Finansiering af varmepumpe

Kan en varmepumpe betale sig, når elpriserne stiger?

Energipriserne er høje, og det kan ses på vores el- og varmeregning. Mange spørger derfor, om det i det hele taget kan betale sig at skifte til en varmepumpe.

Hvor meget din el- og varmeregning stiger afhænger af, hvilket elprodukt og hvilken varmekilde du har.

Sparenergi.dk's beregninger viser, at den gennemsnitlige elpris i efteråret 2021 har været på cirka 2,5 kr./kWh. I forhold til 2020-priser betyder det en prisstigning på godt 25 procent.

Hvor meget din varmeregning vil stige afhænger af, hvordan dit hus bliver varmet op. De høje energipriser rammer især folk, der opvarmer deres bolig med naturgas, olie og traditionel elvarme.

En varmepumpe er mere energieffektiv

Har du en varmepumpe, vil du opleve en mindre stigning, da den er langt mere energieffektiv end traditionel elvarme, naturgas og olie. Opvarmer du din bolig med fjernvarme, vil din pris afhænge af, hvilke energikilder der bruges til at producere fjernvarmen. Bor du i et område, hvor fjernvarmen primært produceres af naturgas, vil du derfor også kunne opleve prisstigninger.

Hos Energi Fyn får vi mange spørgsmål fra kunder, der er i tvivl, om det økonomisk kan betale sig at vælge en varmepumpe, når prisen på el er steget, som den er.

Da prisen på gas er steget mere end prisen på el, og en varmepumpe er langt mere energieffektiv og afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug, er det på trods af de høje elpriser, fortsat en god forretning at anskaffe sig en varmepumpe. Og det vil det med al sandsynlighed også være i fremtiden, da prisen på el og gas ofte følges ad, og der vil komme øgede afgifter på gas de kommende år.

Husk at få reduktion i elafgiften

Opvarmer du mere end 50 procent af din bolig eller dit sommerhus med en varmepumpe, skal du huske, at du kan få reduktion i elafgiften på dit forbrug over 4.000 kWh. Det betyder, at du på den del af dit elforbrug, der overstiger 4.000 kWh om året, sparer 111,5 øre i elafgift inkl. moms. Et typisk årligt elforbrug til en varmepumpe ligger på mellem 4.000 og 8.000 kWh afhængig af varmepumpetypen, boligens størrelse og øvrige forhold.

Læs mere om reduktion i elafgiften

Søg om tilskud til en varmepumpe

Energistyrelsen giver gennem Bygningspuljen tilskud til at skifte pille-, olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe.

Puljen er opdelt i tre ansøgningsrunder om året, og der gives tilsagn om tilskud efter først-til-mølle-princippet. Næste ansøgningsrunde forventes at åbne i første kvartal 2022.

Husk at du ikke må indgå en bindende aftale med en leverandør, før du har fået tilsagn om energitilskuddet.

Læs mere om tilskud til en varmepumpe

Afkoblingsordning

Skifter du fra opvarmning med naturgas til en varmepumpe, skal dit gasstik frakobles. Det kan du også få tilskud til gennem afkoblingsordningen.

Læs mere på Evida.dk

Spar penge og øg din boligs værdi

Med en varmepumpe får du en løsning, som både sparer dig penge på dit varmeforbrug og skåner miljøet sammenlignet med for eksempel olie- og gasfyr. En veldimensioneret varmepumpe forventes at have en levetid på minimum 20 år, og vores beregninger viser, at udgifterne til en varmepumpe typisk vil være tjent ind i løbet af 6-10 år, når man indregner reduktion i elafgiften og energitilskuddet.

Husk også, at en varmepumpe vil øge værdien af din bolig og have positiv indflydelse på beregningen af din boligs energimærke, hvilket både kan gøre det lettere at sælge dit hus og øge salgsprisen.

Hvis du overvejer at få installeret en varmepumpe, kan du med vores beregner få et vejledende billede af de økonomiske og praktiske fordele, som du kan opnå ved at skifte din nuværende opvarmningsform ud med en varmepumpe. Beregneren er gratis at benytte og tager kun få minutter.

Beregn din besparelse

Køb din varmepumpe hos Energi Fyn

Vi tilbyder gratis rådgivning, hvor vores varmepumpespecialister vejleder dig om tilskudsmuligheder, finansiering og valg af varmepumpe. Og vi udarbejder et konkret tilbud på en varmepumpe, der passer til din bolig.

Kontakt os

Varmepumper Hus Med Varmepumpe Horisontalt Flip 2021

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr med en varmepumpe fra Energi Fyn og få både økonomisk tilskud og masser af værdi for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Få en varmepumpe fra Energi Fyn

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr med en varmepumpe fra Energi Fyn og få både økonomisk tilskud og masser af værdi for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Få en varmepumpe fra Energi Fyn

Seneste nyt

Energi Fyn Domicil Hovedindgang 2020
Presse

Vores Elnets bestyrelse udvides

Tidligere økonomidirektør i Energi Fyn Lone Hjort og adm. direktør i Odense Renovation Thomas B. Jørgensen er indtrådt i Vores Elnets bestyrelse pr. 1. januar 2022.
Læs presse­meddelelsen
Finansiering af varmepumpe
Klumme

Kan en varmepumpe betale sig, når elpriserne stiger?

Energipriserne er høje, og det kan ses på vores el- og varmeregning. Mange spørger derfor, om det i det hele taget kan betale sig at skifte til en varmepumpe.
Læs klummen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Fiber Ung Fyn På Gulver Med Tablt 2020
Nyhed

Energi Fyn indgår fiberaftale med Norlys

Vi har indgået en aftale med Norlys, der gør det muligt for Norlys at sælge produkter og services via vores fibernet. Dermed får mere end 113.000 fynske husstande inden længe mulighed for at vælge Norlys som deres tv- og internetudbyder.
Læs nyheden
Ladestander Etrel Boks Bil 2021
Presse

Energi Fyn har stor succes med salg af ladestandere

Et eksplosivt salg af elbiler, der kun ser ud til at fortsætte, har øget behovet for ladeløsninger. Siden Energi Fyn kom på markedet med deres ladeløsning, har interessen været stor.
Læs presse­meddelelsen
Udrulning af fibernet i odense
Presse

314 husstande kan se frem til at få fibernet

Energistyrelsen har netop offentliggjort, hvordan tilskuddet fra bredbåndspuljen 2021 fordeles. 177 projekter landet over har fået tilskud fra årets bredbåndspulje. Heriblandt 20 projekter, hvor Energi Fyn er samarbejdspartner.
Læs presse­meddelelsen
Andelshaver Andelsmærke Film 2021 (1)
Presse

Energi Fyn lancerer et andelsmærke

Flere fynboer skal vide, at Energi Fyn er et andelsselskab – ejet af fynboerne selv. Derfor introducerer Energi Fyn et ’andelsmærke’, der skal sætte fokus på fynboernes medejerskab og den forskel, de i fællesskab gør for Fyn.
Læs presse­meddelelsen