Nyheder Piger Med Computer 2021

Fibernet med valgfrihed på alle hylder

Vi arbejder netop nu på højtryk med at gøre vores fibernet klar, så det teknisk set er muligt for andre indholdsleverandører at tilbyde internet, tv og telefonprodukter via vores fibernet. Her kan du læse mere om fordelene ved fibernet.

Igennem de seneste 15 år har vi og landets øvrige energi- og fiberselskaber udrullet fibernet i selv de fjerneste afkroge af landet.

I dag har 72 procent af alle danske boliger og virksomheder mulighed for at få fibernet, og forventningen er, at fibernettet i 2021 vil blive den mest udbredte kabelbaserede bredbåndsinfrastruktur i Danmark.

Hvad er fibernet?

Fibernet gør det muligt at levere data med lysets hastighed, hvilket gør internetforbindelsen både stabil og hurtig. Signalet leveres via lys gennem et lyslederkabel på størrelse med blot et menneskehår. Lyslederkablet er lavet af enten tyndt plast- eller glasmateriale.

Alle bredbåndsforbindelser starter faktisk med en fiberforbindelse, men kun fiberbredbånd går hele vejen ud til private hjem og virksomheder. Får man sit internetsignal via telefonnettet eller via kabel-tv-nettet, leveres signalet det sidste stykke via kobbernet eller kabel-tv-nettet. Bruger man mobilt bredbånd er signalet trådløst, og det kan blive påvirket af blandt andet afstanden til nærmeste sendemast, antallet af brugere samt bygninger og træer i området.

Med fiberbredbånd deler man ikke sin forbindelse med andre, og man er derfor sikker på at have den samme hastighed, uanset om man henter eller sender data, og uanset hvor mange der bruger nettet i området.

Stabilit og hurtigt internet er en nødvendighed

Nødvendigheden af et stabilt og hurtigt internet er de fleste af os nok blevet meget bevidste om igennem det seneste år. Med corona har vi for alvor fået behov for at kunne arbejde hjemme, følge online undervisning og kommunikere med vores nærmeste via internettet. Vores brug af internettet er øget markant de seneste år. Alene i foråret 2020 oplevede vi hos Energi Fyn, at trafikken på vores fibernet steg med hele 25 procent.

Også efterspørgslen efter streamingprodukter, der igennem flere år har været i kraftig vækst, er blevet påvirket af corona-pandemien, og i 2020 har vi hos Energi Fyn solgt cirka dobbelt så mange streamingprodukter som forventet. Heldigvis giver den øgede trafik på fibernettet på ingen måde problemer, da fibernettet har næsten uendelig kapacitet.

Fart på den teknologiske udvikling

Den teknologiske udvikling går stærkt, og forbrugerne efterspørger i højere og højere grad flere og flere valgmuligheder på fibernettet - forskellige internetprodukter, streamingtjenester og tv-kanaler. Derfor er Energi Fyn og mange andre energi- og fiberselskaber netop nu i fuld gang med at åbne fibernet, så forbrugerne fremover kan vælge mellem produkter fra forskellige indholdsleverandører, når de skal have internet, tv og telefoni via fibernettet.

Hvad er åbent fibernet?

Åbningen af fibernettet vil betyde flere varer på hylderne, og det vil give forbrugerne mulighed for at vælge lige præcis de produkter, som passer til deres behov. Den øgede konkurrence vil også bidrage til, at vi og landets øvrige energi- og fiberselskaber kan udbygge fibernettet og udrulle fibernet til endnu flere andelshavere, da flere uden tvivl vil være interesseret i at få fibernet, når der er større valgfrihed.

Vi arbejder netop nu på højtryk med at gøre vores fibernet klar, så det teknisk set er muligt for andre indholdsleverandører at tilbyde internet, tv og telefonprodukter via vores fibernet. Vi forventer, at de første indholdsleverandører er klar til at tilbyde deres produkter på vores fibernet i maj måned.

Læs mere om åbent fibernet

 

Fiber Forskellige Typer Internet (1)

Hvad er fibernet?

Med fibernet får du altid den samme høje internethastighed, både når du uploader og downloader data.

Fiberforbindelsen er din personlige forbindelse, som går direkte til din bolig, og du er derfor altid sikret hastighedsgaranti. Det vil sige, at du som minimum får den hastighed, som du betaler for - også selvom du og hele din familie uploader, downloader og streamer på samme tid. 

Se filmen og blive  klogere på, hvad fibernet er.

Hvad er fibernet?

Med fibernet får du altid den samme høje internethastighed, både når du uploader og downloader data.

Fiberforbindelsen er din personlige forbindelse, som går direkte til din bolig, og du er derfor altid sikret hastighedsgaranti. Det vil sige, at du som minimum får den hastighed, som du betaler for - også selvom du og hele din familie uploader, downloader og streamer på samme tid. 

Se filmen og blive  klogere på, hvad fibernet er.

Seneste nyt

Nyheder Vindmøller Lindø Port Of Odense 2020
Klumme

Tænk smart, når du bruger din strøm

Vi ser ind i en fremtid, hvor elforbruget vil stige betydeligt. Samtidig bliver der produceret mere vedvarende energi af vindmøller og solceller. Det er godt for klimaet, men det stiller krav til vores elnet. Vi skal derfor alle sammen tænke smartere, når vi bruger strøm.
Læs klummen
Nyheder Renovering 2020
Nyhed

Tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Fra den 7. april 2021 kan boligejere søge om tilskud fra Bygningspuljen til en række boligforbedringer, der sparer energi. Det gør det markant billigere at få energirenoveret helårsboliger.
Læs nyheden
Piger Gymnastik
Presse

1,5 million kroner til fynske klubber og foreninger

Gennem vores sponsorordning FynskSupport har vi netop udbetalt 1,5 million kroner til de mere end 500 fynske klubber og foreninger, som er med i FynskSupport.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Hjemmearbejde Internet 2020
Nyhed

Corona-hjælp til dit trådløse internet

Hjemmearbejde, hjemmeskole og streaming i massevis. Vi bruger hjemmets internet som aldrig før, og det lægger ekstra pres på det trådløse internet i hjemmet.
Læs nyheden
Nyheder Piger Med Computer 2021
Klumme

Fibernet med valgfrihed på alle hylder

Vi arbejder netop nu på højtryk med at gøre vores fibernet klar, så det teknisk set er muligt for andre indholdsleverandører at tilbyde internet, tv og telefonprodukter via vores fibernet.
Læs klummen
Fynsksupport Kampsport Karate 2021
Nyhed

Årets ElSjæle

Mange frivillige lægger tid og kræfter i arbejdet med at udbrede kendskabet til vores sponsorordning FynskSupport. Den indsats vil vi gerne anerkende. Derfor kårer hvert år årets ElSjæle.
Læs nyheden
Om Energi Fyn Fonde 2020 (1)
Presse

Fondsstøtte til 28 fynske projekter

Energi Fyns to fonde har for 16. gang uddelt fondsmidler til en række fynske projekter, der medvirker til at skabe glæde og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år mere end 2,2 million kroner.
Læs presse­meddelelsen