Fiber opgravening af lang grusvej 2020

Fart på fiberudrulningen på Fyn

Der er fart på udrulningen af fibernet på Fyn. Energiselskabet Energi Fyn kan i dag levere fibernet til 113.000 fynske andelshavere, og i de kommende år sætter energiselskabet ekstra fart på udrulningen af fibernet.

Energi Fyn er som andelsselskab 100 procent ejet af fynboer og har derfor fokus på at geninvestere alt overskud til gavn for Fyn og fynboerne. Det gør energiselskabet blandt andet ved at udrulle fibernet på Fyn.

Som andelsselskab er vi en del af Fyn, og Fyn er en del af os. Derfor har vi et helt særligt ansvar i forhold til at bidrage til udviklingen på Fyn. Uanset om det handler om udbygning af elnettet, udrulning af fibernet, grøn omstilling, fynske arbejdspladser eller om at støtte klub- og foreningslivet på Fyn.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

En stor del af Energi Fyns bidrag til den fynske udvikling og fremtidssikring sker i dag gennem investeringer i fibernettet, og i de kommende år vil energiselskabet opgradere fiberudrulningen yderligere og øge deres investeringer i fibernet betragteligt.

Energiselskaber ligner hinanden, men faktisk er der stor forskel. Som et af Danmarks ældste andelsejede energiselskaber er vores mål og opgave at skabe værdi for vores andelshavere, kunder og medarbejdere. Vi geninvesterer alt overskud i selskabet til gavn for vores fynske andelshavere og hele regionen.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

Stor interesse for fibernet

Interessen for og efterspørgslen på fibernet er steget markant igennem de seneste år.

Vi har udrullet fibernet til fynboerne i godt 15 år og kan tilbyde 113.000 husstande fibernet. Alene i 2021 har vi udvidet vores dækningsområde med knap 30.000 husstande.

Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn

De seneste byer, hvor Energi Fyn har meldt ud, at de udruller fibernet i 2022 og 2023, er Bogense, Ringe, Ullerslev og den sydlige del af Nr. Åby.

- Vores udrulning af fibernet tager udgangspunkt i andelstanken om i fællesskab at udbrede samfundsnyttig teknologi til gavn for alle. Som en stabil elforsyning er stabilt og hurtigt internet et fundament for at holde et moderne samfund kørende. Ved at geninvestere overskuddet fra vores forretning og udrulle fibernet på Fyn, sørger vi sammen for at skabe udvikling på Fyn, siger Bent Agerholm.

Åbent fibernet

Energi Fyn har her i efteråret åbnet fibernet for flere forskellige indholdsleverandører. Det betyder flere varer på hylderne, og det giver forbrugerne mulighed for at vælge lige præcis de produkter, som passer til deres behov.

- Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde vores andelshavere forskellige løsninger, så de kan vælge den løsning, der passer til deres ønsker og behov, og samtidig ønsker vi at få den bedste udnyttelse af vores fibernet. Den øgede konkurrence vil bidrage til, at vi kan udbygge fibernettet og udrulle fibernet til endnu flere andelshavere, da flere uden tvivl vil være interesseret i at få fibernet, når der er større valgfrihed, fortæller Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn.

De fynske andelshavere kan i dag vælge produkter fra Waoo, Hiper og MaxSpeed, og i løbet af kort tid vil YouSee, TDC Erhverv, Fastspeed og Kviknet komme til. I 2022 forventer Energi Fyn, at der vil komme endnu flere indholdsudbydere til.

Bestil fibernet

Fiber Undvendig Fiberboks I Hus 2020

Her udruller vi fibernet

Energi Fyn er et andelsselskab, som etablerer fibernet ud fra en forretningsorienteret model, der tager udgangspunkt i fællesskabet.

Vi etablerer i øjeblikket fibernet flere steder på Fyn. 

Se hvor vi udruller fibernet

Her udruller vi fibernet

Energi Fyn er et andelsselskab, som etablerer fibernet ud fra en forretningsorienteret model, der tager udgangspunkt i fællesskabet.

Vi etablerer i øjeblikket fibernet flere steder på Fyn. 

Se hvor vi udruller fibernet

Seneste nyt

Naturgas Far Boern Familie 2020
Klumme

Tips til at sænke dit energiforbrug

I sidste uge meldte Energistyrelse ud, at gasforsyningssituationen er forringet på grund af den usikre gasleverance fra Rusland. Danmarks forsyningssikkerhed er ikke i fare i øjeblikket, og selvom Rusland vælger at lukke helt for gassen, vil almindelige private forbrugere blive ved med at have både strøm og varme.
Læs klummen
Bliv Tryg Med En Serviceaftale
Klumme

Holder du øje med dit energiforbrug?

Energipriserne har nu i en længere periode været høje, og både hos Energi Fyn og landets øvrige energiselskaber får vi hver dag mange henvendelser fra kunder, der har spørgsmål til de høje energipriser.
Læs klummen
Hvilket elprodukt giver klimavenlig strøm?
Klumme

Hvordan går det med klimaet på Fyn?

Bestyrelsesformand hos Energi Fyn Søren Thorsager og adm. direktør Bent Agerholm har skrevet et indlæg om de klimaudfordringer, vi står overfor.
Læs klummen
Varmepumpe Udendørvarmepumpe Kat 2022
Klumme

Hvor meget støjer en varmepumpe?

Du slipper ikke helt for støj, hvis du installerer en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe i din bolig. Hvor meget den støjer afhænger af, hvilken varmepumpe du vælger, og hvor du placerer den.
Læs klummen
Nyheder Energi Fyn Bygning 2020
Presse

Tilfredsstillende årsresultat hos Energi Fyn

Energi Fyns repræsentantskab har i dag godkendt selskabets årsrapport for 2021. På trods af et år præget af corona og høje energipriser er Energi Fyn kommet godt igennem året, og slutter 2021 af med et positivt og solidt resultat.
Læs presse­meddelelsen
Om Energi Fyn Fondsmodtagere 2022
Presse

Energi Fyns fonde hjælper gode ideer godt på vej

Vores to fonde har for 17. gang uddelt fondsmidler til 26 fynske foreninger, virksomheder og forskere, der alle medvirker til at skabe glæde og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år mere end 2,6 million kroner.
Læs presse­meddelelsen
Ef Groen Energiraadgivning
Presse

Nyt klimapartnerskab skal støtte op om den grønne omstilling

Sammen med en række fremtrædende virksomheder, uddannelsesinstitutioner og Odense Kommune har Energi Fyn stiftet Odense Klimapartnerskab, der skal bidrage til at finde og udvikle fælles grønne løsninger.
Læs presse­meddelelsen