Fibernet til 8.500 husstande i Nyborg
Navigation Søgning

Fibernet til 8.500 husstande i Nyborg

28. august 2020

Energi Fyn og Nyborgnet har indgået en aftale om, at Energi Fyn fra 1. april 2023 skal stille et åbent fibernet til rådighed for medlemmerne af antenneforeningen.

Aftalen betyder, at 8.500 husstande i og omkring Nyborg fra 1. april 2023 får mulighed for at bruge Energi Fyns åbne fibernet. 

Aftalen blev indgået efter en afstemning ved foreningens generalforsamling onsdag aften. Her stod valget mellem to udbydere, TDC Net og Energi Fyn Bredbånd. Godt 74 procent af de stemmeberettigede stemte for, at Nyborgnet indgår en aftale med Energi Fyn om etablering af fibernet til alle foreningens medlemmer. Medlemmerne havde også mulighed for at stemme 'nej tak' til fibernet. Det gjorde kun 1 procent af medlemmerne. 

- Vi er virkelig glade for indholdet af aftalen og det klare resultat af afstemningen. Det betyder, at vi snart kan tilbyde vores nuværende og kommende medlemmer et større udvalg af udbydere via fibernettet. Vi ser aftalen med Energi Fyn som en løftestang til udvikling af foreningens virke og et godt supplement til vores eksisterende coax-net, som selvfølgelig fortsætter som hidtil. Vi kan nu udvide vores dækningsområde med flere husstande og desuden bidrage til bedre rammer for bosætning og virksomheder i området, siger John Sørensen, formand for Nyborgnet.

Frit valg

Energi Fyn har igennem de seneste 15 år udrullet fibernet til 80.000 andelshavere. Fra starten af 2021 får Energi Fyns andelshavere mulighed for at vælge mellem flere forskellige internet- og TV-udbydere, når Energi Fyn åbner deres fibernet.

- Markedet har udviklet sig, og vores andelshavere efterspørger flere valgmuligheder på fibernettet. Det skal vi naturligvis lytte til, og da vi samtidig ønsker at få den absolut bedst mulige udnyttelse af det fibernet, vi etablerer på Fyn, arbejder vi hen mod en åbning af fibernettet i starten af 2021, så man som kunde på Energi Fyns fibernet frit kan vælge på alle hylder fra forskellige indholdsudbydere. Som andelsselskab har vi en særlig rolle i forhold til at bidrage til udviklingen på Fyn. Det gør vi blandt andet ved at udrulle fibernet til vores andelshavere og tilbyde løsninger, der matcher deres behov og ønsker, forklarer Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn.

Samarbejde med 12 fynske antenneforeninger

Nyborgnet er den tolvte antenneforening, som Energi Fyn indgår aftale med om levering af fibernet.

- Det er med til at bekræfte, at Energi Fyn og antenneforeningerne i samarbejde kan give de bedste betingelser for digitale fremtidsmuligheder i lokalområderne på Fyn. Fibernet giver gode betingelser for udvikling, bosætning og erhvervsudvikling, siger Vicki Domar Rossen, salgschef hos Energi Fyn.

Arbejdet med at udrulle fibernet i Nyborg går i gang i starten af 2021. Forventningen er, at udrulningen og etableringen hos alle foreningens medlemmer er på plads senest i 2. kvartal 2023. Planlægningen kommer til at ske i samarbejde med Nyborgnets bestyrelse og under hensyntagen til byens aktiviteter. 

Tilslutning, gravning og installation af fibernettet vil være uden omkostninger for den enkelte husstand, der er medlem af antenneforeningen. Ønsker man at blive medlem af antenneforeningen og blive tilsluttet fibernet, vil etableringen være gratis i etableringsfasen.