<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Kundecenter Roed Lampe 2020

Nu kan vi glæde os over lavere elpriser

Gennem de seneste måneder har prisen på el været langt mere stabil og betydelig lavere, end vi oplevede i efteråret. Det betyder, at elkunder hos Energi Fyn nu kan se frem til markante prisnedsættelser, hvis de har en elaftale med en fast kvartalspris.

Det seneste år har vi hørt og læst meget om høje og meget svingende priser på el og gas, men nu ser det endelig ud til, at energimarkedet er blevet mere stabilt, og prisen på el ligger nu på et niveau, der svarer til prisniveauet i første kvartal 2022.

Det glæder kommerciel direktør Finn Andersen:

- Der er ingen tvivl om, at 2022 var et vanskeligt år i energibranchen, men gennem de seneste måneder har vi heldigvis oplevet, at prisen på el er faldet til samme niveau som sidste vinter. Det er glædeligt, at vi nu efter en periode med meget høje priser kan skære hele 60 procent af prisen på KvartalsEl, siger Finn Andersen og forklarer, at prisen på KvartalsEl ændres fra 4,07 kr/kWh i 1. kvartal 2023 til 1,64 kr/kWh i det kvartal, vi tager hul på i morgen.

Det betyder, at vi nu kan tilbyde vores kunder KvartalsEl til en pris, som er meget tæt på prisen i 1. kvartal 2022. Priserne er dermed nede på et helt andet niveau, end vi har oplevet det sidste halve år.

Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn

Har man KvartalsEl, er ens pris fast i et kvartal ad gangen. Den strøm, som Energi Fyn sælger som KvartalsEl, opkøbes løbende i kvartalet før. Det betyder, at prisen på KvartalsEl afspejler markedsprisen på el, og har markedsprisen været høj i kvartalet før, vil prisen på KvartalsEl blive høj. Har markedsprisen på el derimod været lav i kvartalet før, som det er tilfældet nu, vil prisen på KvartalsEl blive lav.

Hvilken elaftale skal man vælge?

Som elkunde kan man vælge mellem tre typer af elaftaler.

En elaftale, hvor prisen er låst fast i et kvartal ad gangen - som fx KvartalsEl.

En elaftale, hvor prisen følger spotprisen på el og ændrer sig hver time.

Og en elaftale, hvor halvdelen af ens forbrug hver time bliver afregnet til en fast kvartalspris, mens den anden halvdel afregnes til en variabel pris.

Ifølge Finn Andersen er der fordele ved alle typer af elaftaler, og det er op til én selv at vælge, hvad der passer bedst til ens behov og vaner.

Vil man gerne have trygheden og kende sin pris, er en elaftale med en fastpris det rigtige valg.

Hvis man derimod gerne vil have fordelene ved en elpris, der stiger og falder i takt med markedsprisen, kan man med fordel vælge en elaftale med variabel pris.

Vil man gerne udnytte prissvingningerne, men undgå alt for store udsving, så er en elaftale med en kombineret pris som KombiEl det mest oplagte valg, forklarer Finn Andersen.

Det er ganske nemt at skifte elaftale her på siden.

Skift elaftale

Vi har gjort det nemt for kunderne at skifte elaftale og afregningsform på vores hjemmeside. Her kan man også se elprisen og en sammenligning af prisen på vores forskellige elaftale. Jeg vil også anbefale vores kunder at benytte vores app, hvor man nemt kan se elprisen samt nettariffer det kommende døgn.

Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn

Sammenlign prisen på vores elprodukter

Grafen her sammenligner prisen for markedsel i Vestdanmark for henholdsvis FynskSupportEl/SpotEl/NaturEl Variabel (variabel pris) og KvartalsEl (fastpris).

I tillæg til prisen kommer blandt andet abonnement, transportbetaling, Energinets net- og systemtarif og afgifter.

Opdateret 1. maj 2024.

App Prisvisning 850X595

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Uanset om du har en elaftale med en variabel eller en fast pris, er det en god idé at holde øje med elprisen, da transportbetalingen til dit lokale netselskab svinger i forhold til, hvornår på døgnet, du bruger strømmen. 

Se hvornår strømmen er billigst

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Uanset om du har en elaftale med en variabel eller en fast pris, er det en god idé at holde øje med elprisen, da transportbetalingen til dit lokale netselskab svinger i forhold til, hvornår på døgnet, du bruger strømmen. 

Se hvornår strømmen er billigst

Senste nyt

Energifyn Kvind Og Barn I Hule I Stuen 2020
Presse

Kom til fiberfest i Bogense

Den 4. juni fra kl. 14-19 inviterer Energi Fyn til fynsk fiberfest i Bogense Hallerne. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Opladningpåfarten 850X600
Klumme

Er kør-selv-ferien i fare, hvis du skifter til en elbil?

Ferien nærmer sig, og du mærker sveden pible frem på panden, for du har lovet familien, at turen går til Italien i jeres elbil. Men hvad gør du lige med opladninger, ladeapps og kø ved ladestanderne? Læs Maria Liv Varnilds klumme og bliv helt køre klar.
Læs klummen
Kundecenter Stikkontakt Og Oplader 2020
Klumme

Elprisen - hvad er op og ned?

Prisen på el er ikke helt enkel at forstå. Den er nemlig sammensat af flere forskellige elementer. Så når du betaler din elregning, betaler du ikke kun for den strøm, du bruger, du betaler også en række afgifter og andre omkostninger.
Læs klummen
Fondsmodtagere 2024 850X600
Presse

Energi Fyns fonde støtter lokale fællesskaber og udviklingsprojekter

Energi Fyns to fonde har netop uddelt fondsmidler til 30 fynske foreninger, virksomheder og forskere, der alle medvirker til at skabe fællesskab og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år 2,5 millioner kroner.
Læs presse­meddelelsen
Om Energi Fyn Domicil Facade Bygning Vinduer 2020
Presse

Energi Fyn leverer et godt og nødvendigt årsresultat

Energi Fyns repræsentantskab har i dag godkendt selskabets årsrapport for 2023. Energi Fyn kommer ud af 2023 med det bedste regnskab i koncernens historie. Det er et resultat, der gør det muligt for Energi Fyn at investere i og fremtidssikre el- og fibernettet til gavn for koncernens fynske andelshavere og til gavn for den grønne omstilling.
Læs presse­meddelelsen
El Solceller 850X600
Presse

Solcelleejere kan gå glip af betaling for deres overskudsstrøm

Det er blevet populært at opsætte solceller og producere sin egen, grønne strøm, der giver en lavere elregning. Men reglerne kan være komplekse at sætte sig ind i, og mange solcelleejere er ikke klar over, at de faktisk kan få penge for den strøm, som de ikke selv bruger. Det gælder både private og virksomheder.
Læs presse­meddelelsen
Varmepumper Valiant Ludt Til Vand Have Træ Græs 2021
Presse

Varmepumpepuljen åbner for ansøgninger den 27. maj: Det er nu, du skal fremtidssikre dit hjem

Selvom sommeren er godt på vej, er det lige nu det helt rette tidspunkt at anskaffe en varmepumpe med 17.000 kr. i tilskud fra Varmepumpepuljen. Spørger man energiselskabet Energi Fyn er der nemlig mange fordele i sigte – og ikke kun til vinter.
Læs presse­meddelelsen