<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Vind 1600X900 96Dpi

Få tilskud til energiforbedringer i din bolig

Inden længe kan du søge om tilskud til forskellige energiforbedringer i din bolig. Bliv klogere her.

Den tidligere Bygningspulje er erstattet af to nye tilskudspuljer - Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen, hvor boligejere kan søge om tilskud til energiforbedringer.

Varmepumpepuljen åbner den 12. september og senere på året åbner Energirenoveringspuljen.

Fælles for begge puljer er, at de administreres af Energistyrelsen, og at pengene fordeles efter først til mølle-princippet blandt tilskudsberettigede ansøgere. Det kan derfor godt betale sig at være godt forberedt, inden ansøgningen åbner.

Varmepumpepuljen

Varmepumpepuljen giver tilskud til at få udskiftet din gamle varmekilde med en varmepumpe, hvis du bor i et område, hvor der ikke er og ikke kommer fjernvarme.

Varmepumpepuljen giver tilskud på 17.000 kr. ved skift til en luft til vand-varmepumpe og 27.000 kr. ved skift til en jordvarmepumpe.

Dit hus skal være en helårsbolig, og det er vigtigt, at du ikke allerede er i gang med at skifte til en varmepumpe eller har modtaget et bindende tilbud på en varmepumpe. Desuden skal varmepumpen installeres af en godkendt VE-installatør.

Der er afsat 236,1 mio. kroner til Varmepumpepuljen i 2023.

Læs mere om varmepumpepuljen på Sparenergi.dk.

Vi sidder klar til at rådgive dig, hvis du overvejer en varmepumpe. Læs mere her.

Energirenoveringspuljen

Energirenoveringspuljen giver tilskud til en række boligforbedringer, der sparer energi. For eksempel til udskiftning af vinduer og isolering.

Hvis du ønsker at søge om tilskud fra Energirenoveringspuljen skal din bolig være en helårsbolig, have et gyldigt energimærke og være energiklasse E, F eller G.

Du skal søge tilskud, før du går i gang med dit projekt. Du kan ikke få tilskud, når du har købt materialer eller underskrevet en aftale med en håndværker, og du kan ikke få tilskud til gør det selv-projekter.

For at få tilskud skal arbejdet med at udføre tiltaget foretages af en virksomhed. Dette dokumenterer du med en faktura for det udførte arbejde og dokumentation for, at fakturaen er betalt. Du må gerne selv indkøbe materialer, så længe et firma udfører tiltaget.

Energirenoveringspuljen forventes at åbne senere på året.

Vær forberedt, når ansøgningen åbner

Der er flere ting, som du med fordel kan forberede, inden ansøgningen til puljerne åbner.

Vil du gerne søge Varmepumpepuljen, er det for eksempel en god idé at hente din tingbogsattest på tinglysning.dk i god tid. Tjek om din bolig er registreret som en helårsbolig, der opvarmes med oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel (fx træpillefyr) og ikke ligger i et område, hvor der er fjernvarme eller planlagt fjernvarme.

Hvis der er en virksomhed eller økonomisk aktivitet på din adresse, skal du udfylde en de minimis-erklæring. Det er en erklæring om, at den samlede økonomiske støtte, som du har fået de seneste tre regnskabsår, ikke overstiger 200.000 euro. Det gælder for eksempel, hvis du har en vejbod, en hobby-virksomhed, eller hvis du udlejer boligen.

SparEnergi.dk kan du læse mere om de to puljer og få gode råd og tips til ansøgningen.

Læs mere om vores vampepumperådgivning

Varmepumpe Udendørvarmepumpe Kat 2022

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Vil du modtage nyheder fra Energi Fyn?

Når du tilmelder dig Energi Fyns nyhedsbrev holder vi dig opdateret med nyheder, konkurrencer, nyttig viden samt gode tilbud.Seneste nyt

Vind 1600X900 96Dpi
Klumme

Få tilskud til energiforbedringer i din bolig

Inden længe kan du søge om tilskud til forskellige energiforbedringer i din bolig. Bliv klogere her.
Læs klummen
Elprisen 21Aug23 1600X1600
Nyhed

Skyet og vindstille vejr betyder høje elpriser

Den gennemsnitlige elpris er i dag den højeste i næsten et halvt år. Da meget af vores strøm bliver produceret af vindmøller og solceller, stiger elprisen, når vi som i dag har en skyet og vindstille dag.
Læs nyheden
Udelys Cykelsti
Nyhed

Energi Fyn skal stå for drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune

Energi Fyn Udelys har vundet driftskontrakten vedrørende drift og vedligehold af vejbelysning i Vejen Kommune.
Læs nyheden
Elhandel Havefest Far Baby 2020
Klumme

Sol, sommer og lave elpriser

Juni måned har været fyldt med masser af solskin, varme og lave elpriser. Vi har fået fuldudbytte af de mange solceller, som er blevet sat op de seneste år.
Læs klummen
Kundecenter Finger Stikkontakt 2020
Klumme

Sol og vind giver lave elpriser

Det sidste stykke tid er vi blevet forkælet med masser af solskin og vind. Det gode vejr kombineret med mange fridage har givet os meget lave elpriser.
Læs klummen
App Elpris Maj 2023 850 X 600
Klumme

Hvornår er strømmen billigst?

Mange tænker måske, at strømmen er billigst om natten, hvor der er færrest, der bruger strøm, men sådan er det ikke altid i øjeblikket. Kigger man på elprisen gennem den seneste tid, vil man se, at prisen oftest er lavest om eftermiddagen mellem klokken 12 og 16.
Læs klummen
201606101G8A7833 1600Px
Presse

Melder sig på banen: Nu tilbyder Energi Fyn også varmepumper på abonnement

Er en varmepumpe stadig en god investering? Ja, er det korte svar fra Energi Fyn, der nu tilføjer endnu en mulighed for, at danskerne kan holde sig varme i vintermånederne. Nu kan energiselskabets kunder også få en varmepumpe på abonnement.
Læs presse­meddelelsen