Nyheder Munkebo Miniby 2020

Lindø Vindmøllepulje støtter Munkebo Miniby

Der er stor glæde hos Munkebo Miniby. Lindø Vindmøllepulje støtter nemlig i år turistattraktionen med midler, der skal bruges til at opføre et nyt legeområde til de mindste besøgende.

Munkebo Miniby, der for første gang slog dørene op for besøgende tilbage i 1996, er en attraktion for lokale såvel som turister. Foreningen, der drives af passionerede frivillige og ulønnede seniorer, kan nu se frem til at modtage 18.000 kr. fra Lindø Vindmøllepulje. En økonomisk støtte, der giver Munkebo Miniby og formand Arne Kristiansen helt nye muligheder.

Støtten fra Lindø Vindmøllepulje gør det muligt for os at udvide og bygge et legeområde til vores mindste besøgende. Planen er at bygge en sandkasse med legeredskaber og byggeklodser, så børnene selv kan prøve kræfter med at bygge en miniby.

Arne Kristiansen, formand for Munkebo Miniby

Munkeby Miniby er en kopi af landsbyen Munkebo år 1956, umiddelbart før byen blev forvandlet til værftsby. De cirka 100 huse i byen er håndlavede i eget værksted og der er kræset ned til mindste detalje. Udover udstillingen af husene findes der en række plancher, der fortæller om Munkebos interessante historie fra fortid til nutid.

Lokal støtte

Hvert år uddeler Lindø Vindmøllepulje midler til udvikling af lokalområdet i og omkring Munkebo i en radius af 4,5 km fra de tre vindmøller på LINDØ port of ODENSE, som Energi Fyn ejer. 0,5 procent af den samlede årsomsætning, som Energi Fyn har på salg af el fra vindmøllerne, udbetales til udvikling af projekter i lokalområdet.

Det betyder, at der i år kan uddeles 83.266 kr. og komitéen for Lindø Vindmøllepulje har i år besluttet, at midlerne skal fordeles mellem flere forskellige projekter, heriblandt Munkebo Miniby.

Vi vil gerne udbrede kendskabet til alt det, Munkebo rummer, og bakke op om de mange lokale ildsjæle, der findes i området. Derfor har vi i år bl.a. valgt at støtte Munkebo Miniby med 18.000 kr. Det er ikke kun Minibyen i sig selv, men også det sociale samvær i foreningen, vi støtter.

Egon Gaarde, formand for Vindmøllepuljekomitéen
Nyheder Munkebo Miniby 2020

En mere attraktiv Miniby

Munkebo Miniby håber, at den med det nye legehjørne kan tiltrække et større publikum og nå ud til en bredere skare af mennesker.

Vi er utrolig glade for støtten fra Lindø Vindmøllepulje, da det giver os mulighed for at gøre Munkebo Miniby mere attraktiv for vores besøgende. Uden de 18.000 kr. ville vi ikke kunne føre de nye initiativer ud i livet.

Arne Kristiansen, formand for Munkebo Miniby

I forbindelse med opbyggelsen af legeområdet ønsker Munkebo Miniby på sigt at få udarbejdet nogle plancher, der fortæller Munkebos historie i børnehøjde. Munkeby Miniby kan desuden næste år fejre 25-års jubilæum. 

Udover Munkebo Miniby går dette års midler til:

Lindø Concertband

Lindø Concertband modtager 8.000 kroner til afholdelse af deres 60 års jubilæumsreception den 7. februar 2021 og til efterfølgende jubilæumskoncert den 14. marts 2021. Lindøorkesteret startede på Lindøværftet i 1961 og holdt til der, indtil værftet lukkede i 2012. Siden har orkesteret haft øvelokale på Troelskærskolen og spiller jævnligt til forskellige lokale arrangementer.

Munkebo hundepark

Hundeparken modtager 3000 kroner til indkøb af en havetraktor. Hundeparken bruges dagligt af omkring 370 brugere. For nogle år siden holdt kommunen op med at klippe græsset og vedligeholde parken, og siden da har frivillige slået græsset med en gammel havetraktor, der blev samlet ind til på Facebook.

Munkebo Skibslaug

Munkebo Skibslaug modtager 10.000 kroner til et elektrisk spil til optræk af både. Formålet med Munkebo Skibslaug er at give børn og voksne en oplevelse på havet. Lauget sejler primært i Kertinge Nor og Odense Fjord og har blandt andet tradition for at sejle med børnehavebørn og skolebørn. Hidtil er båden blevet trukket op med et håndspil, men kræfterne hos medlemmerne er ikke længere tilstrækkelige.

Munkebo Bakkes venner

Munkebo Bakkes venner modtager 15.000 kroner til et udsigtskamera på Munkebo Bakke. Kameraet skal erstatte et 10 år gammelt kamera og bidrage til, at så mange som muligt kan få glæde af de mange ting og oplevelser, der sker på Munkebo bakke og i Munkebo.

