Elprisen lige nu
Her kan du se spotprisen på el det kommende døgn. Prisen inklusiv moms, men uden betaling for transport og afgifter til staten:
Fast eller variabel pris?
Når du køber el, skal du tage stilling til, om du ønsker en aftale med en variabel eller en fast pris. Der er fordele ved begge aftaler - og det er op til dig, hvad du foretrækker.
Vil du gerne have trygheden og kende din pris, er en fastprisaftale det rigtige valg. Hvis du derimod gerne vil have fordelene ved en elpris, der stiger og falder i takt med markedsprisen, bør du vælge en elaftale med variabel pris.
Læs mere om el til fast eller variabel pris
Fastpris
Har du KvartalsEl er din pris låst fast i et kvartal, og den ændrer sig ikke, uanset hvornår på døgnet du bruger din strøm. Det betyder, at du kender din pris pr. kWh for et kvartal ad gangen og dermed får du større økonomisk sikkerhed. Prisen følger årets kvartaler og ændres 1. januar, 1. april, 1. juli og 1. oktober.
Variabel pris
Har du en elaftale med en variabel pris fx FynskSupportEl, NaturEl Variabel eller SpotEl, er det en rigtig god idé at holde øje med spotprisen på el, da din pris er afhængig af markedsprisen, der svinger meget.
Prisen på el er typisk høj mellem kl. 7 og 9 om morgenen og mellem kl. 17 og 20 om aftenen, men det skifter fra dag til dag og afhænger blandt andet af, om vinden blæser, og solen skinner.
Derfor svinger prisen på el
Prisen på el fastsættes på en fælles nordisk elbørs kaldet Nord Pool.
Her bliver el fra forskellige energikilder i de nordiske lande udbudt, så el-leverandører som Energi Fyn kan opkøbe den. Som med alt andet svinger prisen på el i takt med udbud og efterspørgsel. Hvis der er meget el til stede på den nordiske elbørs, er prisen på el lav. Omvendt er prisen højere, hvis mængden af el er lille. På den måde kan man danne sig en kortvarig elpris prognose.
Elmarkedet er imidlertid et af de mest foranderlige markeder, og der kan ske store prisudsving fra time til time og fra dag til dag. Det skyldes især de vedvarende energiformer som sol, vind og vand.
I perioder med meget vind vil der nemlig blive produceret masser af el, og så er prisen på el lav. Omvendt vil der blive produceret mindre, når vejret er vindstille, hvilket vil få elprisen til at stige. Det samme gælder elektricitet frembragt af solceller og vandkraft. Også her er den mængde el, der produceres, afhængig af hvor skyfrit vejret har været og hvor meget nedbør, der er faldet.
Du kan læse mere om, hvordan prisen på el påvirkes på siden Hvorfor svinger elprisen?

Sammenlign elprodukter og priser
Sammenlign prisen på vores elprodukter
Grafen her sammenligner prisen for markedsel i Vestdanmark for henholdsvis FynskSupportEl/SpotEl/NaturEl Variabel (variabel pris) og KvartalsEl (fastpris).
I tillæg til prisen kommer blandt andet abonnement, transportbetaling, Energinets net- og systemtarif og afgifter.
Opdateret 1. december 2023

Find den elaftale, der passer bedst til dig
Hos os kan du vælge mellem tre typer af elaftaler:
- KvartalsEl, hvor prisen er låst fast i et kvartal.
- FynskSupportEl, NaturEl Variabel og SpotEl, hvor prisen er variabel.
- KombiEl, hvor vi kombinerer begge dele.
Se filmen og bliv klogere på vores forskellige elaftaler.
Er du allerede kunde, kan du nemt skifte elaftale ved at logge ind her på siden.
Find den elaftale, der passer bedst til dig
Hos os kan du vælge mellem tre typer af elaftaler:
- KvartalsEl, hvor prisen er låst fast i et kvartal.
- FynskSupportEl, NaturEl Variabel og SpotEl, hvor prisen er variabel.
- KombiEl, hvor vi kombinerer begge dele.
Se filmen og bliv klogere på vores forskellige elaftaler.
Er du allerede kunde, kan du nemt skifte elaftale ved at logge ind her på siden.
Ønsker du at skifte elaftale? |
Vi har ikke binding på vores elaftaler, men vi har brug for administrationstid til at ændre din elaftale. Desuden skal vi overholde forbrugerlovgivningen omkring fortrydelsesret. Derfor skal du være opmærksom på, at hvis du ønsker at ændre din elaftale, afhænger opstartsdatoen af, hvilken dato du vælger at skifte din aftale.
|
