<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Dreng 850X600

Vinter, kulde og højere elpriser

Vi har taget hul på vinteren. Det er blevet koldt, og måske har du lagt mærke til, at prisen på el er steget i takt med, at det er blevet køligere?

Det hænger sammen med, at vores elforbrug går op, når temperaturen falder.

Typisk er vores elforbrug 30 procent højere om vinteren end om sommeren, og da vi bruger mere og mere el til opvarmning, stiger vores forbrug yderligere, når det er koldt.

Faktisk viser tal fra Green Power Denmark, at vores elforbrug i slutningen af november var på niveau med forbruget i februar 2021, hvor det også var meget koldt.

Højt forbrug og manglende vind og sol giver høje priser

Da elprisen er styret af udbud og efterspørgsel, vil lavere temperaturer ofte betyde højere priser. Samtidig har der ikke været meget vind og sol i slutningen af november og starten af december.

Det betyder, at vi gennem den seneste tid har oplevet, at den rene elpris uden tariffer og afgifter er kommet op omkring 2 kr./kWh på de tidspunkter, hvor mange af os bruger strøm. Et niveau vi ikke har set siden sidste vinter.

Der er heldigvis ikke noget, der tyder på, at vi ser ind i en vinter som sidste år. Gaslagerne er stort set fyldte, og forsyningssituationen er langt mere stabil i forhold til sidste vinter. Men vi må forvente meget svingende energipriser.

Selvom vi i november oplevede tidspunkter med høje priser, har den gennemsnitlige elpris i november ikke været højere end i august og september.

Det giver derfor rigtig god mening at holde øje med elprisen og flytte det forbrug, man kan, til de tidspunkter, hvor elprisen er lavest. Husk du nemt kan se elprisen og holde øje med dit forbrug i vores app.

Brug vores app

Ifølge Green Power Denmark ser det ud til, at vi er blevet gode til at flytte vores forbrug væk fra spidsbelastningstidspunkterne til de tidspunkter, hvor elprisen er lavere.

Sammenlignet med februar 2021 lå en større del af vores forbrug i november måned i år nemlig om natten.

Det private forbrug topper typisk den 24. december

I december måned topper vores elforbrug typisk den 24. december, når mange af os er i køkkenet for at forberede julemiddagen.

På SparEnergi.dk kan du finde en masse gode råd og inspiration. De har for eksempel samlet en masse energivenlige gaveideer og gode råd til forberedelse af julemiddagen.

Vidste du for eksempel, at du, hvis du bruger ovnens varmeluftfunktion, kan spare omkring 30 procent af elforbruget sammenlignet med almindelig ovnfunktion?

Og udnytter du før- og eftervarmen, kan du spare 10-25 procent af energiforbruget. 

Få flere julesparetips

Rigtig god fornøjelse med juleforberedelserne og glædelig jul.

App Front 850X595 2

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Uanset om du har en elaftale med en variabel eller en fast pris, er det en god idé at holde øje med elprisen, da transportbetalingen til dit lokale netselskab svinger i forhold til, hvornår på døgnet, du bruger strømmen. 

Se hvornår strømmen er billigst

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Uanset om du har en elaftale med en variabel eller en fast pris, er det en god idé at holde øje med elprisen, da transportbetalingen til dit lokale netselskab svinger i forhold til, hvornår på døgnet, du bruger strømmen. 

Se hvornår strømmen er billigst

Vil du modtage nyheder fra Energi Fyn?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tilbud, de vigtigste sandheder og den nyeste viden om energi direkte i din indbakke.

Vi holder dig opdateret, så du kan følge med - og tale med næste gang snakken falder på energipriser, elbiler og sparetips. Seneste nyt

EF Sommer2024 Topbillede 2500X700px V1
Presse

80 procent af danskerne interesserer sig for elpriserne

Ny analyse fra Energi Fyn og A&B Analyse viser, at danskerne fortsat er interesserede i at tale om energi. Her små to år efter energikrisen interesserer hele 80 procent af de adspurgte sig fortsat for elprisen, og 57 procent tænker på at spare på strømmen hver dag.
Læs presse­meddelelsen
App Elpris 850X600
Nyhed

Vi har opdateret vores app

Vi har opdaterer vores app. Den har fået en helt ny navigation, så du nemmere kan finde rundt i appen. Og så er det blevet lettere for dig at se din elpris det kommende døgn.
Læs nyheden
Zaptec 2022 2 1600Px (1)
Presse

Hvor skal du lade elbilen?

68% af danskerne vil kunne lade bilen op i indkørslen. Men hvad gør du egentlig, hvis du ikke kan få en ladeboks derhjemme?
Læs presse­meddelelsen
Energifyn Kvind Og Barn I Hule I Stuen 2020
Presse

Kom til fiberfest i Bogense

Den 4. juni fra kl. 14-19 inviterer Energi Fyn til fynsk fiberfest i Bogense Hallerne. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Opladningpåfarten 850X600
Klumme

Er kør-selv-ferien i fare, hvis du skifter til en elbil?

Ferien nærmer sig, og du mærker sveden pible frem på panden, for du har lovet familien, at turen går til Italien i jeres elbil. Men hvad gør du lige med opladninger, ladeapps og kø ved ladestanderne? Læs Maria Liv Varnilds klumme og bliv helt køre klar.
Læs klummen
Varmepumper Valiant Ludt Til Vand Have Træ Græs 2021
Presse

Varmepumpepuljen åbner for ansøgninger den 27. maj: Det er nu, du skal fremtidssikre dit hjem

Selvom sommeren er godt på vej, er det lige nu det helt rette tidspunkt at anskaffe en varmepumpe med 17.000 kr. i tilskud fra Varmepumpepuljen. Spørger man energiselskabet Energi Fyn er der nemlig mange fordele i sigte – og ikke kun til vinter.
Læs presse­meddelelsen
Alle Taler Om Det Fibernet 850X600
Presse

Hver 3. dansker har planer om at se EM i fodbold

Vores analyse af danskerne internetforbrug viser, at mere end hver tredje dansker har planer om at se med, når EM ruller over skærmen. Og hele 39 procent regner med, at de skal se OL på TV.
Læs presse­meddelelsen