<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Kundecenter Roed Lampe 2020

Nu kan vi glæde os over lavere elpriser

Gennem de seneste måneder har prisen på el været langt mere stabil og betydelig lavere, end vi oplevede i efteråret. Det betyder, at elkunder hos Energi Fyn nu kan se frem til markante prisnedsættelser, hvis de har en elaftale med en fast kvartalspris.

Det seneste år har vi hørt og læst meget om høje og meget svingende priser på el og gas, men nu ser det endelig ud til, at energimarkedet er blevet mere stabilt, og prisen på el ligger nu på et niveau, der svarer til prisniveauet i første kvartal 2022.

Det glæder kommerciel direktør Finn Andersen:

- Der er ingen tvivl om, at 2022 var et vanskeligt år i energibranchen, men gennem de seneste måneder har vi heldigvis oplevet, at prisen på el er faldet til samme niveau som sidste vinter. Det er glædeligt, at vi nu efter en periode med meget høje priser kan skære hele 60 procent af prisen på KvartalsEl, siger Finn Andersen og forklarer, at prisen på KvartalsEl ændres fra 4,07 kr/kWh i 1. kvartal 2023 til 1,64 kr/kWh i det kvartal, vi tager hul på i morgen.

Det betyder, at vi nu kan tilbyde vores kunder KvartalsEl til en pris, som er meget tæt på prisen i 1. kvartal 2022. Priserne er dermed nede på et helt andet niveau, end vi har oplevet det sidste halve år.

Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn

Har man KvartalsEl, er ens pris fast i et kvartal ad gangen. Den strøm, som Energi Fyn sælger som KvartalsEl, opkøbes løbende i kvartalet før. Det betyder, at prisen på KvartalsEl afspejler markedsprisen på el, og har markedsprisen været høj i kvartalet før, vil prisen på KvartalsEl blive høj. Har markedsprisen på el derimod været lav i kvartalet før, som det er tilfældet nu, vil prisen på KvartalsEl blive lav.

Hvilken elaftale skal man vælge?

Som elkunde kan man vælge mellem tre typer af elaftaler.

En elaftale, hvor prisen er låst fast i et kvartal ad gangen - som fx KvartalsEl.

En elaftale, hvor prisen følger spotprisen på el og ændrer sig hver time.

Og en elaftale, hvor halvdelen af ens forbrug hver time bliver afregnet til en fast kvartalspris, mens den anden halvdel afregnes til en variabel pris.

Ifølge Finn Andersen er der fordele ved alle typer af elaftaler, og det er op til én selv at vælge, hvad der passer bedst til ens behov og vaner.

Vil man gerne have trygheden og kende sin pris, er en elaftale med en fastpris det rigtige valg.

Hvis man derimod gerne vil have fordelene ved en elpris, der stiger og falder i takt med markedsprisen, kan man med fordel vælge en elaftale med variabel pris.

Vil man gerne udnytte prissvingningerne, men undgå alt for store udsving, så er en elaftale med en kombineret pris som KombiEl det mest oplagte valg, forklarer Finn Andersen.

Det er ganske nemt at skifte elaftale her på siden.

Skift elaftale

Vi har gjort det nemt for kunderne at skifte elaftale og afregningsform på vores hjemmeside. Her kan man også se elprisen og en sammenligning af prisen på vores forskellige elaftale. Jeg vil også anbefale vores kunder at benytte vores app, hvor man nemt kan se elprisen samt nettariffer det kommende døgn.

Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn

Sammenlign prisen på vores elprodukter

Grafen her sammenligner prisen for markedsel i Vestdanmark for henholdsvis FynskSupportEl/SpotEl/NaturEl Variabel (variabel pris) og KvartalsEl (fastpris).

I tillæg til prisen kommer blandt andet abonnement, transportbetaling, Energinets net- og systemtarif, PSO og afgifter.

Opdateret 31. august 2023

EF App BG

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Har du en elaftale med en variabel pris, er det en god idé at holde øje med prisen på el, så du kan flytte dit elforbrug til de tidspunkter, hvor elprisen er lavest.

Se hvornår strømmen er billigst

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Har du en elaftale med en variabel pris, er det en god idé at holde øje med prisen på el, så du kan flytte dit elforbrug til de tidspunkter, hvor elprisen er lavest.

Se hvornår strømmen er billigst

Senste nyt

Nyheder Vindmøller Lindø 2020
Presse

Energi Fyns vindmøllepulje uddeler rekordstort beløb til projekter i Munkebo

Energi Fyns vindmøllepulje uddeler i år hele 201.000 kroner til udvikling af lokalområdet i og omkring Munkebo.
Læs presse­meddelelsen
201606101G8A7833 1600Px
Presse

Melder sig på banen: Nu tilbyder Energi Fyn også varmepumper på abonnement

Er en varmepumpe stadig en god investering? Ja, er det korte svar fra Energi Fyn, der nu tilføjer endnu en mulighed for, at danskerne kan holde sig varme i vintermånederne. Nu kan energiselskabets kunder også få en varmepumpe på abonnement.
Læs presse­meddelelsen
Vind 1600X900 96Dpi
Klumme

Få tilskud til energiforbedringer i din bolig

Inden længe kan du søge om tilskud til forskellige energiforbedringer i din bolig. Bliv klogere her.
Læs klummen
Elprisen 21Aug23 1600X1600
Nyhed

Skyet og vindstille vejr betyder høje elpriser

Den gennemsnitlige elpris er i dag den højeste i næsten et halvt år. Da meget af vores strøm bliver produceret af vindmøller og solceller, stiger elprisen, når vi som i dag har en skyet og vindstille dag.
Læs nyheden
Udelys Cykelsti
Nyhed

Energi Fyn skal stå for drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune

Energi Fyn Udelys har vundet driftskontrakten vedrørende drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune.
Læs nyheden
Elhandel Havefest Far Baby 2020
Klumme

Sol, sommer og lave elpriser

Juni måned har været fyldt med masser af solskin, varme og lave elpriser. Vi har fået fuldudbytte af de mange solceller, som er blevet sat op de seneste år.
Læs klummen
Fiber Flex 365 850X600
Presse

Godt nyt for SMV'ere - nyt produkt opruster it-sikkerheden

Fra i dag bliver det lettere for de fynske små og mellemstore virksomheder at opgradere deres it-sikkerhed til gavn for både kunderne og forretningen. Energi Fyn og partneren Chili Security lancerer nemlig Fiber Flex 365 - en helt ny internetløsning med indbygget sikkerhed og døgnsupport alle årets dage.
Læs presse­meddelelsen