<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Kundecenter Finger Stikkontakt 2020

Sol og vind giver lave elpriser

Det sidste stykke tid er vi blevet forkælet med masser af solskin og vind. Det gode vejr kombineret med mange fridage har givet os meget lave elpriser.

I pinsen nåede elprisen helt i bund og i flere timer både søndag og mandag var den i minus, så man flere steder i landet rent faktisk blev betalt for at bruge strøm.

Ifølge Green Power Denmark har elprisen kun været så lav en gang før tilbage i december 2012.

Solen giver os lave elpriser

Det er især de mange solceller, som er sat op de seneste år, der giver os meget lave elpriser på denne tid af året.

Solen står højt på himlen, og på en skyfri dag har vi tæt på 15 timers solskin på denne tid af året. Kombinerer vi det med en let til frisk vind og fridage, hvor mange virksomheder lukker ned, så får vi helt optimale forhold for lave elpriser.

Husk afgifter og tariffer 

Har du et variabelt elprodukt, skal du dog være opmærksom på, at du udover spotprisen på el også skal betale handels- og administrationsomkostninger til os, nettariffer til dit netselskab, afgifter til Energinet og staten samt moms.

Men på trods af det blev mange forbrugere reelt betalt for at bruge strøm flere timer både søndag og mandag i pinsen.

Den lave elpris betyder, at mange netselskaber nedjusterer nettariffen.

Nettariffen er den pris, som du betaler for at få transporteret strøm frem til dig. Den udgør omkring 10 procent af din samlede elregning, hvis du er en almindelig privat kunde. Den dækker dit netselskabs omkostninger til at drive elnettet og sikrer, at du har strøm i kontakten. 

Nettariffen afhænger af, hvor meget strøm, du bruger, og hvornår på døgnet og året du bruger strømmen.

Når netselskaberne transporterer strømmen gennem elnettet opstår der et uundgåeligt tab, også kaldet nettab. Det tab skal netselskaberne erstatte ved at købe den tabte el på det frie elmarked. Derfor påvirker de svingende elpriser netselskabernes omkostninger.

Netselskabernes lavere omkostninger til nettab betyder, at flere netselskaber nu kan sætte nettariffen ned. For eksempel nedjusterer netselskabet Vores Elnet nettariffen for private forbrugere med 28 procent pr. 1. juli.

Læs mere om nettariffen

Hold øje med elprisen

I vores app kan du nemt se både elprisen og nettariffen i dit område time for time. Her kan du også følge dit forbrug og se, om du bruger mere eller mindre strøm end gennemsnittet.

Elafgiften genindføres

Som et led i regeringens hjælpepakke har elafgiften været sænket fra den 1. januar til den 30. juni 2023. Den 1. juli genindføres elafgiften, så selvom både elprisen og nettariffen er faldet, vil du opleve en stigning i elafgiften på din elregning fra 1. juli.

Husstande med elradiatorer, varmepumper eller jordvarme som primær varmekilde kan få reduktion i elafgift på alt elforbrug over 4.000 kWh.

Har du en ladeboks, kan du få refunderet elafgiften med undtagelse af minimumssatsen på 0,4 øre pr. kWh (gælder dog ikke, hvis får reduktion i elafgiften for dit forbrug over 4.000 kWh). Det kræver, at du har et abonnement eller en serviceaftale med en ladeoperatør, som indeholder mulighed for at få refunderet elafgiften for den mængde strøm, som du har brugt til at oplade din bil.

Læs mere om reduktion i elafgiften

EF App BG

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Har du en elaftale med en variabel pris, er det en god idé at holde øje med prisen på el, så du kan flytte dit elforbrug til de tidspunkter, hvor elprisen er lavest.

Se hvornår strømmen er billigst

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Har du en elaftale med en variabel pris, er det en god idé at holde øje med prisen på el, så du kan flytte dit elforbrug til de tidspunkter, hvor elprisen er lavest.

Se hvornår strømmen er billigst

Seneste nyt

Vind 1600X900 96Dpi
Klumme

Få tilskud til energiforbedringer i din bolig

Inden længe kan du søge om tilskud til forskellige energiforbedringer i din bolig. Bliv klogere her.
Læs klummen
Elprisen 21Aug23 1600X1600
Nyhed

Skyet og vindstille vejr betyder høje elpriser

Den gennemsnitlige elpris er i dag den højeste i næsten et halvt år. Da meget af vores strøm bliver produceret af vindmøller og solceller, stiger elprisen, når vi som i dag har en skyet og vindstille dag.
Læs nyheden
Udelys Cykelsti
Nyhed

Energi Fyn skal stå for drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune

Energi Fyn Udelys har vundet driftskontrakten vedrørende drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune.
Læs nyheden
Elhandel Havefest Far Baby 2020
Klumme

Sol, sommer og lave elpriser

Juni måned har været fyldt med masser af solskin, varme og lave elpriser. Vi har fået fuldudbytte af de mange solceller, som er blevet sat op de seneste år.
Læs klummen
Kundecenter Finger Stikkontakt 2020
Klumme

Sol og vind giver lave elpriser

Det sidste stykke tid er vi blevet forkælet med masser af solskin og vind. Det gode vejr kombineret med mange fridage har givet os meget lave elpriser.
Læs klummen
App Elpris Maj 2023 850 X 600
Klumme

Hvornår er strømmen billigst?

Mange tænker måske, at strømmen er billigst om natten, hvor der er færrest, der bruger strøm, men sådan er det ikke altid i øjeblikket. Kigger man på elprisen gennem den seneste tid, vil man se, at prisen oftest er lavest om eftermiddagen mellem klokken 12 og 16.
Læs klummen
201606101G8A7833 1600Px
Presse

Melder sig på banen: Nu tilbyder Energi Fyn også varmepumper på abonnement

Er en varmepumpe stadig en god investering? Ja, er det korte svar fra Energi Fyn, der nu tilføjer endnu en mulighed for, at danskerne kan holde sig varme i vintermånederne. Nu kan energiselskabets kunder også få en varmepumpe på abonnement.
Læs presse­meddelelsen