<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Om Energi Fyn Fonde 2020 (1)

Fondsstøtte til 28 fynske projekter

Energi Fyns to fonde har for 16. gang uddelt fondsmidler til en række fynske projekter, der medvirker til at skabe glæde og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år mere end 2,2 million kroner.

2,2 million kroner fynske projekter

Takket være Energi Fyns to fonde kan Foreningen Aasum Gamle Smedje opsætte en varmepumpe, Kerteminderevyen kan få et nyt fortæppe, og ved Lohals havn kan der opsættes to flydende sheltere.

De tre projekter har sammen med 25 andre projekter netop modtaget midler fra Energi Fyns to fonde, der i år samlet uddeler mere end 2,2 million kroner.

Igen i år støtter vores to fonde en lang række spændende projekter på Fyn. De spænder vidt, men projekterne har alle det til fælles, at de medvirker til at skabe glæde og udvikling på Fyn. Og det er der i høj grad brug for netop nu, hvor mange foreninger og frivillige initiativer har det vanskeligt på grund af corona.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn og fondsadministrator

Mange gode ideer

Energi Fyns to fonde blev stiftet tilbage i 2005 med det formål at medvirke til at udvikle Fyn. Siden da har fondene hjulpet mange spændende projekter rundt om på Fyn.

Som fynboernes energiselskab betyder det meget for os, at vi med vores fonde kan støtte projekter til gavn for fynboerne og udviklingen på Fyn. Der er mange gode ideer og et stort engagement mange steder på Fyn. Vi er glade for, at vi igen i år kan bidrage til, at ideer og projekter bliver ført ud i livet.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn og fondsadministrator

De mange projekter, som fondene har støttet gennem årene, er meget forskellige, men har alle det til fælles, at de gør en forskel for Fyn og fynboerne.

Energi Fyns Almene Fond har gennem årene støttet mange lokale initiativer og har blandt andet bidraget til udviklingen af det frivillige forenings- og kulturliv på Fyn og understøttet de frivilliges indsats i lokalområderne.

Energi Fyns Udviklingsfond har støttet mange lokale virksomheder og forskningsprojekter og har bidraget til den fynske energi- og elektrotekniske udvikling samt den grønne omstilling.

Om Energi Fyn Fondsprojekt Møntergården 2021

Fondsstøtte til Møntergården

Møntergården i Odense modtager 200.000 kroner til en ny permanent udstilling, der skal fortælle om fattigdom i Odense både før og nu, med udgangspunkt i bygninger opført som fattigstiftelse i 1617.

Se filmen og hør museumsinspektør Dyveke Skov Larsen fortælle om udstillingen. 

 

Fondsstøtte til Møntergården

Møntergården i Odense modtager 200.000 kroner til en ny permanent udstilling, der skal fortælle om fattigdom i Odense både før og nu, med udgangspunkt i bygninger opført som fattigstiftelse i 1617.

Se filmen og hør museumsinspektør Dyveke Skov Larsen fortælle om udstillingen. 

 

Om Energi Fyn Fondsprojket Nordfyns Kommune 2021

Støtte til ny træningsteknologi

I Nordfyns Kommune har to plejehjem modtaget 57.500 kroner fra Energi Fyns Almene Fond til en ny træningsteknologi, som aktiverer ældre plejehjemsbeboere ved hjælp af natur-baserede VR spil.

Se hvordan Ruth "cykler" ved Langsø og mindes alle de steder, hvor hun har gået med mand og børn, dengang hun boede i nærheden af Langesø.

Støtte til ny træningsteknologi

I Nordfyns Kommune har to plejehjem modtaget 57.500 kroner fra Energi Fyns Almene Fond til en ny træningsteknologi, som aktiverer ældre plejehjemsbeboere ved hjælp af natur-baserede VR spil.

Se hvordan Ruth "cykler" ved Langsø og mindes alle de steder, hvor hun har gået med mand og børn, dengang hun boede i nærheden af Langesø.

Om Energi Fyns fonde

Siden etableringen i 2005 har Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond støttet omkring 250 projekter.

Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige formål, der har offentlighedens interesse, og som appellerer til og nydes af et stort publikum.

Fonden uddeler i 2021 i alt 1.492.635 kroner til 25 forskellige projekter.

Energi Fyns Udviklingsfond støtter flere udviklingsprojekter inden for energiudvikling og elektrotekniske/tekniske løsninger samt projekter målrettet den grønne omstilling med henblik på at fremme udviklingsmiljøet inden for området.

Fonden uddeler i 2021 i alt 780.150 kroner til tre forskellige projekter.

Årets fondsmodtagere - Energi Fyns Almene Fond:

Møntergården, Odense Bys Museer, der modtager 200.000 kroner til en ny permanent udstilling, der skal fortælle om fattigdom i Odense både før og nu, med udgangspunkt i bygninger opført som fattigstiftelse i 1617.

Kerteminderevyen, der modtager 12.000 kroner til indkøb af fortæppe og træk til tæppet til en mobil scene til revyen.

