Finansiering af varmepumpe

Kan en varmepumpe betale sig, når elpriserne stiger?

Energipriserne er høje, og det kan ses på vores el- og varmeregning. Mange spørger derfor, om det i det hele taget kan betale sig at skifte til en varmepumpe.

Hvor meget din el- og varmeregning stiger afhænger af, hvilket elprodukt og hvilken varmekilde du har.

Sparenergi.dk's beregninger viser, at den gennemsnitlige elpris i efteråret 2021 har været på cirka 2,5 kr./kWh. I forhold til 2020-priser betyder det en prisstigning på godt 25 procent.

Hvor meget din varmeregning vil stige afhænger af, hvordan dit hus bliver varmet op. De høje energipriser rammer især folk, der opvarmer deres bolig med naturgas, olie og traditionel elvarme.

En varmepumpe er mere energieffektiv

Har du en varmepumpe, vil du opleve en mindre stigning, da den er langt mere energieffektiv end traditionel elvarme, naturgas og olie. Opvarmer du din bolig med fjernvarme, vil din pris afhænge af, hvilke energikilder der bruges til at producere fjernvarmen. Bor du i et område, hvor fjernvarmen primært produceres af naturgas, vil du derfor også kunne opleve prisstigninger.

Hos Energi Fyn får vi mange spørgsmål fra kunder, der er i tvivl, om det økonomisk kan betale sig at vælge en varmepumpe, når prisen på el er steget, som den er.

Da prisen på gas er steget mere end prisen på el, og en varmepumpe er langt mere energieffektiv og afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug, er det på trods af de høje elpriser, fortsat en god forretning at anskaffe sig en varmepumpe. Og det vil det med al sandsynlighed også være i fremtiden, da prisen på el og gas ofte følges ad, og der vil komme øgede afgifter på gas de kommende år.

Prisen på gas er steget mere end prisen på el, og en varmepumpe er langt mere energieffektiv og afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug. Derfor er det på trods af de høje elpriser, fortsat en god forretning at anskaffe sig en varmepumpe.

Gert Mortensen, teamleder Energi Fyn

Husk at få reduktion i elafgiften

Opvarmer du mere end 50 procent af din bolig eller dit sommerhus med en varmepumpe, skal du huske, at du kan få reduktion i elafgiften på dit forbrug over 4.000 kWh. Det betyder, at du på den del af dit elforbrug, der overstiger 4.000 kWh om året, sparer 111,5 øre i elafgift inkl. moms. Et typisk årligt elforbrug til en varmepumpe ligger på mellem 4.000 og 8.000 kWh afhængig af varmepumpetypen, boligens størrelse og øvrige forhold.

Læs mere om reduktion i elafgiften

Søg om tilskud til en varmepumpe

Energistyrelsen giver gennem Bygningspuljen tilskud til at skifte pille-, olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe.

Puljen er opdelt i tre ansøgningsrunder om året, og der gives tilsagn om tilskud efter først-til-mølle-princippet. Næste ansøgningsrunde forventes at åbne i første kvartal 2022.

Husk at du ikke må indgå en bindende aftale med en leverandør, før du har fået tilsagn om energitilskuddet.

Læs mere om tilskud til en varmepumpe

Afkoblingsordning

Skifter du fra opvarmning med naturgas til en varmepumpe, skal dit gasstik frakobles. Det kan du også få tilskud til gennem afkoblingsordningen.

Læs mere på Evida.dk

Spar penge og øg din boligs værdi

Med en varmepumpe får du en løsning, som både sparer dig penge på dit varmeforbrug og skåner miljøet sammenlignet med for eksempel olie- og gasfyr. En veldimensioneret varmepumpe forventes at have en levetid på minimum 20 år, og vores beregninger viser, at udgifterne til en varmepumpe typisk vil være tjent ind i løbet af 6-10 år, når man indregner reduktion i elafgiften og energitilskuddet.

Husk også, at en varmepumpe vil øge værdien af din bolig og have positiv indflydelse på beregningen af din boligs energimærke, hvilket både kan gøre det lettere at sælge dit hus og øge salgsprisen.

Hvis du overvejer at få installeret en varmepumpe, kan du med vores beregner få et vejledende billede af de økonomiske og praktiske fordele, som du kan opnå ved at skifte din nuværende opvarmningsform ud med en varmepumpe. Beregneren er gratis at benytte og tager kun få minutter.

Beregn din besparelse

Køb din varmepumpe hos Energi Fyn

Vi tilbyder gratis rådgivning, hvor vores varmepumpespecialister vejleder dig om tilskudsmuligheder, finansiering og valg af varmepumpe. Og vi udarbejder et konkret tilbud på en varmepumpe, der passer til din bolig.

Kontakt os

Varmepumper Hus Med Varmepumpe Horisontalt Flip 2021

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr med en varmepumpe fra Energi Fyn og få både økonomisk tilskud og masser af værdi for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Få en varmepumpe fra Energi Fyn

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr med en varmepumpe fra Energi Fyn og få både økonomisk tilskud og masser af værdi for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Få en varmepumpe fra Energi Fyn

Seneste nyt

Om Energi Fyn Domicil Facade Bygning Vinduer 2020
Nyhed

Hos Energi Fyn har vi ikke bonusordninger

Debatten omkring bonusordninger i energibranchen fylder meget i medierne. Vi vil derfor gerne understrege, at vi hos Energi Fyn ikke har bonusordninger.
Læs nyheden
Ef Topbillede Andelshaver
Klumme

Hold fast i de gode energivaner

Vi er blevet gode til at slukke for lyset, hænge vores tøj til tørre på snoren og undgå standby strøm fra spillekonsoller og anden elektronisk underholdning. Det er ikke kun godt for vores økonomi men også for klimaet og vores udledning af CO2. Vil du gerne holde fast i at spare på strømmen, har vi samlet nogle tips og gode råd.
Læs klummen
Tilskud til varmepumpe
Klumme

En varmepumpe kan stadig betale sig

Prisen på strøm er steget meget gennem det seneste år, men det kan fortsat godt betale sig at skifte gas- eller oliefyret ud med en varmepumpe. Årsagen er, at varmepumpen er langt bedre til at udnytte energien.
Læs klummen
Kundecenter Kvinde Vaskemaskine 2023
Klumme

Flyt dit forbrug og spar penge

Den 1. januar ændrede flere netselskaber deres nettariffer. Det betyder, at du med fordel kan flytte dit forbrug til tidspunkter, hvor der er mindst belastning på elnettet, uanset om du har en elaftale med en fast eller en variabel pris.
Læs klummen
Energiraadgivning Julehjerter 2020
Klumme

5 sparetips til julen

Vi nærmer os årets korteste dag. Det er koldt og mørkt, og det betyder høje elpriser. Samtidig står julen for døren. Den tid på året hvor vi traditionelt bruger mest strøm. Der er heldigvis mange ting, som du selv kan gøre for at spare på energien, også uden at det går ud over julehyggen.
Læs klummen
Nyheder Julelys 2021
Nyhed

Hvad koster det at tænde julelys?

Vi er vilde med lyskæder og julebelysning i Danmark. Men hvad koster det egentlig, når du tænder dit julelys?
Læs nyheden
Fynsksupport Gymnastik Piger (1)
Presse

El-kunder går efter produkter, der støtter lokalt

Selvom el- og gas-regninger ikke har været det mest populære i 2022, så oplever vi alligevel, at produktet FynskSupport er populært som aldrig før. Antallet af kunder, der ønsker en aftale, der støtter kundens lokale forening eller klub, er steget med 36%.
Læs presse­meddelelsen