Varmepumper Mand Ipad Kvinde Sofa Hjemme Stue 2021

Få reduktion i elafgiften med en varmepumpe

Opvarmer du din bolig eller dit sommerhus med en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg har du mulighed for at få nedsat elafgiften på en del af dit elforbrug.

Ordningen omkring reduktion i elafgiften er indført for at bakke op om den grønne omstilling. Det er håbet, at man med den nedsatte elafgift gør det endnu mere attraktivt at udskifte ældre olie-, gas- og pillefyr med de langt mere miljøvenlige varmepumper.

Få nedsat elafgift på dit elforbrug over 4.000 kWh

På de første 4.000 kWh af dit årlige elforbrug er der ingen reduktion i elafgiften. Her betaler du derfor fuld elafgiftssats på 112,50 øre/kWh inkl. moms.

På alt elforbrug der overstiger 4.000 kWh årligt, betaler du pr. 1. januar 2021 kun 1,00 øre i elafgift inkl. moms. Et typisk årligt elforbrug til en varmepumpe alene ligger typisk mellem 4.000 og 8.000 kWh, afhængigt af varmepumpetype samt boligens størrelse og øvrige forhold. Der er derfor god grund til at ansøge om reduktion i elafgiften, når du har en varmepumpe.

Betingelser for at få reduktion i elafgiften

For at få reduktion i elafgiften skal følgende betingelser være opfyldt:

  • Din bolig er en helårsbolig, et sommerhus eller en feriebolig til eget brug, der bliver opvarmet med en varmepumpe.
  • Din bolig er registreret i Bygnings- og Boligregistret (BBR) som helårshus eller sommerhus med varmepumpe som opvarmningsløsning.
  • Din bolig er registreret hos Energi Fyn, som opvarmet med en varmepumpe.

Sådan får du nedsat elafgift

  • Tjek om du allerede får reduceret din elafgift. Det kan du se på din regning.
  • Tjek om din bolig er registreret i BBR som helårsbolig, sommerhus eller feriebolig med varmepumpe som opvarmningsform. Kontakt din kommune, hvis du er i tvivl.
  • Ønsker du at søge om reduktion i elafgiften, kan du udfylde formularen nedenfor. Så vil du høre fra os hurtigst muligt.

Ansøgning om reduktion i elafgiften

Ved indsendelse af formularen ansøger du om, at nedenstående bolig bliver registreret hos Energi Fyn som varmepumpeopvarmet helårsbolig eller sommerhus. Det er vigtigt, at den fuldstændige adresse angives.

Gå til ansøgningsskema 

Har du brug for hjælp? Så ring på telefon 63 17 32 20, hvor vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

Kundecenteret har lukket. Vi åbner førstkommende hverdag kl. 8.
Teknisk support Fiber Bredbånd - 10.00 til 16.00

Få rådgivning om varmepumper