Nyheder Hus Roser Sommer 2020

Sådan undgår du et stort energiforbrug om sommeren

Vores forbrug af el og varme er generelt mindre om sommeren end om vinteren, men der er steder, hvor du med få ændringer kan mindske dit forbrug endnu mere.

Sluk cirkulationspumpen

Du kan for eksempel med fordel slukke for din cirkulationspumpe. Den sender konstant varmt vand rundt til dine radiatorer, uanset om der er åbnet for radiatorerne eller ej. Hvis du kun har en pumpe, der både styrer varmen og det varme vand, skal du ikke slukke for den, men sætte den på sommerdrift.

Er din cirkulationspumpe fra før 2010, skal du blot huske at starte den i cirka 10 minutter en gang om måneden.

Du kan slukke for din cirkulationspumpe, når du ikke længere har brug for varme i dine radiatorer. Det vil typisk være fra midt i maj måned.

www.sparenergi.dk kan du få mere information om, hvordan du slukker for cirkulationspumpen om sommeren. Her kan du også læse mere om, hvornår det kan betale sig at udskifte cirkulationspumpen til en nyere model.

Tjek dit olie- eller naturgasfyr

Opvarmer du din bolig med et nyere olie- eller naturgasfyr, skifter det automatisk mellem vinter- og sommerdrift. Men hvis du har et ældre fyr, skal du være opmærksom på, at du sandsynligvis selv skal sætte fyret på sommerdrift, når du ikke har brug for varme. Du kan se hvordan i brugsvejledningen til dit fyr.

Sådan slukker du dit pille- eller brændefyr

Har du et pille- eller brændefyr skal det slukkes.

Hvis du har en vandvarmer, der både kan opvarme brugsvand med el og ved hjælp af pille- eller brændefyret, skal du være opmærksom på at få afspærret kredsen, der fører vandet fra fyret over i vandvarmeren, inden du begynder at opvarme dit brugsvand med el.

Typisk vil der være monteret en "kuglehane" enten på fremløbet eller på returrøret på vandvarmerens tilgangsrør, som du skal lukke. Hvis kuglehanen ikke bliver lukket, vil vandet i varmekredsen begynde at cirkulere i fyret, hvilket kan give dig et unødigt elforbrug.

Sluk gulvvarmen

Det er rart med et varmt gulv, men det koster meget at have gulvvarmen tændt om sommeren, fordi vi som regel lufter mere ud, og varmetabet derfor er stort. Der kan derfor være en del at spare ved at slukke for gulvvarmen i sommermånederne.

Hold øje med dit elforbrug

Som kunde hos Energi Fyn, kan du med fordel hente vores forbrugsapp. Med appen kan du følge dit forbrug hvor som helst og når som helst. Appen har desuden en indbygget alarmfunktion, der giver dig besked, hvis der opstår et uforudset forbrug i dit hjem. Det giver dig mulighed for at reagere, også selvom du ikke er hjemme.

Følg dit elforbrug

Flere nyheder fra Energi Fyn

Nyheder Energi Fyn Cup Fodbold 2020
Nyhed

Energi Fyn og OB besøger fire klubber

Som så meget andet i denne tid er den traditionsrige Energi Fyn Cup på Odense Stadion aflyst, men de mange spillere, der plejer at deltage i Eneergi Fyn Cup, skal ikke snydes helt. Derfor besøger Energi Fyn og superligaspillere fra OB i næste uge fire klubber fra Øens Hold.
Læs nyheden
Inspiration til efterårshyggen
Nyhed

Inspiration til efteråret

Vi har samlet en masse efterårsinspiration til dig. Der er både nyttige tips, der gør en forskel for klimaet og din pengepung, og så er der de mere hyggelige tips, som kan give dig inspiration til aktiviteter på selv de mest regnfulde efterårsdage.
Læs nyheden
Nyheder Vindmøller Lindø 2020
Nyhed

Støtte til udviklingen i Munkebo

Frem til den 31. oktober 2020 kan man søge Lindø Vindmøllepulje om midler. Puljen støtter udviklingen i Munkebo i området indenfor en radius på 4,5 km fra Energi Fyns tre vindmøller på LINDØ port of ODENSE.
Læs nyheden
Nyheder Dreng Gamer 2020
Presse

Energi Fyn og Fastspeed indgår aftale

Energi Fyn og den hurtigt voksende internetudbyder Fastspeed har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Fastspeed, når Energi Fyn i 2021 åbner fibernettet.
Læs presse­meddelsen
Kundecenter Termostat Og Hånd 2020
Klumme

Er din radiator indstillet korrekt?

Mange af os drejer på termostaten med en forventning om, at radiatoren så klare resten af arbejdet, men så enkelt er det ikke helt.
Læs klummen
Nyheder Dreng I Vindue Med Computer 2020
Presse

Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet

Energi Fyn og Kviknet har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Kviknet, når Energi Fyn i starten af 2021 åbner fibernettet.
Læs presse­meddelsen
Nyheder Renovering 2020
Nyhed

Nyt tilskud til boligejere

Fra den 15. oktober 2020 kan boligejere søge om tilskud fra den nyetablerede Bygningspulje til en række energiforbedringer.
Læs nyheden