<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Vind 1600X900 96Dpi

Få tilskud til energiforbedringer i din bolig

Inden længe kan du søge om tilskud til forskellige energiforbedringer i din bolig. Bliv klogere her.

Den tidligere Bygningspulje er erstattet af to nye tilskudspuljer - Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen, hvor boligejere kan søge om tilskud til energiforbedringer.

Varmepumpepuljen åbner den 12. september og senere på året åbner Energirenoveringspuljen.

Fælles for begge puljer er, at de administreres af Energistyrelsen, og at pengene fordeles efter først til mølle-princippet blandt tilskudsberettigede ansøgere. Det kan derfor godt betale sig at være godt forberedt, inden ansøgningen åbner.

Varmepumpepuljen

Varmepumpepuljen giver tilskud til at få udskiftet din gamle varmekilde med en varmepumpe, hvis du bor i et område, hvor der ikke er og ikke kommer fjernvarme.

Varmepumpepuljen giver tilskud på 17.000 kr. ved skift til en luft til vand-varmepumpe og 27.000 kr. ved skift til en jordvarmepumpe.

Dit hus skal være en helårsbolig, og det er vigtigt, at du ikke allerede er i gang med at skifte til en varmepumpe eller har modtaget et bindende tilbud på en varmepumpe. Desuden skal varmepumpen installeres af en godkendt VE-installatør.

Der er afsat 236,1 mio. kroner til Varmepumpepuljen i 2023.

Læs mere om varmepumpepuljen på Sparenergi.dk.

Vi sidder klar til at rådgive dig, hvis du overvejer en varmepumpe. Læs mere her.

Energirenoveringspuljen

Energirenoveringspuljen giver tilskud til en række boligforbedringer, der sparer energi. For eksempel til udskiftning af vinduer og isolering.

Hvis du ønsker at søge om tilskud fra Energirenoveringspuljen skal din bolig være en helårsbolig, have et gyldigt energimærke og være energiklasse E, F eller G.

Du skal søge tilskud, før du går i gang med dit projekt. Du kan ikke få tilskud, når du har købt materialer eller underskrevet en aftale med en håndværker, og du kan ikke få tilskud til gør det selv-projekter.

For at få tilskud skal arbejdet med at udføre tiltaget foretages af en virksomhed. Dette dokumenterer du med en faktura for det udførte arbejde og dokumentation for, at fakturaen er betalt. Du må gerne selv indkøbe materialer, så længe et firma udfører tiltaget.

Energirenoveringspuljen forventes at åbne senere på året.

Vær forberedt, når ansøgningen åbner

Der er flere ting, som du med fordel kan forberede, inden ansøgningen til puljerne åbner.

Vil du gerne søge Varmepumpepuljen, er det for eksempel en god idé at hente din tingbogsattest på tinglysning.dk i god tid. Tjek om din bolig er registreret som en helårsbolig, der opvarmes med oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel (fx træpillefyr) og ikke ligger i et område, hvor der er fjernvarme eller planlagt fjernvarme.

Hvis der er en virksomhed eller økonomisk aktivitet på din adresse, skal du udfylde en de minimis-erklæring. Det er en erklæring om, at den samlede økonomiske støtte, som du har fået de seneste tre regnskabsår, ikke overstiger 200.000 euro. Det gælder for eksempel, hvis du har en vejbod, en hobby-virksomhed, eller hvis du udlejer boligen.

SparEnergi.dk kan du læse mere om de to puljer og få gode råd og tips til ansøgningen.

Læs mere om vores vampepumperådgivning

Varmepumpe Udendørvarmepumpe Kat 2022

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Få fuld værdi med en varmepumpe

Udskift dit gamle fyr og få tilskud til en varmepumpe med masser af værdi – både for dig og miljøet. Book et gratis møde og hør mere om alle fordelene.

Læs mere om vores varmepumpeløsning

Vil du modtage nyheder fra Energi Fyn?

Når du tilmelder dig Energi Fyns nyhedsbrev holder vi dig opdateret med nyheder, konkurrencer, nyttig viden samt gode tilbud.



Seneste nyt

Ladejunglen Odense ZOO 850X600 (1)
Nyhed

Find vej i ladejunglen

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange forskellige ladeløsninger, når man overvejer at købe en elbil. Derfor har Energi Fyn og Odense ZOO netop lanceret et nyt interaktivt spil, hvor børn og voksne får mulighed for at teste deres viden om opladning af elbiler og lære lidt om dyrene i Odense ZOO.
Læs nyheden
4AT2044 1600Px
Nyhed

Test af opladning på arbejdspladsen: Den første måned som elbilejer

Hver dag hjælper hun virksomheder med at etablere ladestandere. Noget, der mere og mere bliver anset som et medarbejdergode for virksomhedernes ansatte. Derfor satte Katja Jepsen som ny elbilejer sig for at teste, om hun er dækket ind ved at lade elbilen på arbejdet.
Læs nyheden
Alle Taler Om Det Fibernet 850X600
Presse

Hver 3. dansker har planer om at se EM i fodbold

Vores analyse af danskerne internetforbrug viser, at mere end hver tredje dansker har planer om at se med, når EM ruller over skærmen. Og hele 39 procent regner med, at de skal se OL på TV.
Læs presse­meddelelsen
EF Sommer2024 Topbillede 2500X700px V1
Presse

80 procent af danskerne interesserer sig for elpriserne

Ny analyse fra Energi Fyn og A&B Analyse viser, at danskerne fortsat er interesserede i at tale om energi. Her små to år efter energikrisen interesserer hele 80 procent af de adspurgte sig fortsat for elprisen, og 57 procent tænker på at spare på strømmen hver dag.
Læs presse­meddelelsen
App Elpris 850X600
Nyhed

Vi har opdateret vores app

Vi har opdaterer vores app. Den har fået en helt ny navigation, så du nemmere kan finde rundt i appen. Og så er det blevet lettere for dig at se din elpris det kommende døgn.
Læs nyheden
Zaptec 2022 2 1600Px (1)
Presse

Hvor skal du lade elbilen?

68% af danskerne vil kunne lade bilen op i indkørslen. Men hvad gør du egentlig, hvis du ikke kan få en ladeboks derhjemme?
Læs presse­meddelelsen
Energiscreening (1)
Presse

Bliver din virksomhed ramt af de nye lovkrav?

Den nye bekendtgørelse for energi- og klimasyn samt certificeret energiledelse træder i kraft den 1. juli. Men de fleste virksomheder ved ikke, at de skal tage stilling til nye regler, eller også er de i tvivl om, hvorvidt reglerne gælder for dem. Vi har spurgt energirådgiveren til råds.
Læs presse­meddelelsen