<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Kundecenter Finger Stikkontakt 2020

Sol og vind giver lave elpriser

Det sidste stykke tid er vi blevet forkælet med masser af solskin og vind. Det gode vejr kombineret med mange fridage har givet os meget lave elpriser.

I pinsen nåede elprisen helt i bund og i flere timer både søndag og mandag var den i minus, så man flere steder i landet rent faktisk blev betalt for at bruge strøm.

Ifølge Green Power Denmark har elprisen kun været så lav en gang før tilbage i december 2012.

Solen giver os lave elpriser

Det er især de mange solceller, som er sat op de seneste år, der giver os meget lave elpriser på denne tid af året.

Solen står højt på himlen, og på en skyfri dag har vi tæt på 15 timers solskin på denne tid af året. Kombinerer vi det med en let til frisk vind og fridage, hvor mange virksomheder lukker ned, så får vi helt optimale forhold for lave elpriser.

Husk afgifter og tariffer 

Har du et variabelt elprodukt, skal du dog være opmærksom på, at du udover spotprisen på el også skal betale handels- og administrationsomkostninger til os, nettariffer til dit netselskab, afgifter til Energinet og staten samt moms.

Men på trods af det blev mange forbrugere reelt betalt for at bruge strøm flere timer både søndag og mandag i pinsen.

Den lave elpris betyder, at mange netselskaber nedjusterer nettariffen.

Nettariffen er den pris, som du betaler for at få transporteret strøm frem til dig. Den udgør omkring 10 procent af din samlede elregning, hvis du er en almindelig privat kunde. Den dækker dit netselskabs omkostninger til at drive elnettet og sikrer, at du har strøm i kontakten. 

Nettariffen afhænger af, hvor meget strøm, du bruger, og hvornår på døgnet og året du bruger strømmen.

Når netselskaberne transporterer strømmen gennem elnettet opstår der et uundgåeligt tab, også kaldet nettab. Det tab skal netselskaberne erstatte ved at købe den tabte el på det frie elmarked. Derfor påvirker de svingende elpriser netselskabernes omkostninger.

Netselskabernes lavere omkostninger til nettab betyder, at flere netselskaber nu kan sætte nettariffen ned. For eksempel nedjusterer netselskabet Vores Elnet nettariffen for private forbrugere med 28 procent pr. 1. juli.

Læs mere om nettariffen

Hold øje med elprisen

I vores app kan du nemt se både elprisen og nettariffen i dit område time for time. Her kan du også følge dit forbrug og se, om du bruger mere eller mindre strøm end gennemsnittet.

Elafgiften genindføres

Som et led i regeringens hjælpepakke har elafgiften været sænket fra den 1. januar til den 30. juni 2023. Den 1. juli genindføres elafgiften, så selvom både elprisen og nettariffen er faldet, vil du opleve en stigning i elafgiften på din elregning fra 1. juli.

Husstande med elradiatorer, varmepumper eller jordvarme som primær varmekilde kan få reduktion i elafgift på alt elforbrug over 4.000 kWh.

Har du en ladeboks, kan du få refunderet elafgiften med undtagelse af minimumssatsen på 0,4 øre pr. kWh (gælder dog ikke, hvis får reduktion i elafgiften for dit forbrug over 4.000 kWh). Det kræver, at du har et abonnement eller en serviceaftale med en ladeoperatør, som indeholder mulighed for at få refunderet elafgiften for den mængde strøm, som du har brugt til at oplade din bil.

Læs mere om reduktion i elafgiften

App Front 850X595 2

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Uanset om du har en elaftale med en variabel eller en fast pris, er det en god idé at holde øje med elprisen, da transportbetalingen til dit lokale netselskab svinger i forhold til, hvornår på døgnet, du bruger strømmen. 

Se hvornår strømmen er billigst

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Uanset om du har en elaftale med en variabel eller en fast pris, er det en god idé at holde øje med elprisen, da transportbetalingen til dit lokale netselskab svinger i forhold til, hvornår på døgnet, du bruger strømmen. 

Se hvornår strømmen er billigst

Seneste nyt

Ladejunglen Odense ZOO 850X600 (1)
Nyhed

Find vej i ladejunglen

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange forskellige ladeløsninger, når man overvejer at købe en elbil. Derfor har Energi Fyn og Odense ZOO netop lanceret et nyt interaktivt spil, hvor børn og voksne får mulighed for at teste deres viden om opladning af elbiler og lære lidt om dyrene i Odense ZOO.
Læs nyheden
4AT2044 1600Px
Nyhed

Test af opladning på arbejdspladsen: Den første måned som elbilejer

Hver dag hjælper hun virksomheder med at etablere ladestandere. Noget, der mere og mere bliver anset som et medarbejdergode for virksomhedernes ansatte. Derfor satte Katja Jepsen som ny elbilejer sig for at teste, om hun er dækket ind ved at lade elbilen på arbejdet.
Læs nyheden
Alle Taler Om Det Fibernet 850X600
Presse

Hver 3. dansker har planer om at se EM i fodbold

Vores analyse af danskerne internetforbrug viser, at mere end hver tredje dansker har planer om at se med, når EM ruller over skærmen. Og hele 39 procent regner med, at de skal se OL på TV.
Læs presse­meddelelsen
EF Sommer2024 Topbillede 2500X700px V1
Presse

80 procent af danskerne interesserer sig for elpriserne

Ny analyse fra Energi Fyn og A&B Analyse viser, at danskerne fortsat er interesserede i at tale om energi. Her små to år efter energikrisen interesserer hele 80 procent af de adspurgte sig fortsat for elprisen, og 57 procent tænker på at spare på strømmen hver dag.
Læs presse­meddelelsen
App Elpris 850X600
Nyhed

Vi har opdateret vores app

Vi har opdaterer vores app. Den har fået en helt ny navigation, så du nemmere kan finde rundt i appen. Og så er det blevet lettere for dig at se din elpris det kommende døgn.
Læs nyheden
Zaptec 2022 2 1600Px (1)
Presse

Hvor skal du lade elbilen?

68% af danskerne vil kunne lade bilen op i indkørslen. Men hvad gør du egentlig, hvis du ikke kan få en ladeboks derhjemme?
Læs presse­meddelelsen
Energiscreening (1)
Presse

Bliver din virksomhed ramt af de nye lovkrav?

Den nye bekendtgørelse for energi- og klimasyn samt certificeret energiledelse træder i kraft den 1. juli. Men de fleste virksomheder ved ikke, at de skal tage stilling til nye regler, eller også er de i tvivl om, hvorvidt reglerne gælder for dem. Vi har spurgt energirådgiveren til råds.
Læs presse­meddelelsen