Viby Bygade 2 ApS, der modtager 46.820 kroner til renovering af vinduer i den gamle bevaringsværdige brugsbygning i Viby, hvor der skal indrettes en butik med lokale råvarer, galleri og cafe.

Robothus Fyn, der modtager 80.800 kroner til etablering af et makerspace (teknologisk værksted) i Robothus Fyn, som er under etablering som et fynsk læringscenter for undervisning til skoler på hele Fyn i teknologiforståelse og programmering.

Alt Godt til Frederiksøen, der modtager 23.000 kroner til at etablere en slags ungdomsklub for folk over 40, hvor det skal være muligt at dyrke forskellige aktiviteter i fællesskab.

Balslev Forsamlingshus, der modtager 25.000 kroner til indkøb af LED scenespot, følgespot og belysning generelt samt storskærmsprojektor til huset, der bl.a. anvendes til sommerfestival, børnedyrskue samt nyere dilettantforestillinger.

Den selvejende Institution Vester Hæsinge Egnens Udviklingsråd/X-Huset, der modtager 70.000 kroner til installation af lysdæmpning i husets store sal, der derved i højere grad kan anvendes til arrangementer og konferencer på en solskinsdag. X-Huset er et populært samlingssted og professionelt mødecenter drevet af frivillige kræfter.

Landsbyforeningen Fælleden i Freltofte, der modtager 107.240 kroner til etablering af et madpakkehus samt tilhørende faciliteter, såsom bålsted, grillrist og borde/bænke-sæt, der skal udgøre kernen i Freltoftes nye samlingssted midt i landsbyen.

Davinde Beboer og forsamlingshus, der modtager 51.993 kroner til etablering af ganglys langs forsamlingshus og gennem skov til sportsplads bag huset samt lysmaster til banebelysning af petanquebane og multibane, så de kan benyttes efter solnedgang.

Foreningen "Sulelængens Venner" i Vissenbjerg, der modtager 100.000 kroner til indretning af et levnedsmiddelgodkendt lokale, som kan anvendes til produktion af æble- og anden frugtmost.

Landsbyens Hus i Jordløse, der modtager 85.044 kroner til indkøb af udstyr til køkken i det nye Landsbyens Hus, der er en nedlagt friskole, købt af lokale borgere og foreninger. Huset skal være omdrejningspunkt for udvikling af lokalsamfundet og give rammer for fritidstilbud og kulturtilbud. Køkkenet skal bruges til madlavningskurser og bespisning.

Foreningen i Tusindårslegeparken i Nørre Aaby, der modtager 35.000 kroner til indkøb og montering af et 4-dobbelt legetårn.

Turbine Forlaget, der modtager 42.500 kroner som tilskud til bogprojektet "Langeland i 100 år ̶ langelændernes historie fortalt i billeder".

Allerup gamle have, der modtager 51.571 kroner til indkøb af klor/syre-anlæg til friluftsbadets bassin, som årligt benyttes af mange tusinde gæster.

Plejecenter Kærgården og Plejecenter Bryggergården i Otterup, der modtager 57.500 kroner til indkøb af en MoVR, der er en ny digital træningsteknologi, som aktiverer, stimulerer og mobiliserer ældre plejehjemsbeboere ved hjælp af natur-baserede virtual reality (VR) spil og motiverende feedback. Med en specialdesignet sensor og VR-platform, omdanner MoVR eksisterende motionscykler til digitale oplevelser med betydeligt øgede træningsmæssige resultater til følge.

Foreningen Bogø Pumpemølle, der modtager 6.436 kroner til indkøb af en stjernekikkert til en istandsat pumpemølle, der så kan bruges som udkigstårn til ornitologisk interesserede og et observatorie til astronomisk interesserede samt undervisning af skoleelever.

Foreningen Aasum Gamle Smedje, der modtager 200.000 kroner til energirenovering af og installering af en varmepumpe i Aasum Gamle Smedje. En del af den gamle smedje skal bruges til kunstværksted for både udøvende kunstnere og amatører og med mulighed for at afholde workshops og undervise i kunst, kunsthåndværk og kulturhåndværk. Der skal være offentlig adgang til værkstederne for alle interesserede.

Kulturforeningen for Anexet ved Lundsgaard Gods ved Kerteminde, der modtager 40.981 kroner til at indrette en sal til brug for rytmiske koncerter, da den nuværende koncertsal er indrettet til akustiske koncerter. Der afholdes mange koncerter årligt, hvilket kan øges med yderligere en koncertsal.

Spirrevippen børnehave og vuggestue i Bogense, der modtager 20.000 kroner til indkøb af 10 borde/bænkesæt og materialevogn.

Lohals Havn, der modtager 99.000 kroner til etablering af to flydende sheltere i Lohals Havn.

Snublesten Fyn, der modtager 20.000 kroner til etablering af ni snublesten i Odense, to i Assens og tre i Svendborg for forskellige tilfældige ofre for 2. verdenskrig: jøder, kommunister, modstandsfolk og clearingmord. Formålet er at få nutidens børn og unge, turister og naboer til at tænke over og huske krigen.

