<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Zaptec 2022 14.Logo

Er der overhovedet brug for at lade på farten?

Frygten for at løbe tør for strøm fylder fortsat meget ved overvejelserne om at skifte til en elbil. Den seneste tids omtale har yderligere sat ekstra fokus på antallet af offentlige ladestandere, men elbilister skal ikke frygte at køre tør, lyder det nu fra Energi Fyn.

Med anskaffelsen af en elbil åbner der sig en helt ny verden, og det kan nemt føre til tvivl om opladningen. Her lever angsten for at køre tør for strøm i bedste velgående, fortæller ladeteamet hos Energi Fyn, der hver dag sælger ladebokse og rådgiver om opladning og kørselsbehov til elbilister. Men ifølge laderådgiverne er der ingen grund til at have rækkeviddeangst.

De fleste nye elbiler har en rækkevidde på +300 km og nogle endda på +400 km. Hvis man har opladt bilen hjemmefra, så skal man altså virkelig køre langt for at få brug for at lade på farten.

Jeg kører selv 20.000 km om året, og jeg lader hjemmefra cirka tre gange om ugen i vintermånederne, mens to gange om ugen kan gøre det i sommerhalvåret. Så mit behov er alt rigeligt dækket ved stort set kun at lade derhjemme, hvilket også er den billigste form for opladning.

Maria Varnild, teamleder for ladestander, Energi Fyn

Unuanceret billede på ladestanderes tilgængelighed

Med det fastslår Energi Fyns ladeteam dermed, at behovet for at lade på farten er minimalt. Desuden mener de, at den seneste tids fokus på antallet af offentlige ladestandere, giver et skævt billede på opladning, hvilket kan bidrage til unødig bekymring.

For langt de fleste vil en ladeboks hjemme på husmuren eller i carporten dække 80-90% af ladebehovet. Men skulle behovet alligevel opstå, blev der alene i 2023 opsat 8.000 ladepunkter på det offentlige ladenetværk hos Monta (app til styring og planlægning af opladning). Her taler vi om et ladenetværk, der i alt rummer 15.000 ladestandere i Danmark og har flere end 600.000 tilgængelige ladestandere i Europa.

Maria Varnild, teamleder for ladestander, Energi Fyn

Ifølge ladeteamet er der flere nuancer i spil, og her nævner de også en stødt stigende tendens hos arbejdsgivere. Noget, der især har betydning for dem, der ikke kan have en ladeboks derhjemme. Det behøver nemlig ikke at være en hindring for at blive elbilejer – selv uden at skulle gøre stop på ruten.

Vores erhvervsafdeling snakker med flere og flere virksomheder, der tilvælger ladestandere som et decideret medarbejdergode. Jeg har for eksempel en kollega, der ikke kan lade derhjemme. Han lader så i stedet to gange om ugen ved en af vores ladestandere på p-pladsen, mens han er på arbejde, og så er hans hverdags- og weekendbehov faktisk fuldkommen dækket.

Maria Varnild, teamleder for ladestander, Energi Fyn

Det gode råd til at blive godt kørende

Budskabet fra det erfarne ladeteam er klar:

Det er en virkelig god idé at kigge på sit kørselsmønster. Du skal ikke vælge din ladeløsning baseret på, at du måske skal køre lange ture et par gange om året, for det er nemt nok at løse med lidt planlægning. Du skal i stedet vælge din ladeløsning ud fra dit behov i hverdagen. Og her vil det for langt de fleste være helt unødvendigt at skulle lede efter en ladestander, simpelthen fordi de ikke får brug for at lade på farten.

Maria Varnild, teamleder for ladestander, Energi Fyn

Seneste nyt

Kundecenter Stikkontakt Og Oplader 2020
Klumme

Elprisen - hvad er op og ned?

Prisen på el er ikke helt enkel at forstå. Den er nemlig sammensat af flere forskellige elementer. Så når du betaler din elregning, betaler du ikke kun for den strøm, du bruger, du betaler også en række afgifter og andre omkostninger.
Læs klummen
Fondsmodtagere 2024 850X600
Presse

Energi Fyns fonde støtter lokale fællesskaber og udviklingsprojekter

Energi Fyns to fonde har netop uddelt fondsmidler til 30 fynske foreninger, virksomheder og forskere, der alle medvirker til at skabe fællesskab og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år 2,5 millioner kroner.
Læs presse­meddelelsen
El Solceller 850X600
Presse

Solcelleejere kan gå glip af betaling for deres overskudsstrøm

Det er blevet populært at opsætte solceller og producere sin egen, grønne strøm, der giver en lavere elregning. Men reglerne kan være komplekse at sætte sig ind i, og mange solcelleejere er ikke klar over, at de faktisk kan få penge for den strøm, som de ikke selv bruger. Det gælder både private og virksomheder.
Læs presse­meddelelsen
Fynsksupport Hojby 850X600
Presse

Energi Fyn sender rekordstore checks til foreninger på Fyn

Netop nu sender Energi Fyn checks ud til over 600 lokale foreninger på Fyn. I år skal et rekordstort beløb afsted. Hele 1,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 30% i forhold til sidste år.
Læs presse­meddelelsen
Klimavenlig strøm - Hvilket produkt skal jeg vælge?
Klumme

Sommertariffen giver dig en lavere elregning

Vi har taget hul på foråret og lige om lidt skriver vi 1. april. Det betyder, at vi kan se frem til en lavere elregning. 1. april går de fleste af landets netselskaber nemlig over til at opkræve sommertariffer, og det betyder faktisk, at nettariffen mange steder halveres i de perioder, hvor de fleste af os bruger mest strøm.
Læs klummen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Om Energi Fyn Domicil Facade Bygning Vinduer 2020
Presse

Energi Fyn leverer et godt og nødvendigt årsresultat

Energi Fyns repræsentantskab har i dag godkendt selskabets årsrapport for 2023. Energi Fyn kommer ud af 2023 med det bedste regnskab i koncernens historie. Det er et resultat, der gør det muligt for Energi Fyn at investere i og fremtidssikre el- og fibernettet til gavn for koncernens fynske andelshavere og til gavn for den grønne omstilling.
Læs presse­meddelelsen