<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Nyheder Transformerstation 2021

Markante udbygninger af elnettet på Fyn

Elforsyningsnettet på Fyn bliver udbygget markant i løbet af de kommende år. Alene i løbet af de næste 3 år forventer Energi Fyns datterselskab Vores Elnet at opføre minimum 8 nye 60/10 kV transformerstationer.

Gennem Vores Elnet ejer og driver Energi Fyn elforsyningen på størstedelen af Fyn. I alt sørger koncernen for, at der hver dag er strøm i stikkontakten hos 215.000 fynske husstande og virksomheder.

I løbet af de næste 3 år forventer Vores Elnet minimum at opføre 8 nye 60/10 kV transformerstationer forskellige steder på Fyn. For bare få år tilbage blev der blot opført 1 60/10 kV transformerstationer hvert femte år.

Der er meget stor aktivitet på Fyn. Udviklingen går stærkt, og mange har stort fokus på elektrificering. Det betyder, at vi i 2024 øger vores investeringer i elnettet markant.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

Energi Fyn forventer at investere mere end 700 mio. kroner i den fynske fiber- og elnetinfrastruktur i 2024 mod 619 mio. kroner i 2023.

Udbygning af elnettet er nødvendigt

Det er især opsætningen af solceller på både marker og tage samt opførelsen af store ladestationer og lynladere, der gør det nødvendigt at udbygge elnettet på Fyn i et højere tempo end hidtil.

Vi foretager markant højere investeringer i elnettet, end vi tidligere har foretaget. Men det er nødvendigt, hvis vi fortsat skal have en stabil elforsyning. En stigende andel af vores strøm kommer fra vindmøller og solceller, og mange store kraftvarmeværker udfaser fossile brændstoffer og går over til løsninger baseret på elektricitet. Det gør det udfordrende at opretholde en stabil elforsyning. Både når der er en overproduktion af el fra vedvarende energikilder, og når der underproduceres.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

Store investeringer

At udbygge elnettet kræver store investeringer og grundig planlægning. Derfor kigger landets netselskaber et godt stykke ud i fremtiden, når de planlægger udbygningen af elnettet. Når først behovet for en ny transformerstation er identificeret, skal det besluttes, hvor stationen skal placeres, og der skal søges om de nødvendige tilladelser. Først når det er på plads, kan selve byggeriet gå i gang.

Hos Vores Elnet har man lagt en detaljeret plan for byggeriet af de nye transformerstationer, der forventes af stå færdige i løbet af de kommende år. Den 14. marts tog man første spadestik til en transformerstation i Brændekilde, og i løbet af det kommende år, går byggeriet af de øvrige stationer i gang.

Vi er glade for og stolte over at være en del af udviklingen på Fyn og en aktiv medspiller i forhold til den grønne omstilling. Som andelsselskab har vi et særligt samfundsansvar, og det er en naturlig del af vores forretningsgrundlag at deltage i løsning af de energi- og klimaudfordringer, vi står overfor.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

Seneste nyt

Klimavenlig strøm - Hvilket produkt skal jeg vælge?
Klumme

Sommertariffen giver dig en lavere elregning

Vi har taget hul på foråret og lige om lidt skriver vi 1. april. Det betyder, at vi kan se frem til en lavere elregning. 1. april går de fleste af landets netselskaber nemlig over til at opkræve sommertariffer, og det betyder faktisk, at nettariffen mange steder halveres i de perioder, hvor de fleste af os bruger mest strøm.
Læs klummen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Nyheder Transformerstation 2021
Presse

Markante udbygninger af elnettet på Fyn

Elforsyningsnettet på Fyn bliver udbygget markant i løbet af de kommende år. Alene i løbet af de næste 3 år forventer Energi Fyns datterselskab Vores Elnet at opføre minimum 8 nye 60/10 kV transformerstationer.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Odense

Den 19. marts fra kl. 14-20 inviterer vi til fynsk fiberfest i Næsbyhallerne i Odense. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Krøllet Barn I Sofa 2020
Presse

Aftale mellem Energi Fyn og Heimstaden Danmark sikrer fibernet til 620 boliger på Fyn

Energi Fyn Bredbånd og boligudlejeren Heimstaden Danmark har indgået en aftale om fibernet til 620 boliger på Fyn. Beboerne kan se frem til at få fibernet og et væld af valgmuligheder i løbet af det kommende år.
Læs presse­meddelelsen
Ladestandere Ladestik Evbox Hånd Armbånd 2021
Klumme

Kan du nå hjem for at lade?

Overvejer du, som mange andre danskere, at skifte benzin- eller dieselbilen i carporten ud med en elbil, men lider du af rækkeviddeangst? Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om rækkeviddeangst. Måske behøver du slet ikke være nevøs.
Læs klummen
Fynsksupport Hojby 850X600
Presse

Energi Fyn sender rekordstore checks til foreninger på Fyn

Netop nu sender Energi Fyn checks ud til over 600 lokale foreninger på Fyn. I år skal et rekordstort beløb afsted. Hele 1,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 30% i forhold til sidste år.
Læs presse­meddelelsen