Navigation Søgning

Årets ElSjæl 2018

6. december 2018

For femte gang har Energi Fyn kåret Årets ElSjæl. Prisen gik til Rikke Merton fra bestyrelsen i Forældreforeningen på Sct Hans Skole i Odense. Hun får prisen for hendes arbejde med at etablere Forældreforeningen og hjælpe med at skaffe supportere til foreningen.

En enstemmig jury har valgt Rikke Merton til Årets ElSjæl 2018. Hun modtager prisen for hendes arbejde med at etablere Forældreforeningen og kæmpe en brav kamp sammen med foreningens bestyrelse for at få forældre og andre omkring skolen til at støtte foreningen gennem Energi Fyns sponsorordning FynskSupport.

Udover æren modtager Rikke Merton et gavekort på 2.000 kroner samt et års forbrug af FynskSupportEl. Derudover modtager Forældreforeningen på Sct. Hans Skole et sponsorat på 15.000 kroner fra Energi Fyn. 

Gode ideer og en ukuelig vilje

I foreningens indstilling lyder det blandt andet: 

"Rikke har en ukuelig vilje til at fortsætte med gode ideer og blive ved, til de bliver gennemført. Hun stopper ikke. Vi skulle ikke kun samle penge ind fra medlemmer, vi skulle også samle penge ind via supportere gennem Energi Fyn. Rikke kan rumme og overskue mere end de fleste – og så bliver det også sat i gang. At vi er kommet så godt i gang med foreningen helt generelt, er helt klart Rikkes fortjeneste. Rikke er en ægte ildsjæl. Hun brænder for det frivillige arbejde til gavn for børnene på den lokale skole. Hun er engageret og noget af en arbejdshest."

En stor overraskelse

Rikke Merton blev meget overrasket, da Energi Fyn ringede på hendes dør samtidig med et møde i Forældreforeningen:

- Jeg blev vildt overrasket og glad. FynskSupport er en fanstatisk ordning for os som forening. Det er fantastisk, at vi kan få støtte fra folk, uden at det koster dem ekstra. Siden foreningens start i maj har vi derfor gjort en stor indsats for at skaffe supportere, fortæller Rikke Merton.  

Både børn og voksne bakker op om foreningen

Rikke Merton har selv to børn på Sct. Hans Skole. De hjælper som flere af skolens øvrige elever også med at gøre opmærksom på FynskSupport. De har blandt andet været med til Skibhusfestival og Open By Night i Skibhuskvarteret for at gøre opmærksom på muligheden for at støtte foreningen. 

Desuden har bestyrelsen været forbi alle forældremøder på skolen for at fortælle, hvad den nye forening står for og i den sammenhæng også reklameret for FynskSupport-ordningen og indsamlet nye supportere.

Forældreforeningens formål er at gøre en ekstra indsats for børnene på Sct. Hans Skole og generelt for hele lokalområdet. I forbindelse med Odense Kommunes uddeling af midler gennem "Borgerne Bestemmer" har foreningen fået penge til seks ud af de syv projekter, som de opstillede med i Skibhuskvarteret.

- Vi fik ikke penge til at opsætte en hjertestarter på skolen, så det har vi talt om, at de 15.000 fra Energi Fyn skal gå til, fortæller en glad Rikke Merton. 

Om Årets ElSjæl

Mange frivillige lægger tid og kræfter i arbejdet med at udbrede kendskabet til Energi Fyns sponsorordning FynskSupport. Den indsats vil Energi Fyn gerne anerkende. Derfor kårer Energi Fyn for femte år i træk Årets ElSjæl.

Det er klubbernes bestyrelser, som kan indstille kandidater til Årets ElSjæl. Det kan de, hvis de eksempelvis mener, at en person fra klubben har gjort en særlig ihærdig eller kreativ indsats for at skaffe supportere og dermed ekstra kroner til klubkassen.

Juryen bag kåringen af Årets ElSjæl består af repræsentanter fra det fynske foreningsliv.

Om FynskSupport

FynskSupport er Energi Fyns sponsorordning, som giver det fynske klub- og foreningsliv en økonomisk håndsrækning. 

FynskSupport har eksisteret siden 2011 og udbetaler hvert år omkring 1,1 mio. kroner til de 522 fynske klubber og foreninger, som er med i ordningen. Støttens størrelse afhænger af antallet af supportere. 

Alle kan blive supporter i den klub eller forening, som de ønsker. Det er nemt og gratis. Det eneste, man skal gøre, er at købe sin el eller gas gennem FynskSupport-ordningen og vælge, hvem man vil støtte. Så donerer Energi Fyn 2 øre pr. forbrugt kWh el og 6 øre pr. forbrugt m3 gas til den valgte klub eller forening. 

Læs mere om FynskSupport