<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Dreng 850X600

Vinter, kulde og højere elpriser

Vi har taget hul på vinteren. Det er blevet koldt, og måske har du lagt mærke til, at prisen på el er steget i takt med, at det er blevet køligere?

Det hænger sammen med, at vores elforbrug går op, når temperaturen falder.

Typisk er vores elforbrug 30 procent højere om vinteren end om sommeren, og da vi bruger mere og mere el til opvarmning, stiger vores forbrug yderligere, når det er koldt.

Faktisk viser tal fra Green Power Denmark, at vores elforbrug i slutningen af november var på niveau med forbruget i februar 2021, hvor det også var meget koldt.

Højt forbrug og manglende vind og sol giver høje priser

Da elprisen er styret af udbud og efterspørgsel, vil lavere temperaturer ofte betyde højere priser. Samtidig har der ikke været meget vind og sol i slutningen af november og starten af december.

Det betyder, at vi gennem den seneste tid har oplevet, at den rene elpris uden tariffer og afgifter er kommet op omkring 2 kr./kWh på de tidspunkter, hvor mange af os bruger strøm. Et niveau vi ikke har set siden sidste vinter.

Der er heldigvis ikke noget, der tyder på, at vi ser ind i en vinter som sidste år. Gaslagerne er stort set fyldte, og forsyningssituationen er langt mere stabil i forhold til sidste vinter. Men vi må forvente meget svingende energipriser.

Selvom vi i november oplevede tidspunkter med høje priser, har den gennemsnitlige elpris i november ikke været højere end i august og september.

Det giver derfor rigtig god mening at holde øje med elprisen og flytte det forbrug, man kan, til de tidspunkter, hvor elprisen er lavest. Husk du nemt kan se elprisen og holde øje med dit forbrug i vores app.

Brug vores app

Ifølge Green Power Denmark ser det ud til, at vi er blevet gode til at flytte vores forbrug væk fra spidsbelastningstidspunkterne til de tidspunkter, hvor elprisen er lavere.

Sammenlignet med februar 2021 lå en større del af vores forbrug i november måned i år nemlig om natten.

Det private forbrug topper typisk den 24. december

I december måned topper vores elforbrug typisk den 24. december, når mange af os er i køkkenet for at forberede julemiddagen.

På SparEnergi.dk kan du finde en masse gode råd og inspiration. De har for eksempel samlet en masse energivenlige gaveideer og gode råd til forberedelse af julemiddagen.

Vidste du for eksempel, at du, hvis du bruger ovnens varmeluftfunktion, kan spare omkring 30 procent af elforbruget sammenlignet med almindelig ovnfunktion?

Og udnytter du før- og eftervarmen, kan du spare 10-25 procent af energiforbruget. 

Få flere julesparetips

Rigtig god fornøjelse med juleforberedelserne og glædelig jul.

App Prisvisning 850X595

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Uanset om du har en elaftale med en variabel eller en fast pris, er det en god idé at holde øje med elprisen, da transportbetalingen til dit lokale netselskab svinger i forhold til, hvornår på døgnet, du bruger strømmen. 

Se hvornår strømmen er billigst

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Uanset om du har en elaftale med en variabel eller en fast pris, er det en god idé at holde øje med elprisen, da transportbetalingen til dit lokale netselskab svinger i forhold til, hvornår på døgnet, du bruger strømmen. 

Se hvornår strømmen er billigst

Vil du modtage nyheder fra Energi Fyn?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tilbud, de vigtigste sandheder og den nyeste viden om energi direkte i din indbakke.

Vi holder dig opdateret, så du kan følge med - og tale med næste gang snakken falder på energipriser, elbiler og sparetips. Seneste nyt

4AT1972
Presse

Historisk lave priser: "Det er nu, I skal investere i solceller"

Lige nu ligger solcellepaneler og samler støv. Det giver ifølge Energi Fyn en oplagt mulighed for både virksomheder og private. For der er nemlig et stort besparelsespotentiale at hente.
Læs presse­meddelelsen
Norlys På Fibernettet
Presse

Nu kan du vælge Norlys på Energi Fyns fibernet

Hos Energi Fyn byder de i dag Norlys velkommen til det fynske fibernet – det er godt for fynboerne, mener direktøren for Energi Fyn Bredbånd.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Nyborg

Den 28. februar fra kl. 14-20 inviterer Energi Fyn til fynsk fiberfest i Nyborg Idrætscenter. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Hus Pumpe3 850X600px
Klumme

Er det tid til at skifte dit fyr ud?

Hvis du i dag opvarmer din bolig med et olie-, gas- eller pillefyr, overvejer du måske at skifte til en billigere og mere klimavenlig opvarmningsform. Men for mange kan det være vanskeligt at gennemskue, hvad der er det rigtig valg, og hvornår tidspunktet er det rigtige.
Læs klummen
Zaptec 2022 18
Klumme

Er du køreklar?

Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om markedet for ladestandere. Læs den og få en række tips til, hvad du med fordel kan undersøge, inden du vælger en ladeløsning.
Læs klummen
Easee Ladeboks Pris 1600Px
Presse

Er du dus med ladestanderen? Bliv helt køreklar

For nogle er det en helt ny – og kompleks – verden, der åbner sig, når de køber en elbil, og det kan vise sig at være en jungle at navigere i opladningsmuligheder, kørselsbehov, software og ikke mindst el-aftalen.
Læs presse­meddelelsen
App Prisvisning Hånd 850X595
Nyhed

Se din personlige elpris i vores app

Vi har opdateret vores app, så du nu kan se din personlige elpris. Prisen er beregnet ud fra din valgte elaftale og er inklusive transportbetaling til dit netselskab, elafgift til staten, eventuelle tillæg og moms.
Læs nyheden