Falsled Beboerforening, der modtager 35.000 kroner til indkøb og etablering af en flagallé gennem Falsled by.

Østfyns Håndboldklub i Ørbæk, der modtager 23.450 kroner til etablering af en skinne inklusive dug til opdeling af den hal, klubben benytter. Det gør det muligt, at flere hold og aktiviteter kan benytte halarealet samtidig.

Fynske GeoCachere, der modtager 9.300 kroner til opsætning af 100 nye GeoCaches i og omkring Elmelundskoven vest for Odense med henblik på at gøre det endnu mere interessant at være geocacher.

SAK Kunstbygning i Svendborg, der modtager 50.000 kroner som støtte til ny belysning i udstillingslokalerne i forbindelse med en større renovering af lokalerne.

Åres fondsmodtagere - Energi Fyns Udviklingsfond:

Teknologisk Institut, der modtager 230.150 kr. til udvikling af en dronebaseret rengøringsløsning til at rengøre og måle/inspicere forskellige utilgængelige overflader på bl.a. OUH med henblik på at nedbringe smittespredning af bl.a. coronavirus.

Mion AMST IvS, der modtager 250.000 kr. til et projekt, der skal udbrede og forbedre en ny banebrydende elektrokemisk proces, kaldet CUPROXAL, der kan beskytte aluminium i kobling med kobber mod galvanisk korrosion.

Viking Drone ApS, der modtager 300.000 kr. til at udvikle en ny droneløsning, som består af en simpel, robust og vejrbestandig droneplatform, der giver brugeren adgang til en åben indbygget computer, som gør dronen i stand til at udføre nye opgaver og gør det nemt at tilpasse og integrere nye funktioner til dronen.

Om Energi Fyn Fonde 2020

Energi Fyns fonde

Gennem vores to fonde - Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond - uddeler vi hvert år omkring 2,5 million kroner til spændende fynske projekter inden for såvel sport, turisme og sundhed samt energiteknologiske udviklingsprojekter.

Læs mere om vores to fonde

Energi Fyns fonde

Gennem vores to fonde - Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond - uddeler vi hvert år omkring 2,5 million kroner til spændende fynske projekter inden for såvel sport, turisme og sundhed samt energiteknologiske udviklingsprojekter.

Læs mere om vores to fonde

Seneste nyt

Fondsmodtagere 2024 850X600
Presse

Energi Fyns fonde støtter lokale fællesskaber og udviklingsprojekter

Energi Fyns to fonde har netop uddelt fondsmidler til 30 fynske foreninger, virksomheder og forskere, der alle medvirker til at skabe fællesskab og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år 2,5 millioner kroner.
Læs presse­meddelelsen
El Solceller 850X600
Presse

Solcelleejere kan gå glip af betaling for deres overskudsstrøm

Det er blevet populært at opsætte solceller og producere sin egen, grønne strøm, der giver en lavere elregning. Men reglerne kan være komplekse at sætte sig ind i, og mange solcelleejere er ikke klar over, at de faktisk kan få penge for den strøm, som de ikke selv bruger. Det gælder både private og virksomheder.
Læs presse­meddelelsen
Fynsksupport Hojby 850X600
Presse

Energi Fyn sender rekordstore checks til foreninger på Fyn

Netop nu sender Energi Fyn checks ud til over 600 lokale foreninger på Fyn. I år skal et rekordstort beløb afsted. Hele 1,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 30% i forhold til sidste år.
Læs presse­meddelelsen
Klimavenlig strøm - Hvilket produkt skal jeg vælge?
Klumme

Sommertariffen giver dig en lavere elregning

Vi har taget hul på foråret og lige om lidt skriver vi 1. april. Det betyder, at vi kan se frem til en lavere elregning. 1. april går de fleste af landets netselskaber nemlig over til at opkræve sommertariffer, og det betyder faktisk, at nettariffen mange steder halveres i de perioder, hvor de fleste af os bruger mest strøm.
Læs klummen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Nyheder Transformerstation 2021
Presse

Markante udbygninger af elnettet på Fyn

Elforsyningsnettet på Fyn bliver udbygget markant i løbet af de kommende år. Alene i løbet af de næste 3 år forventer Energi Fyns datterselskab Vores Elnet at opføre minimum 8 nye 60/10 kV transformerstationer.
Læs presse­meddelelsen
Om Energi Fyn Domicil Facade Bygning Vinduer 2020
Presse

Energi Fyn leverer et godt og nødvendigt årsresultat

Energi Fyns repræsentantskab har i dag godkendt selskabets årsrapport for 2023. Energi Fyn kommer ud af 2023 med det bedste regnskab i koncernens historie. Det er et resultat, der gør det muligt for Energi Fyn at investere i og fremtidssikre el- og fibernettet til gavn for koncernens fynske andelshavere og til gavn for den grønne omstilling.
Læs presse­meddelelsen