Navigation Søgning

El

Den el, der kommer ud af din stikkontakt vil altid være den samme - men der kan være stor forskel på elselskabet, som leverer den.

Det bør du tjekke, når du køber el

Se hvad du med fordel kan tjekke, inden du indgår en ny elaftale.

Sammenlign både kWh-prisen og abonnementsprisen

Inden du beslutter dig for at skifte elselskab, er det vigtigt at sammenlign både kWh-prisen og abonnementsprisen med det, som du betaler i dag.

Introduktionstilbud

Tjek om det er et introduktionstilbud, og hvad prisen eventuelt ændres til efterfølgende. 

Bindingsperiode

Undersøg om der er en bindingsperiode forbundet med aftalen, og hvor lang tid du eventuelt er bundet af aftalen. Der findes elaftaler, hvor man er bundet i op til seks måneder, og elaftaler helt uden binding - Hos Energi Fyn har vi for eksempel ingen binding. 

Fast eller variabel pris

Tjek om prisen er fast eller variabel. Når du køber el til en fast pris, kender du pris og vilkår i leveringsperioden. Fastprisaftaler har forskellige løbetider. Du kan dog altid træde ud af en aftale efter seks måneder. Når du køber el til en variabel pris, følger prisen dagsprisen, der blandt andet fastsættes af udbud og efterspørgsel på elbørsen. Priserne på variable og faste produkter kan ikke umiddelbart sammenlignes, da prisudviklingen på de to typer af produkter er forskellig.    

Få tilbuddet på skrift

Det er altid en god idé at få tilbuddet og leveringsbetingelserne på skrift, så du kan sammenligne tilbuddet med den aftale, du har i dag, og præcis kan se, hvilke priser, vilkår og gebyrer der følger med tilbuddet.

Den samlede elpris

Du skal være opmærksom på, at din samlede elpris er sammensat af forskellige elementer: Betaling for dit valgte el-produkt, betaling for transport af el samt moms og afgifter. Den rene betaling for el udgør cirka 18 procent af den samlede pris, mens afgifter til staten og moms udgør omkring 65 procent. Udgifter til transport udgør cirka 17 procent af den samlede pris. 

Det er altså kun cirka 18 procent af den samlede elpris, som der reelt kan handles om. For en familie med to voksne og to børn og en gennemsnitlig årlig udgift til el på omkring 8.000 kroner betyder det, at selve betalingen for el kun udgør ca. 1.440 kroner.
Læs mere om elprisen 

Fortrydelsesret

Du har altid en fortrydelsesfrist på 14 dage. Hvis du fortryder inden for fristen, skal du kontakte elleverandøren skriftligt. Hvis der er gået mere end 14 dage, har du kun ret til at opsige aftalen med det opsigelsesvarsel, der er indbygget i aftalen. Hvis der er en bindingsperiode, må du vente til den udløber. 

Kontakt os

Hos Energi Fyn mener vi, at konkurrencen på elmarkedet er sund og til gavn for forbrugerne. Men det er vigtigt, at forbrugerne kan gennemskue, hvilken elaftale de indgår, og hvad prisen er.

Ring til os på telefon 70 13 19 00, hvis du er i tvivl, om du har det rigtige elprodukt. Sammen kan vi gennemgå din nuværende elaftale og tjekke, om der er penge at spare ved at skifte til et andet elprodukt.

Få et overblik over vores elprodukter