<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
4AT1972

Historisk lave priser: "Det er nu, I skal investere i solceller"

Lige nu ligger solcellepaneler og samler støv. Det giver ifølge Energi Fyn en oplagt mulighed for både virksomheder og private. For der er nemlig et stort besparelsespotentiale at hente.

Effekten af energikrisen i 2022 viser sig nu ekstra mærkbar for solcellebranchen, hvor efterspørgslen slet ikke har matchet det udbud af solceller, der er på lager. Det har skubbet priserne i bund, hvilket skyldes en skævhed i udbud og efterspørgsel.

Helt konkret steg interessen for solceller markant under energikrisen, og derfor blev produktionen af solceller øget. En øgning, der ikke er blevet nedjusteret igen på trods af, at billedet i forhold til efterspørgslen har ændret sig i løbet af 2023.

Det giver virkelig gode muligheder for både private, SMV'ere og de helt store virksomheder. Der kan potentielt være mange gevinster at høste ved at investere i solceller, og lige nu kan man spare mange penge på denne investering – inden priserne eventuelt begynder at stige igen.

Theis Riber Fjord, salgschef for erhverv, Energi Fyn

Store besparelser at hente

Hos Energi Fyns erhvervsafdeling rådgiver de og laver beregninger for besparelsespotentiale, og her har solcellelevandørerne i flere tilfælde kunnet sende reviderede tilbud ud til de kunder, der stadig er i beslutningsfasen og har fået et tilbud på solceller tilsendt tidligere.

Det betyder, at der for et komplet anlæg i gennemsnit er en besparelse på 15-20% sammenlignet med, hvad prisen for samme projekt ville have kostet for bare et år siden. Noget, som Energi Fyns erhvervsafdeling ser som en gylden mulighed for virksomhedsejerne:

Det er prisen på selve panelerne, der er faldet. Men den er faldet så meget, at de virksomheder, vi har været i dialog med, i mange tilfælde kan kigge ind i et revideret tilbud med en ganske god besparelse.

Christian Møller Bjørk Olsen, energirådgiver hos Energi Fyn

Christian fortæller yderligere, at prisen lige nu ligger på det laveste niveau i 15 år. Det tilbud, der er blevet reguleret mindst, ser således ind i en besparelse på 9% af den oprindelige pris for projektet, mens en anden virksomhed kommer til at spare hele 37% af prisen efter at tilbuddet er blevet reguleret.

Prisfaldet kommer på det helt rigtige tidspunkt

Det er både årstiden og besparelsespotentialet, der gør timingen til at få solceller ekstra god lige nu.

Det er et perfekt tidspunkt at få sat gang i sit solcelleprojekt. Foråret er på vej, og hvis man går i gang nu, kan man virkelig nå at høste de gevinster, som den lune forårssol og sommeren bringer med sig

Christian Møller Bjørk Olsen, energirådgiver hos Energi Fyn

Dette er foruden en anden meget fordelagtig gevinst, som Energi Fyns erhvervsafdeling er meget optaget af:

Udover prisfaldet på panelerne, så oplever vi også, at mange er interesserede i solceller som led i den ESG-rapportering, som mange virksomheder skal til at forholde sig til i forhold til ændrede krav i 2025.

Theis Riber Fjord, salgschef for erhverv, Energi Fyn

Seneste nyt

Klimavenlig strøm - Hvilket produkt skal jeg vælge?
Klumme

Sommertariffen giver dig en lavere elregning

Vi har taget hul på foråret og lige om lidt skriver vi 1. april. Det betyder, at vi kan se frem til en lavere elregning. 1. april går de fleste af landets netselskaber nemlig over til at opkræve sommertariffer, og det betyder faktisk, at nettariffen mange steder halveres i de perioder, hvor de fleste af os bruger mest strøm.
Læs klummen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Nyheder Transformerstation 2021
Presse

Markante udbygninger af elnettet på Fyn

Elforsyningsnettet på Fyn bliver udbygget markant i løbet af de kommende år. Alene i løbet af de næste 3 år forventer Energi Fyns datterselskab Vores Elnet at opføre minimum 8 nye 60/10 kV transformerstationer.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Odense

Den 19. marts fra kl. 14-20 inviterer vi til fynsk fiberfest i Næsbyhallerne i Odense. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Krøllet Barn I Sofa 2020
Presse

Aftale mellem Energi Fyn og Heimstaden Danmark sikrer fibernet til 620 boliger på Fyn

Energi Fyn Bredbånd og boligudlejeren Heimstaden Danmark har indgået en aftale om fibernet til 620 boliger på Fyn. Beboerne kan se frem til at få fibernet og et væld af valgmuligheder i løbet af det kommende år.
Læs presse­meddelelsen
Ladestandere Ladestik Evbox Hånd Armbånd 2021
Klumme

Kan du nå hjem for at lade?

Overvejer du, som mange andre danskere, at skifte benzin- eller dieselbilen i carporten ud med en elbil, men lider du af rækkeviddeangst? Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om rækkeviddeangst. Måske behøver du slet ikke være nevøs.
Læs klummen
Fynsksupport Hojby 850X600
Presse

Energi Fyn sender rekordstore checks til foreninger på Fyn

Netop nu sender Energi Fyn checks ud til over 600 lokale foreninger på Fyn. I år skal et rekordstort beløb afsted. Hele 1,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 30% i forhold til sidste år.
Læs presse­meddelelsen