<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>

Fjernsyn gennem tiden

1926

I London demonstrerer ingeniøren John Logie Baird opfindelsen af et mekanisk tv-apparat, der sender levende billeder i gråtoner.

Fiber forum. Fjernsyn gennem tiden,

1934

Tyske Telefunken sender det første elektroniske billedrørs-tv i handlen.

1951

Statsradiofonien i Danmark (DR) får en fjernsynsafdeling, der sender tv-udsendelser én time hver tirsdag, torsdag og i weekenden. 200 boliger er udstyret med et tv og betaler 50 kr. om året i tv-afgift.

1962

For første gang sendes der tv via satellitten Telstar fra USA, hvilket fremadrettet gjorde transnationale kabler overflødige.

Fiber Forum. Fjernsyn Gennem Tiden.1

1978

Farvefjernsynet har overhalet sort-hvidfjernsynet i de danske stuer. Speakerne hjælper dog stadig de seere, der endnu ikke har fået farve-tv, ved at fortælle tv-seerne, at “OB spiller med mørke bukser” og ”dragten er rosa med guldpailletter”.

Fiber Forum. Fjernsyn Gennem Tiden.2

1981

Pausefiskene - som er en filmoptagelse af akvariefisk - har deres debut og er på skærmen hver gang, der er en længere pause mellem programmerne.

1988

TV2 Danmark sender for første gang fra Kvægtorvet i Odense.

1998

Phillips introducerer det første fladskærms-tv. Prisen er 15.000 dollar.

2001

Efter 13 år lukker og slukker Lykkehjulet. Det er det program i dansk tv-historie, der - bortset fra TV-avisen - har kørt længst.

2009

Det analoge tv-signal slukkes og mange danskere må ud og investere i en tv-boks, der kan modtage de digitale signaler for fortsat at kunne se tv.

2015

Danmarks ældste lokale tv-program Odense ser rødt holder 30-års jubilæum. Samme år fylder DR 90 år.

2020

Flow-tv - som traditionelt tv-kiggeri kaldes - er stadig danskernes foretrukne medieform. Men mere end halvdelen af den voksne befolkning streamer nu ugentligt.