Nyheder Munkebo Miniby 2020

Lindø Vindmøllepulje støtter Munkebo Miniby

Der er stor glæde hos Munkebo Miniby. Lindø Vindmøllepulje støtter nemlig i år turistattraktionen med midler, der skal bruges til at opføre et nyt legeområde til de mindste besøgende.

Munkebo Miniby, der for første gang slog dørene op for besøgende tilbage i 1996, er en attraktion for lokale såvel som turister. Foreningen, der drives af passionerede frivillige og ulønnede seniorer, kan nu se frem til at modtage 18.000 kr. fra Lindø Vindmøllepulje. En økonomisk støtte, der giver Munkebo Miniby og formand Arne Kristiansen helt nye muligheder.

Støtten fra Lindø Vindmøllepulje gør det muligt for os at udvide og bygge et legeområde til vores mindste besøgende. Planen er at bygge en sandkasse med legeredskaber og byggeklodser, så børnene selv kan prøve kræfter med at bygge en miniby.

Arne Kristiansen, formand for Munkebo Miniby

Munkeby Miniby er en kopi af landsbyen Munkebo år 1956, umiddelbart før byen blev forvandlet til værftsby. De cirka 100 huse i byen er håndlavede i eget værksted og der er kræset ned til mindste detalje. Udover udstillingen af husene findes der en række plancher, der fortæller om Munkebos interessante historie fra fortid til nutid.

Lokal støtte

Hvert år uddeler Lindø Vindmøllepulje midler til udvikling af lokalområdet i og omkring Munkebo i en radius af 4,5 km fra de tre vindmøller på LINDØ port of ODENSE, som Energi Fyn ejer. 0,5 procent af den samlede årsomsætning, som Energi Fyn har på salg af el fra vindmøllerne, udbetales til udvikling af projekter i lokalområdet.

Det betyder, at der i år kan uddeles 83.266 kr. og komitéen for Lindø Vindmøllepulje har i år besluttet, at midlerne skal fordeles mellem flere forskellige projekter, heriblandt Munkebo Miniby.

Vi vil gerne udbrede kendskabet til alt det, Munkebo rummer, og bakke op om de mange lokale ildsjæle, der findes i området. Derfor har vi i år bl.a. valgt at støtte Munkebo Miniby med 18.000 kr. Det er ikke kun Minibyen i sig selv, men også det sociale samvær i foreningen, vi støtter.

Egon Gaarde, formand for Vindmøllepuljekomitéen
Nyheder Munkebo Miniby 2020

En mere attraktiv Miniby

Munkebo Miniby håber, at den med det nye legehjørne kan tiltrække et større publikum og nå ud til en bredere skare af mennesker.

Vi er utrolig glade for støtten fra Lindø Vindmøllepulje, da det giver os mulighed for at gøre Munkebo Miniby mere attraktiv for vores besøgende. Uden de 18.000 kr. ville vi ikke kunne føre de nye initiativer ud i livet.

Arne Kristiansen, formand for Munkebo Miniby

I forbindelse med opbyggelsen af legeområdet ønsker Munkebo Miniby på sigt at få udarbejdet nogle plancher, der fortæller Munkebos historie i børnehøjde. Munkeby Miniby kan desuden næste år fejre 25-års jubilæum. 

Udover Munkebo Miniby går dette års midler til:

Lindø Concertband

Lindø Concertband modtager 8.000 kroner til afholdelse af deres 60 års jubilæumsreception den 7. februar 2021 og til efterfølgende jubilæumskoncert den 14. marts 2021. Lindøorkesteret startede på Lindøværftet i 1961 og holdt til der, indtil værftet lukkede i 2012. Siden har orkesteret haft øvelokale på Troelskærskolen og spiller jævnligt til forskellige lokale arrangementer.

Munkebo hundepark

Hundeparken modtager 3000 kroner til indkøb af en havetraktor. Hundeparken bruges dagligt af omkring 370 brugere. For nogle år siden holdt kommunen op med at klippe græsset og vedligeholde parken, og siden da har frivillige slået græsset med en gammel havetraktor, der blev samlet ind til på Facebook.

Munkebo Skibslaug

Munkebo Skibslaug modtager 10.000 kroner til et elektrisk spil til optræk af både. Formålet med Munkebo Skibslaug er at give børn og voksne en oplevelse på havet. Lauget sejler primært i Kertinge Nor og Odense Fjord og har blandt andet tradition for at sejle med børnehavebørn og skolebørn. Hidtil er båden blevet trukket op med et håndspil, men kræfterne hos medlemmerne er ikke længere tilstrækkelige.

