<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>

Hvad er grøn strøm?

Grøn strøm er strøm, der er produceret af vedvarende energikilder som vindmøller og solceller.

Grøn strøm fra vedvarende energikilder 

Når vinden blæser, og solen skinner, producerer vindmøllerne og solcellerne masser af klimavenlig grøn strøm.

Hvert år stiger andelen af grøn strøm i Danmark. Det er rigtig godt og nødvendigt, hvis vi skal nå målsætningen om at være klimaneutrale i 2050.

Sådan foregår det, når du tilvælger et grønt elprodukt:

Når vi og andre selskaber producerer strøm fra vores vindmøller, modtager vi en garanti fra det statsejede Energinet, der dokumenterer, at vi leverer grøn strøm til det danske elnet.

Når vi sælger grøn strøm til dig og andre kunder, køber vi oprindelsesgarantier. De er et bevis på, at der bliver produceret strøm af vedvarende energikilder, svarende til den mængde strøm, vi sælger.

Dit bidrag til den grønne omstilling

Der kommer mere og mere strøm i nettet fra solceller og vindmøller. Faktisk stammer mere end 80% af strømmen i stikkontakten fra vedvarende energikilder.

Det tal kan blive endnu højere, og det bidrager du til, hvis du tilvælger grøn strøm-muligheden, når du bestiller din elaftale hos os. Det betyder, at du betaler et mindre tillæg pr. kWh for til gengæld at støtte den grønne omstilling. Vi opkøber nemlig certifikater og oprindelsesgarantier, så du er sikker på, at vi kompenserer dit strømforbrug med en tilsvarende mængde fra vedvarende energikilder.

Du kan læse mere om, hvordan grøn strøm-tilvalget bidrager til udviklingen af vedvarende energi her.

Vil du have grøn strøm? 

Du kan frit vælge imellem vores elaftaler, hvis du ønsker at støtte den grønne omstilling. Vi har nemlig gjort det muligt at tilvælge grøn strøm på alle vores aftaler. Det betyder, at du betaler et mindre tillæg pr. kWh, og det tillæg går til at støtte udviklingen af vedvarende energi gennem køb af certifikater og oprindelsesgarantier.

Du kan med andre ord være sikker på, at den mængde strøm, du forbruger, bliver kompenseret ved, at en tilsvarende mængde strøm fra vedvarende energikilder bliver leveret til vores fælles elnet.

Det betyder bladene

 

Sammenlign elprodukter og priser

Mulighed for tilvalg af grøn strøm

Mulighed for månedsafregning

Følg pris og forbrug med vores app

Bor du øst eller vest for Storebælt?