<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Vind 1600X900 96Dpi

Få tilskud til energiforbedringer i din bolig

Inden længe kan du søge om tilskud til forskellige energiforbedringer i din bolig. Bliv klogere her.

Den tidligere Bygningspulje er erstattet af to nye tilskudspuljer - Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen, hvor boligejere kan søge om tilskud til energiforbedringer.

Varmepumpepuljen åbner den 12. september og senere på året åbner Energirenoveringspuljen.

Fælles for begge puljer er, at de administreres af Energistyrelsen, og at pengene fordeles efter først til mølle-princippet blandt tilskudsberettigede ansøgere. Det kan derfor godt betale sig at være godt forberedt, inden ansøgningen åbner.

Varmepumpepuljen

Varmepumpepuljen giver tilskud til at få udskiftet din gamle varmekilde med en varmepumpe, hvis du bor i et område, hvor der ikke er og ikke kommer fjernvarme.

Varmepumpepuljen giver tilskud på 17.000 kr. ved skift til en luft til vand-varmepumpe og 27.000 kr. ved skift til en jordvarmepumpe.

Dit hus skal være en helårsbolig, og det er vigtigt, at du ikke allerede er i gang med at skifte til en varmepumpe eller har modtaget et bindende tilbud på en varmepumpe. Desuden skal varmepumpen installeres af en godkendt VE-installatør.

Der er afsat 236,1 mio. kroner til Varmepumpepuljen i 2023.

Læs mere om varmepumpepuljen på Sparenergi.dk.

Vi sidder klar til at rådgive dig, hvis du overvejer en varmepumpe. Læs mere her.

Energirenoveringspuljen

Energirenoveringspuljen giver tilskud til en række boligforbedringer, der sparer energi. For eksempel til udskiftning af vinduer og isolering.

Hvis du ønsker at søge om tilskud fra Energirenoveringspuljen skal din bolig være en helårsbolig, have et gyldigt energimærke og være energiklasse E, F eller G.

Du skal søge tilskud, før du går i gang med dit projekt. Du kan ikke få tilskud, når du har købt materialer eller underskrevet en aftale med en håndværker, og du kan ikke få tilskud til gør det selv-projekter.

For at få tilskud skal arbejdet med at udføre tiltaget foretages af en virksomhed. Dette dokumenterer du med en faktura for det udførte arbejde og dokumentation for, at fakturaen er betalt. Du må gerne selv indkøbe materialer, så længe et firma udfører tiltaget.

Energirenoveringspuljen forventes at åbne senere på året.

Vær forberedt, når ansøgningen åbner

Der er flere ting, som du med fordel kan forberede, inden ansøgningen til puljerne åbner.

Vil du gerne søge Varmepumpepuljen, er det for eksempel en god idé at hente din tingbogsattest på tinglysning.dk i god tid. Tjek om din bolig er registreret som en helårsbolig, der opvarmes med oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel (fx træpillefyr) og ikke ligger i et område, hvor der er fjernvarme eller planlagt fjernvarme.

Hvis der er en virksomhed eller økonomisk aktivitet på din adresse, skal du udfylde en de minimis-erklæring. Det er en erklæring om, at den samlede økonomiske støtte, som du har fået de seneste tre regnskabsår, ikke overstiger 200.000 euro. Det gælder for eksempel, hvis du har en vejbod, en hobby-virksomhed, eller hvis du udlejer boligen.

SparEnergi.dk kan du læse mere om de to puljer og få gode råd og tips til ansøgningen.

Læs mere om vores vampepumperådgivning

Varmepumpe Udendørvarmepumpe Kat 2022

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Vil du modtage nyheder fra Energi Fyn?

Når du tilmelder dig Energi Fyns nyhedsbrev holder vi dig opdateret med nyheder, konkurrencer, nyttig viden samt gode tilbud.Seneste nyt

App Prisvisning Hånd 850X595
Nyhed

Se din personlige elpris i vores app

Vi har opdateret vores app, så du nu kan se din personlige elpris. Prisen er beregnet ud fra din valgte elaftale og er inklusive transportbetaling til dit netselskab, elafgift til staten, eventuelle tillæg og moms.
Læs nyheden
4AT1972
Presse

Historisk lave priser: "Det er nu, I skal investere i solceller"

Lige nu ligger solcellepaneler og samler støv. Det giver ifølge Energi Fyn en oplagt mulighed for både virksomheder og private. For der er nemlig et stort besparelsespotentiale at hente.
Læs presse­meddelelsen
Norlys På Fibernettet
Presse

Nu kan du vælge Norlys på Energi Fyns fibernet

Hos Energi Fyn byder de i dag Norlys velkommen til det fynske fibernet – det er godt for fynboerne, mener direktøren for Energi Fyn Bredbånd.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Nyborg

Den 28. februar fra kl. 14-20 inviterer Energi Fyn til fynsk fiberfest i Nyborg Idrætscenter. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Hus Pumpe3 850X600px
Klumme

Er det tid til at skifte dit fyr ud?

Hvis du i dag opvarmer din bolig med et olie-, gas- eller pillefyr, overvejer du måske at skifte til en billigere og mere klimavenlig opvarmningsform. Men for mange kan det være vanskeligt at gennemskue, hvad der er det rigtig valg, og hvornår tidspunktet er det rigtige.
Læs klummen
Zaptec 2022 18
Klumme

Er du køreklar?

Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om markedet for ladestandere. Læs den og få en række tips til, hvad du med fordel kan undersøge, inden du vælger en ladeløsning.
Læs klummen
Zaptec 2022 14.Logo
Presse

Er der overhovedet brug for at lade på farten?

Frygten for at løbe tør for strøm fylder fortsat meget ved overvejelserne om at skifte til en elbil. Den seneste tids omtale har yderligere sat ekstra fokus på antallet af offentlige ladestandere, men elbilister skal ikke frygte at køre tør, lyder det nu fra Energi Fyn.
Læs presse­meddelelsen