Munkebo Bakkes venner

Munkebo Bakkes venner modtager 15.000 kroner til et udsigtskamera på Munkebo Bakke. Kameraet skal erstatte et 10 år gammelt kamera og bidrage til, at så mange som muligt kan få glæde af de mange ting og oplevelser, der sker på Munkebo bakke og i Munkebo.

Bregnør Bådelaug

Bregnør Bådelaug modtager 8.000 kroner til indkøb og opsætning af en luft-til-luft varmepumpe i laugets klubhus på havnen i Bregnør Fiskerleje. Huset fungerer som forsamlingshus og bruges flittigt som ramme for alt fra foreningsmøder til sangaftener og familiefester. Bygningen blev opført for 20 år siden af frivillig arbejdskraft og er ejet af Bregnør Bådelaug.

Munkebo Sejl- og Roklub

Munkebo Sejl- og Roklub modtager 10.000 kroner til to nye kajakker. Klubben har cirka 80 medlemmer og kun 8 kajakker, der i dag er stor rift om.

Munkebos Gæve Pensionister

Munkebos Gæve Pensionister modtager 8.000 kroner til materialer, nyanskaffelser og diverse fornødenheder. Munkebos Gæve Pensionister er en gruppe pensionister, der arbejder med opgaver og projekter, som er til gavn og glæde for borgerne i Munkebo. Det kan være reetablering af eksisterende elementer som skulpturer, historiske bygninger, huse og legeredskaber. Pengene skal blandt andet bruges til geografiske oversigtskort til tårnet på Munkebo Bakke og informationstavler til Munkebostien og Kløverstierne.   

Fakta om Lindø Vindmøllepulje:

  • Energi Fyn har afsat en pulje på 0,5 procent af den årsomsætning, Energi Fyn har på salg af el fra de tre vindmøller, som selskabet ejer og driver på LINDØ port of ODENSE.
  • Midlerne fra Lindø Vindmøllepulje bruges til udvikling af lokalområdet i og omkring Munkebo indenfor en radius af 4,5 km. fra de tre vindmøller. Udvikling vedrørende energioptimering, energibesparelse, kultur, miljø og natur har fortrinsret.
  • En komité indhenter forslag og træffer beslutninger om hvilke forslag, der får udbetalt midler fra Vindmøllepuljen. Komitéen består af i alt fem personer, som udgøres af tre repræsentanter fra lokalsamfundet udpeget af Lindø Vindmøllelaug I/S samt to repræsentanter udpeget af Energi Fyn.

Læs mere om Vindmøllepuljen

Seneste nyt fra Energi Fyn

Nyheder Renovering 2020
Nyhed

Tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Fra den 7. april 2021 kan boligejere søge om tilskud fra Bygningspuljen til en række boligforbedringer, der sparer energi. Det gør det markant billigere at få energirenoveret helårsboliger.
Læs nyheden
Nyheder Hjemmearbejde Internet 2020
Nyhed

Corona-hjælp til dit trådløse internet

Hjemmearbejde, hjemmeskole og streaming i massevis. Vi bruger hjemmets internet som aldrig før, og det lægger ekstra pres på det trådløse internet i hjemmet.
Læs nyheden
Nyheder Piger Med Computer 2021
Klumme

Fibernet med valgfrihed på alle hylder

Vi arbejder netop nu på højtryk med at gøre vores fibernet klar, så det teknisk set er muligt for andre indholdsleverandører at tilbyde internet, tv og telefonprodukter via vores fibernet.
Læs klummen
Fynsksupport Kampsport Karate 2021
Nyhed

Årets ElSjæle

Mange frivillige lægger tid og kræfter i arbejdet med at udbrede kendskabet til vores sponsorordning FynskSupport. Den indsats vil vi gerne anerkende. Derfor kårer hvert år årets ElSjæle.
Læs nyheden
Undgå fupopkald og svindel via telefonopkald
Nyhed

Pas på fupopkald

Flere kunder bliver i øjeblikket udsat for fupopkald fra personer, der udgiver sig for at være fra Energi Fyn og beder om kontooplysninger, så de kan udbetale tilgodehavende. Vær derfor meget forsigtig med at udlevere kontooplysninger, hvis du bliver kontaktet på telefon eller mail.
Læs nyheden
Fiber Dreng Der Spiller På Computer 2020
Nyhed

Sikker Internet Dag 2021

Den 9. februar 2021 er det Sikker Internet Dag. Her sætter mere end 150 lande verden over fokus på, at internettet skal være et sikkert, kreativt og oplysende sted for børn og unge.
Læs nyheden
Piger Gymnastik
Presse

1,5 million kroner til fynske klubber og foreninger

Gennem vores sponsorordning FynskSupport har vi netop udbetalt 1,5 million kroner til de mere end 500 fynske klubber og foreninger, som er med i FynskSupport.
Læs presse­meddelelsen