Bregnør Bådelaug

Bregnør Bådelaug modtager 8.000 kroner til indkøb og opsætning af en luft-til-luft varmepumpe i laugets klubhus på havnen i Bregnør Fiskerleje. Huset fungerer som forsamlingshus og bruges flittigt som ramme for alt fra foreningsmøder til sangaftener og familiefester. Bygningen blev opført for 20 år siden af frivillig arbejdskraft og er ejet af Bregnør Bådelaug.

Munkebo Sejl- og Roklub

Munkebo Sejl- og Roklub modtager 10.000 kroner til to nye kajakker. Klubben har cirka 80 medlemmer og kun 8 kajakker, der i dag er stor rift om.

Munkebos Gæve Pensionister

Munkebos Gæve Pensionister modtager 8.000 kroner til materialer, nyanskaffelser og diverse fornødenheder. Munkebos Gæve Pensionister er en gruppe pensionister, der arbejder med opgaver og projekter, som er til gavn og glæde for borgerne i Munkebo. Det kan være reetablering af eksisterende elementer som skulpturer, historiske bygninger, huse og legeredskaber. Pengene skal blandt andet bruges til geografiske oversigtskort til tårnet på Munkebo Bakke og informationstavler til Munkebostien og Kløverstierne.   

Fakta om Lindø Vindmøllepulje:

  • Energi Fyn har afsat en pulje på 0,5 procent af den årsomsætning, Energi Fyn har på salg af el fra de tre vindmøller, som selskabet ejer og driver på LINDØ port of ODENSE.
  • Midlerne fra Lindø Vindmøllepulje bruges til udvikling af lokalområdet i og omkring Munkebo indenfor en radius af 4,5 km. fra de tre vindmøller. Udvikling vedrørende energioptimering, energibesparelse, kultur, miljø og natur har fortrinsret.
  • En komité indhenter forslag og træffer beslutninger om hvilke forslag, der får udbetalt midler fra Vindmøllepuljen. Komitéen består af i alt fem personer, som udgøres af tre repræsentanter fra lokalsamfundet udpeget af Lindø Vindmøllelaug I/S samt to repræsentanter udpeget af Energi Fyn.

Læs mere om Vindmøllepuljen

Seneste nyt fra Energi Fyn

Nyheder Fiberkabler 2020
Nyhed

Lynhurtigt fibernet til Assens

Et nyt fiberhus i Assens er et stort skridt på vejen til at få fibernet til 800 husstande i Assens.
Læs nyheden
Nyheder Jul Lucia 2020
Klumme

Luciadag - En festdag for lyset

Julebelysningen er hyggelig, men brugen af de mange lys og lyskæder har også en bagside. Det kan nemlig ses på elforbruget, når du tænder for din julebelysning. Heldigvis er det dog muligt at skrue op for lysene og julehyggen, uden at dit elforbrug stiger voldsomt.
Læs klummen
Nyheder Munkebo Miniby 2020
Presse

Lindø Vindmøllepulje støtter Munkebo Miniby

Der er stor glæde hos Munkebo Miniby. Lindø Vindmøllepulje støtter nemlig i år turistattraktionen med midler, der skal bruges til at opføre et nyt legeområde til de mindste besøgende.
Læs presse­meddelelsen
Nyheder Fiberkabel Tromle 2020
Presse

Nuuday rykker ind på Energi Fyns fibernet

Når Energi Fyn næste år åbner fibernettet, kan 80.000 familier og virksomheder på Fyn vælge produkter fra Nuuday-selskaberne Hiper, Yousee og TDC Erhverv.
Læs presse­meddelelsen
Kundecenter Dame Med Tablet 2020
Klumme

Følger du dit elforbrug?

I en ny analyse af danskernes elforbrug og strømvaner angav 30 procent af de adspurgte, at de ikke ved, hvor meget el de bruger. Ved du, hvor meget el du bruger?
Læs klummen
Om Energi Fyn Domicil Facade Bygning Vinduer 2020
Presse

Muligt køb af Fjernvarme Fyn

Tilbage i 2019 henvendte Odense Kommune sig til Energi Fyn omkring et muligt køb af Fjernvarme Fyn. Odense Kommune har i dag meddelt os, at de på baggrund af udtalelser fra Energistyrelsen ikke længere ønsker at sælge Fjernvarme Fyn. Energi Fyn tager beslutningen til efterretning og har ikke yderligere kommentarer.
Læs presse­meddelelsen
Elhandel Havefest Far Baby 2020
Presse

Energi Fyn har de mest tilfredse el-kunder i Danmark

EPSI Rating Danmark har netop gennemført deres årlige analyse af kundernes tilfredshed med deres el-leverandør. Igen i år ligger tilfredsheden blandt Energi Fyns kunder helt i top.
Læs presse­meddelelsen