Om Energi Fyn Bent Og Soeren 2020

Energi Fyn er fynboernes energiselskab

Søndag den 1. november bragte Fyens Stiftstidende et indlæg af bestyrelsesformand Søren Thorsager og adm. direktør Bent Agerholm. Læs indlægget her og bliv klogere på, hvem Energi Fyn er.

Igennem de seneste måneder er Energi Fyn blevet omtalt meget i de fynske medier. Der er blevet sagt og skrevet meget om, hvem Energi Fyn er, og hvad Energi Fyns formål er. Desværre har debatten været præget af mange misforståelser.

Energi Fyn er et forbrugerejet energiselskab ejet af 205.000 fynske andelshavere. Bor man i Energi Fyns forsyningsområde, er man andelshaver og har mulighed for at stille op til Energi Fyns repræsentantskab, der består af 90 andelshavere.

Repræsentantskabet er Energi Fyns øverste myndighed og med til at sætte retningen for Energi Fyns udvikling på vegne af alle andelshavere. Repræsentantskabet tager de overordnede beslutninger i Energi Fyn og godkender blandt andet vedtægtsændringer og vælger medlemmerne til Energi Fyns bestyrelse.

Energi Fyn er et af Danmarks ældste andelsejede energiselskaber. Vi har en lang historie bag os og rødder i den danske andelstanke. Det er vi stolte af, og vi har i sinde at videreføre andelstanken og fortsat værne om den.

Det er en stor styrke for os at være ejet af vores andelshavere, men samtidig er det også en stor forpligtelse. Som andelsselskab skal vi ikke generere størst muligt økonomisk overskud til nogle få aktionærer. Vi er sat i verden for at skabe værdi for alle vores andelshavere.

Vi skal drive en god forretning til gavn for vores andelshavere, men samtidig har vi som andelsselskab mulighed for at have en større tålmodighed i forhold til vores investeringer. Alt overskud geninvesteres i selskabet til gavn for andelshaverne. Der kan kort sagt ikke trækkes penge ud af Energi Fyn.

Vi har fokus på at sikre høj forsyningssikkerhed, konkurrencedygtige priser, bidrage til den grøn omstilling og udviklingen på Fyn samt ikke mindst at sikre, at vores kunder og andelshavere er tilfredse.

Det er en del af Energi Fyns strategi at udvikle et stærkt fynsk energiselskab, ejet af fynboerne selv. På den baggrund har Energi Fyn løbende konsolideret med fynske energiselskaber. Tilbage i 2008 købte Energi Fyn Odense Energi af Odense Kommune, i 2010 solgte Nyborg Kommune Nyborg Elnet til Energi Fyn, og i 2016 besluttede Faaborg-Midtfyn Kommune at sælge FFV EL A/S og FFV Energi A/S til Energi Fyn. Senest købte Energi Fyn i 2018 60.000 naturgaskunder fra Nature Energy.

Ved købet af Odense Energi overtog Energi Fyn hovedsageligt et elnetselskab og fik dermed monopol på at drive elnettet i Odense. Siden købet i 2008 er nettariffen i Odense faldet med 30 procent. Aftalen, som Energi Fyn indgik med den daværende konservative borgmester og et bredt flertal i Odense byråd, har været værdiskabende for både borgerne i Odense og Energi Fyn.

Igennem konsolideringerne har Energi Fyn sikret konkurrencedygtige priser og en organisation med kritisk masse. Det betyder, at Energi Fyn i dag står stærkt i energibranchen, som i disse år er i hastig forandring.

Det er vores fornemmeste opgave at skabe forudsætningerne for det moderne liv og levere løsninger, der gør det enkelt og trygt at være kunde og andelshaver hos Energi Fyn, samtidig med, at vi deltager aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem og i udviklingen af Fyn. Det gør vi ved fortsat at udvikle os og gennemføre konsolideringer, der giver værdi for vores andelshavere.

For Energi Fyn er det mulige køb af Fjernvarme Fyn en investering vurderet ud fra samme principper som ved tidligere virksomhedsopkøb samt ved fiber- og vindmølleinvesteringer. Disse investeringer har været værdiskabende for vores kunder og andelshavere, og det vil en investering i Fjernvarme Fyn i høj grad også være - hvad enten man i dag både er andelshaver og fjernvarmekunde, eller man kun er andelshaver.

Den grønne omstilling vil betyde, at el og varme bliver flettet tættere sammen. Det giver os store muligheder for synergier og vil betyde, at vi kan udnytte den strøm, som vi producerer på vores vindmøller og omdanne den til varme, som vi i modsætning til el kan lagre. Til gavn for den grønne omstilling, vores andelshavere og udviklingen på Fyn.

Seneste nyt fra Energi Fyn

Nyheder Fiberkabel Tromle 2020
Presse

Nuuday rykker ind på Energi Fyns fibernet

Når Energi Fyn næste år åbner fibernettet, kan 80.000 familier og virksomheder på Fyn vælge produkter fra Nuuday-selskaberne Hiper, Yousee og TDC Erhverv.
Læs presse­meddelsen
Kundecenter Dame Med Tablet 2020
Klumme

Følger du dit elforbrug?

I en ny analyse af danskernes elforbrug og strømvaner angav 30 procent af de adspurgte, at de ikke ved, hvor meget el de bruger. Ved du, hvor meget el du bruger?
Læs klummen
Om Energi Fyn Domicil Facade Bygning Vinduer 2020
Presse

Muligt køb af Fjernvarme Fyn

Tilbage i 2019 henvendte Odense Kommune sig til Energi Fyn omkring et muligt køb af Fjernvarme Fyn. Odense Kommune har i dag meddelt os, at de på baggrund af udtalelser fra Energistyrelsen ikke længere ønsker at sælge Fjernvarme Fyn. Energi Fyn tager beslutningen til efterretning og har ikke yderligere kommentarer.
Læs presse­meddelsen
Fibernet Mand I Sofa Der Ser Fodbold 2020
Nyhed

Danmarks største sports TV-pakke

Waoo føjer en ny dansk sportskanal til sit TV-udbud og er fra nytår klar med landets største og mest alsidige TV-pakke til sportsinteresserede.
Læs nyheden
Nyheder Aftale Aabent Net Telenor Energi Fyn 2020
Presse

Energi Fyn indgår fiberaftale med Telenor

En ny fiberaftale imellem Energi Fyn og Telenor giver Telenor mulighed for at levere lynhurtigt internet til 80.000 adresser på Fyn.
Læs presse­meddelsen
Om Energi Fyn Fonde 2020 (1)
Presse

Energi Fyns fonde søger gode ideer

Har du en idé, der kan gavne og gøre en forskel på Fyn? Så er det nu, at du kan søge om midler til at få idéen gjort til virkelighed gennem Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond.
Læs presse­meddelsen
Elhandel Havefest Far Baby 2020
Presse

Energi Fyn har de mest tilfredse el-kunder i Danmark

EPSI Rating Danmark har netop gennemført deres årlige analyse af kundernes tilfredshed med deres el-leverandør. Igen i år ligger tilfredsheden blandt Energi Fyns kunder helt i top.
Læs presse­meddelsen