<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Vindmølle 2600X850

201.000 kroner til projekter i Munkebo

Energi Fyns Vindmøllepulje har netop uddelt 201.000 kroner til 10 projekter, der skal bidrage til at skabe udvikling i Munkebo.

Nu kommer der nye borde og bænke på Munkebo Bakke, en ny kikkert i tårnet, og legepladsen i Drigstrup får tilskud til en renovering.

Alle tre projekter har modtaget støtte fra Energi Fyns Vindmøllepulje, der i år samlet uddeler 201.000 kroner til ti forskellige projekter.

Jørgen Langholz Carstensen fra Drigstrup Lokalråd fortæller, at pengene falder på et tørt sted.

I Drigstrup Lokalråd har vi gennem et års tid arbejdet på at få råd til at renovere og udbygge legepladsen ved Sognegården i Drigstrup med flere legeredskaber. Det er vigtigt for os, at landsbyen er attraktiv for børnefamilier, så de fortsat ønsker at bosætte sig her. Pengene fra Vindmøllepuljen er vi rigtig glade for. De falder på et tørt sted sammen med de penge, vi allerede har indsamlet, og vil gøre det muligt for os at komme videre med projektet, så snart foråret kommer, og vi kan komme i jorden.

Jørgen Langholz Carstensen, Drigstrup Lokalråd

Også hos Bakkens Venner er man taknemmelig for støtten:

Bakkens Venner er meget taknemmelige for støtten til borde og bænke samt til en ny kikkert i tårnet på Munkebo Bakke. Det vil være til stor glæde for de mange gæster, der besøger Munkebo Bakke med den flotte udsigt og skibet, som er en kopi af Ladby Dragen.

Niels-Jørn Kirkebæk, Bakkens Venner

Støtte til lokale initiativer

Blandt de øvrige modtagere er Musik Oasen, Munkebo Miniby, Munkebos Kulturhus, Munkebo Sejl og Roklub, Munkebo Multipark og Munkebo kultur- og Biblioteksvenner.

Energi Fyns vindmøller på Odense Havn i Munkebo har produceret strøm siden februar 2018. Hvert år uddeler vindmøllepuljen midler til udvikling af lokalområdet i og omkring Munkebo i en radius af 4,5 km fra de tre vindmøller på Odense Havn, som Energi Fyn ejer.

Det beløb, som vindmøllepuljen uddeler, bestemmes af indtægten på den strøm, som vindmøllerne producerer, og de høje elpriser i 2022 betød højere indtægter end i de foregående år. Energi Fyns vindmøllepulje har derfor kunnet uddele et rekordstort beløb på 201.000 kroner til udvikling af lokalområdet.

Fakta om Vindmøllepuljen:

  • Energi Fyn har afsat en pulje, som hvert år uddeler midler til udvikling af lokalområdet indenfor en radius af 4,5 km fra Energi Fyns tre vindmøller på Odense Havn i Munkebo.

  • Projekter indenfor energioptimering, energibesparelse, kultur, miljø og natur har fortrinsret.

  • Vindmøllepuljekomiteen indhenter forslag og træffer beslutning om anvendelse af midlerne fra Vindmøllepuljen.

Seneste nyt

4AT1972
Presse

Historisk lave priser: "Det er nu, I skal investere i solceller"

Lige nu ligger solcellepaneler og samler støv. Det giver ifølge Energi Fyn en oplagt mulighed for både virksomheder og private. For der er nemlig et stort besparelsespotentiale at hente.
Læs presse­meddelelsen
Norlys På Fibernettet
Presse

Nu kan du vælge Norlys på Energi Fyns fibernet

Hos Energi Fyn byder de i dag Norlys velkommen til det fynske fibernet – det er godt for fynboerne, mener direktøren for Energi Fyn Bredbånd.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Nyborg

Den 28. februar fra kl. 14-20 inviterer Energi Fyn til fynsk fiberfest i Nyborg Idrætscenter. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Hus Pumpe3 850X600px
Klumme

Er det tid til at skifte dit fyr ud?

Hvis du i dag opvarmer din bolig med et olie-, gas- eller pillefyr, overvejer du måske at skifte til en billigere og mere klimavenlig opvarmningsform. Men for mange kan det være vanskeligt at gennemskue, hvad der er det rigtig valg, og hvornår tidspunktet er det rigtige.
Læs klummen
Zaptec 2022 18
Klumme

Er du køreklar?

Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om markedet for ladestandere. Læs den og få en række tips til, hvad du med fordel kan undersøge, inden du vælger en ladeløsning.
Læs klummen
Easee Ladeboks Pris 1600Px
Presse

Er du dus med ladestanderen? Bliv helt køreklar

For nogle er det en helt ny – og kompleks – verden, der åbner sig, når de køber en elbil, og det kan vise sig at være en jungle at navigere i opladningsmuligheder, kørselsbehov, software og ikke mindst el-aftalen.
Læs presse­meddelelsen
App Prisvisning Hånd 850X595
Nyhed

Se din personlige elpris i vores app

Vi har opdateret vores app, så du nu kan se din personlige elpris. Prisen er beregnet ud fra din valgte elaftale og er inklusive transportbetaling til dit netselskab, elafgift til staten, eventuelle tillæg og moms.
Læs nyheden