Navigation Søgning

1,2 million kroner til foreningslivet

5. marts 2020

For tiende gang modtager det fynske klub- og foreningsliv en økonomisk håndsrækning fra Energi Fyns sponsorordning FynskSupport. I år udbetaler vi samlet 1,2 million kroner til de klubber og foreninger, der er med i FynskSupport.

Hvert år udbetaler vores sponsorordning FynskSupport et klækkeligt beløb til de fynske klubber og foreninger, som er med i ordningen. I år lyder beløbet på 1,2 million kroner, som fordeles mellem de mere end 500 klubber og foreninger, som er med i ordningen.

- Som fynboernes foretrukne energiselskab er det vigtigt for os at støtte op om mangfoldigheden i det fynske foreningsliv. Med FynskSupport støtter vi klub- og foreningslivet bredt på Fyn og på tværs af aktiviteter, fortæller Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn.

Penge der skaber glæde

Pengene er en økonomisk håndsrækning til klubberne og foreningerne, og de må bruges på lige netop de ting og aktiviteter, som klubben eller foreningen har brug for.

- Vi har et tæt samarbejde med de mange klubber, som er med i FynskSupport, og det gør os naturligvis glade, når vi hører, at pengene fra FynskSupport bidrager positivt ude i klubberne, siger Finn Andersen.

Som eksempel fortæller han, at Tommerup Forsamlingshus i år modtager 22.891 kroner, som de vil bruge på nye køle- og fryseskabe. Noget som de ikke ville have mulighed for at udskifte uden pengene fra FynskSupport.

Der er stor forskel på, hvor meget den enkelte klub og forening får udbetalt. De mest aktive klubber som for eksempel Højby S&G kan glæde sig over en check på mere end 35.000 kroner, mens andre klubber først lige er startet op.

- FynskSupport skaber stor glæde ude i de lokale klubber og foreninger. Som andelsselskab betyder det meget for os, at vi kan give noget igen til vores andelshavere, understreger Finn Andersen.

Alle kan være med

Alle kan være med til at støtte det fynske foreningsliv, og det vel at mærke uden at det koster ekstra. Hvis man køber el eller gas gennem FynskSupport, så bliver man sponsor for en fynsk klub eller forening efter eget valg. Man betaler kun for den el eller gas, som man bruger. 

- Vi giver 2 øre/kWh el og 6 øre/m3 gas til den klub, som man ønsker at støtte. Hver aftale giver således klubben cirka 100 kroner ekstra hvert år. Det kan blive til et ret anseeligt beløb, udtaler Finn Andersen.

Man behøver ikke selv at være medlem af en klub eller forening for at være med i FynskSupport. Både familie, venner og lokale virksomheder kan tilmelde sig og dermed støtte lokalsamfundet og foreningslivet på Fyn. 

- Vi har en fornemmelse af, at fynboerne rigtig gerne vil støtte og handle lokalt, og det giver vi dem muligheden for med FynskSupport, uden at det koster ekstra, slutter Finn Andersen.

Fakta om FynskSupport sponsorordningen

  • FynskSupport er Energi Fyns sponsorordning til fynske klubber og foreninger. Ordningen består af elproduktet FynskSupportEl og gasproduktet FynskSupportGas.
  • Kunderne i ordningen vælger en klub eller forening, som de støtter via deres el- og gasforbrug.
  • Kunderne støtter klubben med 2 øre pr. forbrugt kWh og 6 øre pr. forbrugt m3 gas – vel at mærke uden at det koster dem ekstra, da Energi Fyn betaler.
  • En typisk dansk husstand bruger mellem 4.000-5.000 kWh el og 1.500 m3 gas pr. år.
  • FynskSupport-ordningen startede i 2011 og har siden da udbetalt mere end 7,7 million kroner til de fynske klubber og foreninger, der er med i sponsorordningen.
  • Foreningerne og klubberne kan glæde sig over, at pengene fra FynskSupport-ordningen ikke er en engangsforestilling. Så længe en kunde holder fast i at støtte en klub, kan klubben regne med indtægten år efter år.
  • Mere end 500 fynske klubber og foreninger er med i FynskSupport-ordningen.

Læs mere om FynskSupport