<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Ladestandere Ladestik Evbox Hånd Armbånd 2021

Kan du nå hjem for at lade?

Overvejer du, som mange andre danskere, at skifte benzin- eller dieselbilen i carporten ud med en elbil, men lider du af rækkeviddeangst? Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om rækkeviddeangst. Måske behøver du slet ikke være nevøs.

Selvom vi skriver 2024, og salget af elbiler i en længere periode har givet benzin- og dieselbilerne baghjul, oplever vi hos Energi Fyn, at der særligt er én hindring, når det kommer til at vælge elbilen. Nemlig rækkeviddeangst.

Frygter du at løbe tør for strøm?

Det er med andre ord frygten for at løbe tør for strøm og ikke kunne finde en ladestander, der afholder nogen fra at vælge en elbil. For mange føles det mere og mere relevant i takt med, at der kommer flere og flere elbilejere og dermed flere om at dele ladepunkterne.

Analyser har desuden vist, at syv ud af ti føler et behov for frihed, og det er for elbilejeren netop lig med at have et stort netværk af ladestandere tilgængeligt. Det er faktisk på trods af, at mange også føler et stort behov for, at bilen er fuldt opladet, inden de kører hjemmefra.

Unødvendig frygt

Men for de fleste er frygten unødvendig. Løbende undersøgelser har nemlig kunnet konkludere, at omtrent 80% af danskerne vil kunne tage turen til arbejde og hjem igen, uden at det kræver opladning på farten. For nye elbiler gælder det faktisk, at de på en fuld opladning har en rækkevidde på +300 km - nogle helt op mod 400 km. Og det er immervæk de færreste danskere, der kører så langt hver dag.

Tre fjerdedele af dem, der i dag køber en elbil, har mulighed for at lade ved deres bolig, cirka 15% har et behov ved deres lejebolig, og så tilbyder flere og flere arbejdspladser P-pladser med ladestandere som et decideret medarbejdergode. Alt sammen foruden et stigende antal offentlige lynladere.

Taler du med en elbilsejer, vil du nok hurtigt opleve, at rækkeviddeangsten bliver manet til jorden. Dem, der har fået deres elbil, fået ladeboksen installeret derhjemme og fundet en god rutine, fortæller ofte, at de ikke er nervøse for, at deres elbil skulle løbe tør for strøm.

Bilens navigation hjælper dig

I langt de fleste tilfælde vil bilens navigationssystem også sørge for at hjælpe. Står der for eksempel i displayet, at der kun er 12% strøm tilbage, så handler det om at følge GPS'en og de anbefalinger, du får. Bilen vil foreslå en rute, hastighed og fortælle dig, hvor langt der er til en ladestation, samt hvornår og hvor længe du skal lade for at nå dit mål. 

Alene i Danmark er der 15.000 offentlige ladestandere, hvis man for eksempel benytter ladeappen Monta, og flere kommer hele tiden til. Og ser man på Europa kan man med Monta appen få adgang til mere end 600.000 ladestandere. Henter man appen A Better Routeplanner, kan man nemt indtaste oplysningerne om ens bilmodel, starttidspunkt og destination, så planlægger appen ruten inklusiv ladestop. Appen fortæller også, hvor længe man skal lade hvert sted. Så kør-selv-ferien behøver man altså heller ikke bekymre sig om.

Det kan være skræmmende at skulle køre langt i en elbil for første gang, men bare rolig - det kan sagtens lade sig gøre. Endda helt uden problemer.

Find inspiration og gode råd, hvis du, som mange andre, overvejer en elbil

Seneste nyt

Klimavenlig strøm - Hvilket produkt skal jeg vælge?
Klumme

Sommertariffen giver dig en lavere elregning

Vi har taget hul på foråret og lige om lidt skriver vi 1. april. Det betyder, at vi kan se frem til en lavere elregning. 1. april går de fleste af landets netselskaber nemlig over til at opkræve sommertariffer, og det betyder faktisk, at nettariffen mange steder halveres i de perioder, hvor de fleste af os bruger mest strøm.
Læs klummen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Nyheder Transformerstation 2021
Presse

Markante udbygninger af elnettet på Fyn

Elforsyningsnettet på Fyn bliver udbygget markant i løbet af de kommende år. Alene i løbet af de næste 3 år forventer Energi Fyns datterselskab Vores Elnet at opføre minimum 8 nye 60/10 kV transformerstationer.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Odense

Den 19. marts fra kl. 14-20 inviterer vi til fynsk fiberfest i Næsbyhallerne i Odense. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Krøllet Barn I Sofa 2020
Presse

Aftale mellem Energi Fyn og Heimstaden Danmark sikrer fibernet til 620 boliger på Fyn

Energi Fyn Bredbånd og boligudlejeren Heimstaden Danmark har indgået en aftale om fibernet til 620 boliger på Fyn. Beboerne kan se frem til at få fibernet og et væld af valgmuligheder i løbet af det kommende år.
Læs presse­meddelelsen
Ladestandere Ladestik Evbox Hånd Armbånd 2021
Klumme

Kan du nå hjem for at lade?

Overvejer du, som mange andre danskere, at skifte benzin- eller dieselbilen i carporten ud med en elbil, men lider du af rækkeviddeangst? Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om rækkeviddeangst. Måske behøver du slet ikke være nevøs.
Læs klummen
Fynsksupport Hojby 850X600
Presse

Energi Fyn sender rekordstore checks til foreninger på Fyn

Netop nu sender Energi Fyn checks ud til over 600 lokale foreninger på Fyn. I år skal et rekordstort beløb afsted. Hele 1,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 30% i forhold til sidste år.
Læs presse­meddelelsen