<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Vindmølle 2600X850

201.000 kroner til projekter i Munkebo

Energi Fyns Vindmøllepulje har netop uddelt 201.000 kroner til 10 projekter, der skal bidrage til at skabe udvikling i Munkebo.

Nu kommer der nye borde og bænke på Munkebo Bakke, en ny kikkert i tårnet, og legepladsen i Drigstrup får tilskud til en renovering.

Alle tre projekter har modtaget støtte fra Energi Fyns Vindmøllepulje, der i år samlet uddeler 201.000 kroner til ti forskellige projekter.

Jørgen Langholz Carstensen fra Drigstrup Lokalråd fortæller, at pengene falder på et tørt sted.

I Drigstrup Lokalråd har vi gennem et års tid arbejdet på at få råd til at renovere og udbygge legepladsen ved Sognegården i Drigstrup med flere legeredskaber. Det er vigtigt for os, at landsbyen er attraktiv for børnefamilier, så de fortsat ønsker at bosætte sig her. Pengene fra Vindmøllepuljen er vi rigtig glade for. De falder på et tørt sted sammen med de penge, vi allerede har indsamlet, og vil gøre det muligt for os at komme videre med projektet, så snart foråret kommer, og vi kan komme i jorden.

Jørgen Langholz Carstensen, Drigstrup Lokalråd

Også hos Bakkens Venner er man taknemmelig for støtten:

Bakkens Venner er meget taknemmelige for støtten til borde og bænke samt til en ny kikkert i tårnet på Munkebo Bakke. Det vil være til stor glæde for de mange gæster, der besøger Munkebo Bakke med den flotte udsigt og skibet, som er en kopi af Ladby Dragen.

Niels-Jørn Kirkebæk, Bakkens Venner

Støtte til lokale initiativer

Blandt de øvrige modtagere er Musik Oasen, Munkebo Miniby, Munkebos Kulturhus, Munkebo Sejl og Roklub, Munkebo Multipark og Munkebo kultur- og Biblioteksvenner.

Energi Fyns vindmøller på Odense Havn i Munkebo har produceret strøm siden februar 2018. Hvert år uddeler vindmøllepuljen midler til udvikling af lokalområdet i og omkring Munkebo i en radius af 4,5 km fra de tre vindmøller på Odense Havn, som Energi Fyn ejer.

Det beløb, som vindmøllepuljen uddeler, bestemmes af indtægten på den strøm, som vindmøllerne producerer, og de høje elpriser i 2022 betød højere indtægter end i de foregående år. Energi Fyns vindmøllepulje har derfor kunnet uddele et rekordstort beløb på 201.000 kroner til udvikling af lokalområdet.

Fakta om Vindmøllepuljen:

  • Energi Fyn har afsat en pulje, som hvert år uddeler midler til udvikling af lokalområdet indenfor en radius af 4,5 km fra Energi Fyns tre vindmøller på Odense Havn i Munkebo.

  • Projekter indenfor energioptimering, energibesparelse, kultur, miljø og natur har fortrinsret.

  • Vindmøllepuljekomiteen indhenter forslag og træffer beslutning om anvendelse af midlerne fra Vindmøllepuljen.

Seneste nyt

Ladejunglen Odense ZOO 850X600 (1)
Nyhed

Find vej i ladejunglen

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange forskellige ladeløsninger, når man overvejer at købe en elbil. Derfor har Energi Fyn og Odense ZOO netop lanceret et nyt interaktivt spil, hvor børn og voksne får mulighed for at teste deres viden om opladning af elbiler og lære lidt om dyrene i Odense ZOO.
Læs nyheden
4AT2044 1600Px
Nyhed

Test af opladning på arbejdspladsen: Den første måned som elbilejer

Hver dag hjælper hun virksomheder med at etablere ladestandere. Noget, der mere og mere bliver anset som et medarbejdergode for virksomhedernes ansatte. Derfor satte Katja Jepsen som ny elbilejer sig for at teste, om hun er dækket ind ved at lade elbilen på arbejdet.
Læs nyheden
Alle Taler Om Det Fibernet 850X600
Presse

Hver 3. dansker har planer om at se EM i fodbold

Vores analyse af danskerne internetforbrug viser, at mere end hver tredje dansker har planer om at se med, når EM ruller over skærmen. Og hele 39 procent regner med, at de skal se OL på TV.
Læs presse­meddelelsen
EF Sommer2024 Topbillede 2500X700px V1
Presse

80 procent af danskerne interesserer sig for elpriserne

Ny analyse fra Energi Fyn og A&B Analyse viser, at danskerne fortsat er interesserede i at tale om energi. Her små to år efter energikrisen interesserer hele 80 procent af de adspurgte sig fortsat for elprisen, og 57 procent tænker på at spare på strømmen hver dag.
Læs presse­meddelelsen
App Elpris 850X600
Nyhed

Vi har opdateret vores app

Vi har opdaterer vores app. Den har fået en helt ny navigation, så du nemmere kan finde rundt i appen. Og så er det blevet lettere for dig at se din elpris det kommende døgn.
Læs nyheden
Zaptec 2022 2 1600Px (1)
Presse

Hvor skal du lade elbilen?

68% af danskerne vil kunne lade bilen op i indkørslen. Men hvad gør du egentlig, hvis du ikke kan få en ladeboks derhjemme?
Læs presse­meddelelsen
Energiscreening (1)
Presse

Bliver din virksomhed ramt af de nye lovkrav?

Den nye bekendtgørelse for energi- og klimasyn samt certificeret energiledelse træder i kraft den 1. juli. Men de fleste virksomheder ved ikke, at de skal tage stilling til nye regler, eller også er de i tvivl om, hvorvidt reglerne gælder for dem. Vi har spurgt energirådgiveren til råds.
Læs presse­meddelelsen