Fiber Kort Over Udrulning 2020

Planlægning

I planlægningsfasen forbereder vi selve udrulningen af fibernettet.
Fiber Tidslinie Plan 2020

Step 3

Inden vi går i gang med selve etableringen af fibernettet, projekteres hele området af vores projektafdeling. Planlægning af fibernet i et område er en kompliceret proces og indebærer blandt andet, at selve nettet tegnes, at der bestilles materialer, og at vi indgår aftaler med eksterne entreprenører og montører til udførelse af opgaven.

Størrelsen på området påvirker, hvor omfattende og tidskrævende planlægningen er. 

Lars Buchreitz, teknisk chef for bredbånd i Energi Fyn

Sideløbende er der fortsat kontakt mellem salgskonsulenten og beboerne i området, så alle kan følge fremdriften og de nyeste tidsplaner. Blandt andet ved åbent-hus-arrangementer, information via brev/e-mail og på en hjemmeside lavet specielt til området.

Hvordan kan du forberede dig?

Mens vores projektafdeling detailplanlægger hele udrulningen, kan du begynde at undersøge, hvilken internetløsning der passer til dig og din husstand.

Udover at beslutte, hvilke fibernetprodukter du gerne vil have, kan du også gøre dig nogle overvejelser om, hvilken TV-løsning du ønsker.  

Noget, der er særligt vigtigt at overveje er, hvor i hjemmet fiberboksen skal monteres, og hvor fibernetforbindelsen skal føres ind i huset, så du har taget den beslutning, når vores fiberkonsulent skal sætte den markeringspind, der angiver, hvor indføringen til selve boligen skal laves.

Selv om du allerede har en eksisterende fibernetforbindelse, kan du godt vælge en anden placering til både fiberindgang og fiberboks, end du har i forvejen.

Her er et par tips til placeringen:

 • Fiberboksen skal placeres i et tørt og frostfrit rum. Vådrum og åbne loftsrum er udelukket på grund af risiko for fugt og temperaturudsving.
 • Skal fiberboksen placeres mere end 1 meter fra det sted, hvor røret føres ind til din bolig, skal du selv sørge for kabling. Dette kan du aftale nærmere med vores fiberkonsulent. Konsulenten kan også hjælpe dig med at vurdere, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere boksen.
  OBS: Ønsker du, at vi skal kable for dig, kan du bestille montørhjælp på telefon 70 13 19 00.
 • Fiberboksen måler cirka H 16,5 x B 23,5 cm.
 • Målene på den udvendige tilslutningsboks er cirka H 18,2 x B 5,2 X D 4,3 cm.
 • Markeringspinden skal kunne placeres minimum 0,5 m fra husets hjørner.
 • Fiberboksen bør placeres således, at du med kabel kan tilkoble de apparater, der altid kræver et stabilt signal. For eksempel TV og gamer-computere. Det skyldes, at vi har hastighedsgaranti på kablede forbindelser til fiberboksen, men ikke trådløse. Årsagen er, at kvaliteten af det trådløse net afhænger af blandt andet størrelsen på boligen, etageadskillelser, byggematerialer og andre forhold i netop din bolig. Ofte kan det være nødvendigt, at du kobler ekstra wifi-udstyr til din fiberboks, som forstærker det trådløse net i hjemmet. 

Vi hjælper dig hele vejen

Er du i tvivl om noget, hjælper vores fiberkonsulent dig gerne med at træffe beslutningen. Det vigtigste er, at fiberboksen placeres således, at du får den bedste fibernetforbindelse som overhovedet muligt.

Læs vores installationsguide her og bliv klogere på, hvordan du kommer videre i processen.

Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020

Hvilken internet-type er du?

Hvilken internethastighed du skal vælge, afhænger af dine konkrete behov, og om I er flere, der benytter forbindelsen samtidig. Se de fem typiske internettyper her og bliv klogere på, hvad du har behov for.

Hvilken internet-type er du?

Hvilken internethastighed du skal vælge, afhænger af dine konkrete behov, og om I er flere, der benytter forbindelsen samtidig. Se de fem typiske internettyper her og bliv klogere på, hvad du har behov for.

Hvad indeholder din installation? 

Ved bestilling af en fiberforbindelse fra Energi Fyn, følger der automatisk installation med.

 • Bemærk! Inden vores montør kommer og installerer fiberboksen, skal du selv sørge for, at der er trukket kabler fra det sted, fiberboksen skal sidde, til stedet hvor dit TV, din pc eller telefon er placeret.
 • Installation indebærer, at montøren opsætter den indvendige fiberboks og tjekker, at de bestilte produkter er aktive på fiberboksen. Der foretages en hastighedstest på fibermontørens PC. Dette er en test af en kablet forbindelse fra fiberboksen. Ikke af det trådløse net.
 • Har du bestilt en TV-pakke, sørger montøren for, at TV-signalet virker.
 • Har du bestilt telefoni med nyt telefonnummer, tilslutter montøren også telefonen til din fiberboks og tjekker, at der er klartone.
 • Montøren udfylder herefter en afleveringskvittering sammen med dig, og du modtager en kvittering per e-mail.
Fiber_vejskilt-gravko-gravearbejde-dalstrøger_vej_2020

Etablering

Når nettet er tegnet, og materialerne er leveret til en materialeplads i området, går vi i gang med at etablere selve fibernettet i området.

Gå videre til næste fase i udrulning af fiber

Etablering

Når nettet er tegnet, og materialerne er leveret til en materialeplads i området, går vi i gang med at etablere selve fibernettet i området.

Gå videre til næste fase i udrulning af fiber