Nyheder Piger Med Computer 2021

Fibernet med valgfrihed på alle hylder

Vi arbejder netop nu på højtryk med at gøre vores fibernet klar, så det teknisk set er muligt for andre indholdsleverandører at tilbyde internet, tv og telefonprodukter via vores fibernet. Her kan du læse mere om fordelene ved fibernet.

Igennem de seneste 15 år har vi og landets øvrige energi- og fiberselskaber udrullet fibernet i selv de fjerneste afkroge af landet.

I dag har 72 procent af alle danske boliger og virksomheder mulighed for at få fibernet, og forventningen er, at fibernettet i 2021 vil blive den mest udbredte kabelbaserede bredbåndsinfrastruktur i Danmark.

Hvad er fibernet?

Fibernet gør det muligt at levere data med lysets hastighed, hvilket gør internetforbindelsen både stabil og hurtig. Signalet leveres via lys gennem et lyslederkabel på størrelse med blot et menneskehår. Lyslederkablet er lavet af enten tyndt plast- eller glasmateriale.

Alle bredbåndsforbindelser starter faktisk med en fiberforbindelse, men kun fiberbredbånd går hele vejen ud til private hjem og virksomheder. Får man sit internetsignal via telefonnettet eller via kabel-tv-nettet, leveres signalet det sidste stykke via kobbernet eller kabel-tv-nettet. Bruger man mobilt bredbånd er signalet trådløst, og det kan blive påvirket af blandt andet afstanden til nærmeste sendemast, antallet af brugere samt bygninger og træer i området.

Med fiberbredbånd deler man ikke sin forbindelse med andre, og man er derfor sikker på at have den samme hastighed, uanset om man henter eller sender data, og uanset hvor mange der bruger nettet i området.

Stabilit og hurtigt internet er en nødvendighed

Nødvendigheden af et stabilt og hurtigt internet er de fleste af os nok blevet meget bevidste om igennem det seneste år. Med corona har vi for alvor fået behov for at kunne arbejde hjemme, følge online undervisning og kommunikere med vores nærmeste via internettet. Vores brug af internettet er øget markant de seneste år. Alene i foråret 2020 oplevede vi hos Energi Fyn, at trafikken på vores fibernet steg med hele 25 procent.

Også efterspørgslen efter streamingprodukter, der igennem flere år har været i kraftig vækst, er blevet påvirket af corona-pandemien, og i 2020 har vi hos Energi Fyn solgt cirka dobbelt så mange streamingprodukter som forventet. Heldigvis giver den øgede trafik på fibernettet på ingen måde problemer, da fibernettet har næsten uendelig kapacitet.

Fart på den teknologiske udvikling

Den teknologiske udvikling går stærkt, og forbrugerne efterspørger i højere og højere grad flere og flere valgmuligheder på fibernettet - forskellige internetprodukter, streamingtjenester og tv-kanaler. Derfor er Energi Fyn og mange andre energi- og fiberselskaber netop nu i fuld gang med at åbne fibernet, så forbrugerne fremover kan vælge mellem produkter fra forskellige indholdsleverandører, når de skal have internet, tv og telefoni via fibernettet.

Hvad er åbent fibernet?

Åbningen af fibernettet vil betyde flere varer på hylderne, og det vil give forbrugerne mulighed for at vælge lige præcis de produkter, som passer til deres behov. Den øgede konkurrence vil også bidrage til, at vi og landets øvrige energi- og fiberselskaber kan udbygge fibernettet og udrulle fibernet til endnu flere andelshavere, da flere uden tvivl vil være interesseret i at få fibernet, når der er større valgfrihed.

Vi arbejder netop nu på højtryk med at gøre vores fibernet klar, så det teknisk set er muligt for andre indholdsleverandører at tilbyde internet, tv og telefonprodukter via vores fibernet. Vi forventer, at de første indholdsleverandører er klar til at tilbyde deres produkter på vores fibernet i maj måned.

Læs mere om åbent fibernet

 

Fiber Forskellige Typer Internet (1)

Hvad er fibernet?

Med fibernet får du altid den samme høje internethastighed, både når du uploader og downloader data.

Fiberforbindelsen er din personlige forbindelse, som går direkte til din bolig, og du er derfor altid sikret hastighedsgaranti. Det vil sige, at du som minimum får den hastighed, som du betaler for - også selvom du og hele din familie uploader, downloader og streamer på samme tid. 

Se filmen og blive  klogere på, hvad fibernet er.

Hvad er fibernet?

Med fibernet får du altid den samme høje internethastighed, både når du uploader og downloader data.

Fiberforbindelsen er din personlige forbindelse, som går direkte til din bolig, og du er derfor altid sikret hastighedsgaranti. Det vil sige, at du som minimum får den hastighed, som du betaler for - også selvom du og hele din familie uploader, downloader og streamer på samme tid. 

Se filmen og blive  klogere på, hvad fibernet er.

Seneste nyt

Nyheder Fiberkabler 2020
Presse

Fibernet til Nr. Lyndelse og Nr. Søby

1.550 husstande i Nr. Lyndelse og Nr. Søby kan se frem til at få fibernet fra Energi Fyn. Udrulningen af fibernet i området starter efter sommerferien.
Læs presse­meddelelsen
Energi Fyn Domicil Hovedindgang 2020
Presse

Energi Fyn har været ramt af et mindre DDoS-angreb

Energi Fyns fibernet var torsdag morgen den 10. juni ramt af et mindre DDoS-angreb, som har belastet fibernettet. Ingen kundedata er blevet kompromitteret, og alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger har virket.
Læs presse­meddelelsen
Fiber WAOO Danamrks Bedst Internet 2021
Nyhed

Waoo har de mest tilfredse internetkunder

For 10. år i træk vinder Waoo ’Danmarks bedste Internetselskab’ i Loyalty Group’s BrancheIndex Internet 2021.
Læs nyheden
Varmepumper Pumpe Træ Træstamme Blade Miljø 2021
Klumme

Olie og naturgas er på vej ud - men hvad så?

Regeringen har et mål om, at olie- og naturgasfyr i private boliger skal sendes på pension inden 2030, og at danske boliger i stedet for skal opvarmes med mere miljøvenlige alternativer som fjernvarme eller eldrevne varmepumper. Bliv klogere på, hvad det betyder for dig, hvis du i dag har et olie-, naturgas- eller pillefyr.
Læs klummen
Udrulning af fibernet i odense
Nyhed

Fibernet til Odense

Vi har fuld fart på udrulningen af fibernet i Odense. I løbet af de kommende år vil vi udrulle fibernet til omkring 10.000 husstande i og omkring Odense, så i alt 23.000 odenseanske husstande og virksomheder kan få fibernet fra Energi Fyn
Læs nyheden
Kundecenter Far Og Piger I Koekken 2020
Nyhed

Strømforbruget under corona

Hvis du har oplevet, at dit strømforbrug er steget siden coronakrisen begyndte sidste forår, så er du ikke alene. Det seneste år er strømforbruget i vores boliger nemlig steget med 5 procent.
Læs nyheden
Kundecenter Mand Med Kaffekop Og Computer 2020
Nyhed

Nye muligheder på Mit Energi Fyn

Vi har opdateret vores selvbetjeningsløsning Mit Energi Fyn, så du får lettere adgang, et endnu bedre overblik og langt flere muligheder.
Læs nyheden