Nyheder Fiberkabler 2020

Fibernet til 8.500 husstande

Energi Fyn og Nyborgnet har indgået en aftale om, at Energi Fyn fra 1. april 2023 skal stille et åbent fibernet til rådighed for medlemmerne af antenneforeningen.

Aftalen betyder, at 8.500 husstande i og omkring Nyborg fra 1. april 2023 får mulighed for at bruge Energi Fyns åbne fibernet.

Aftalen blev indgået efter en afstemning ved foreningens generalforsamling onsdag aften. Her stod valget mellem to udbydere, TDC Net og Energi Fyn Bredbånd. Godt 74 procent af de stemmeberettigede stemte for, at Nyborgnet indgår en aftale med Energi Fyn om etablering af fibernet til alle foreningens medlemmer. Medlemmerne havde også mulighed for at stemme 'nej tak' til fibernet. Det gjorde kun 1 procent af medlemmerne.

Vi er virkelig glade for indholdet af aftalen og det klare resultat af afstemningen. Det betyder, at vi snart kan tilbyde vores nuværende og kommende medlemmer et større udvalg af udbydere via fibernettet. Vi ser aftalen med Energi Fyn som en løftestang til udvikling af foreningens virke og et godt supplement til vores eksisterende coax-net, som selvfølgelig fortsætter som hidtil. Vi kan nu udvide vores dækningsområde med flere husstande og desuden bidrage til bedre rammer for bosætning og virksomheder i området.

John Sørensen, formand for Nyborgnet

Frit valg

Energi Fyn har igennem de seneste 15 år udrullet fibernet til 80.000 andelshavere. Fra starten af 2021 får Energi Fyns andelshavere mulighed for at vælge mellem flere forskellige internet- og TV-udbydere, når Energi Fyn åbner deres fibernet.

Markedet har udviklet sig, og vores andelshavere efterspørger flere valgmuligheder på fibernettet. Det skal vi naturligvis lytte til, og da vi samtidig ønsker at få den absolut bedst mulige udnyttelse af det fibernet, vi etablerer på Fyn, arbejder vi hen mod en åbning af fibernettet i starten af 2021, så man som kunde på Energi Fyns fibernet frit kan vælge på alle hylder fra forskellige indholdsudbydere. Som andelsselskab har vi en særlig rolle i forhold til at bidrage til udviklingen på Fyn. Det gør vi blandt andet ved at udrulle fibernet til vores andelshavere og tilbyde løsninger, der matcher deres behov og ønsker.

Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn

Samarbejde med 12 fynske antenneforeninger

Nyborgnet er den tolvte antenneforening, som Energi Fyn indgår aftale med om levering af fibernet.

Det er med til at bekræfte, at Energi Fyn og antenneforeningerne i samarbejde kan give de bedste betingelser for digitale fremtidsmuligheder i lokalområderne på Fyn. Fibernet giver gode betingelser for udvikling, bosætning og erhvervsudvikling.

 

Vicki Domar Rossen, salgschef hos Energi Fyn

Arbejdet med at udrulle fibernet i Nyborg går i gang i starten af 2021. Forventningen er, at udrulningen og etableringen hos alle foreningens medlemmer er på plads senest i 2. kvartal 2023. Planlægningen kommer til at ske i samarbejde med Nyborgnets bestyrelse og under hensyntagen til byens aktiviteter.

Tilslutning, gravning og installation af fibernettet vil være uden omkostninger for den enkelte husstand, der er medlem af antenneforeningen. Ønsker man at blive medlem af antenneforeningen og blive tilsluttet fibernet, vil etableringen være gratis i etableringsfasen.

Nyheder fra Energi Fyn

Nyheder Energi Fyn Cup Fodbold 2020
Nyhed

Energi Fyn og OB besøger fire klubber

Som så meget andet i denne tid er den traditionsrige Energi Fyn Cup på Odense Stadion aflyst, men de mange spillere, der plejer at deltage i Eneergi Fyn Cup, skal ikke snydes helt. Derfor besøger Energi Fyn og superligaspillere fra OB i næste uge fire klubber fra Øens Hold.
Læs nyheden
Inspiration til efterårshyggen
Nyhed

Inspiration til efteråret

Vi har samlet en masse efterårsinspiration til dig. Der er både nyttige tips, der gør en forskel for klimaet og din pengepung, og så er der de mere hyggelige tips, som kan give dig inspiration til aktiviteter på selv de mest regnfulde efterårsdage.
Læs nyheden
Nyheder Vindmøller Lindø 2020
Nyhed

Støtte til udviklingen i Munkebo

Frem til den 31. oktober 2020 kan man søge Lindø Vindmøllepulje om midler. Puljen støtter udviklingen i Munkebo i området indenfor en radius på 4,5 km fra Energi Fyns tre vindmøller på LINDØ port of ODENSE.
Læs nyheden
Nyheder Dreng Gamer 2020
Presse

Energi Fyn og Fastspeed indgår aftale

Energi Fyn og den hurtigt voksende internetudbyder Fastspeed har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Fastspeed, når Energi Fyn i 2021 åbner fibernettet.
Læs presse­meddelsen
Kundecenter Termostat Og Hånd 2020
Klumme

Er din radiator indstillet korrekt?

Mange af os drejer på termostaten med en forventning om, at radiatoren så klare resten af arbejdet, men så enkelt er det ikke helt.
Læs klummen
Nyheder Dreng I Vindue Med Computer 2020
Presse

Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet

Energi Fyn og Kviknet har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Kviknet, når Energi Fyn i starten af 2021 åbner fibernettet.
Læs presse­meddelsen
Nyheder Renovering 2020
Nyhed

Nyt tilskud til boligejere

Fra den 15. oktober 2020 kan boligejere søge om tilskud fra den nyetablerede Bygningspulje til en række energiforbedringer.
Læs nyheden