Etablering

Tilslutning af fiber i boligen

  Flere facts om fiberinstallation

  Når fiberrørene er nedgravet og du skal have installeret selve fiberboksen i din bolig, vil du få besøg af en fibermontør fra Energi Fyn. Det foregår på følgende måde:

  • Fibermontøren fører enden af det nedgravede fiberrør i jorden videre igennem husets fundament eller ydervæg og ind i boligen
  • På ydersiden afsluttes gennemføringen med en tætsluttende montageboks
  • Fiberen blæses - igennem røret - ind til boligen ved hjælp af trykluft
  • Indvendigt i boligen opsættes en fiberboks, som fremover er din tilslutning til fibernettet. Fiberboksen måler cirka H:16,5 X B: 23,5 cm
  • Installationen afsluttes ved, at fibermontøren tester forbindelsen og derefter klarmelder den

  Når fiberboksen er installeret, kan du tilslutte TV, PC/router og fastnettelefon(er) til de forskellige stik på den indvendige fiberboks.

  Ønsker du yderligere hjælp til tilslutning eller til at trække kabler fra fiberboksen til andre rum i boligen, kan vi også tilbyde hjælp til dette. Alternativt kan du få din lokale elektriker til at udføre arbejdet. 

  Har du mulighed for kabel TV, benyttes coax/antennekabler.

  Kablerne, som anvendes til IP TV, er almindelige netværkskabler RJ-45 KAT5E.

  Dine internetkabler til for eksempel trådløs router vil være af samme type. Netværkskabler koster omkring det samme som almindelige antennekabler (coax) og kan købes hos din lokale el-installatør eller radio- og TV forhandler.

  Se Tilslutningsguide