<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Easee Installation

Sådan går det med elnettet, når der kommer flere elbiler på vejene

1 million elbiler på vejene i 2030 lyder den politiske ambition. Men er elnettet rustet til den store omstilling, eller går Danmark i sort, når flere og flere vælger grønt? Bliv klogere her.

Elbiler i medvind. Det er virkeligheden i Danmark, for bestanden af grønne biler steg med 69 procent sidste år. Men hvad sker der, når der kommer flere elbiler på vejene, har vi strøm nok til at lade alle biler op, og hvad kan du gøre?

Med den grønne omstilling vil elforbruget blive to-tre gange større i 2030. Det skyldes, at vi både får flere elbiler, varmepumper og en industri på el. I dag er elnettet rustet til vores elforbrug, og landets netselskaber arbejder hele tiden på at udbygge elnettet, så det også kan følge med den fremtidige elektrificering.

Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn

En rapport fra Green Power Denmark viser, at elnettet i løbet af de næste 10 år skal kunne servicere cirka 700.000 elbiler og 300.000 plug-in hybrider. Og fra 2035 er målet, at elnettet skal være klar til, at danskerne ikke længere kan købe biler, som bruger fossile brændstoffer.

Fremtid og forbrug

Produktionen af strøm foregår i dag mere og mere decentralt. Tidligere kom strømmen fra få store kraftværker, men nu og i fremtiden vil den ifølge Finn Andersen primært blive produceret af vindmøller og solceller, som er spredt over hele landet.

- Fremtiden kræver mange flere kabler og transformatorstationer, så vi kan få transporteret strømmen fra vindmøller og solceller ud til forbrugerne. Det tager tid at planlægge, indkøbe og bygge, men Danmark går ikke i sort, når der kommer flere elbiler på vejene, konstaterer han og uddyber:

Der er hele tiden strøm på elnettet, og når vinden blæser, og solen skinner, er der masser af den. Det er der også om natten, hvor de fleste mennesker sover og derfor har et minimalt strømforbrug. Så her er strømmen ofte billig, og typisk vil du kunne spare 30 til 50 kroner ved at oplade bilen om natten i stedet for at lade om aftenen, hvor strømmen er dyrest.

Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn

Styr din opladning

Mens kraftig vind, sol og nattetimer gør noget godt for strømmen, er der derimod mindre strøm tilgængelig, når vinden er mild, himlen er dækket af skyer, og de fleste er vågne og i gang med dagens opgaver.

Det betyder, at strømmen koster lidt mere, fordi der skal produceres ekstra elektricitet, så alle kan få den strøm, de har brug for. Og er du elbilejer, kan du styre opladningen af din elbil med en app, som automatisk sørger for at oplade din bil, når strømmen er billigst.

Vi anbefaler og benytter Monta-appen, fordi den konstant holder øje med elprisen og optimerer opladningen i forhold til elprisen og dine behov for, hvornår din bil skal være fuldt opladet.

Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn
Easee Opladning

Sammen gør vi det let at få smartere opladning til din elbil

Der er mange penge at spare ved at oplade din elbil smartere. Og med den komplette ladeløsning har vi gjort det let at lade smart.

Din nye lade-app oplader nemlig automatisk din elbil til dit behov, når prisen på el er lavest. Helt uden du selv skal gøre noget.

Læs mere og beregn dit ladeforbrug

Sammen gør vi det let at få smartere opladning til din elbil

Der er mange penge at spare ved at oplade din elbil smartere. Og med den komplette ladeløsning har vi gjort det let at lade smart.

Din nye lade-app oplader nemlig automatisk din elbil til dit behov, når prisen på el er lavest. Helt uden du selv skal gøre noget.

Læs mere og beregn dit ladeforbrug

Vil du modtage nyheder fra Energi Fyn?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tilbud, de vigtigste sandheder og den nyeste viden om energi direkte i din indbakke.

Vi holder dig opdateret, så du kan følge med - og tale med næste gang snakken falder på energipriser, elbiler og sparetips. Seneste nyt

Alle Taler Om Det Fibernet 850X600
Presse

Hver 3. dansker har planer om at se EM i fodbold

Vores analyse af danskerne internetforbrug viser, at mere end hver tredje dansker har planer om at se med, når EM ruller over skærmen. Og hele 39 procent regner med, at de skal se OL på TV.
Læs presse­meddelelsen
EF Sommer2024 Topbillede 2500X700px V1
Presse

80 procent af danskerne interesserer sig for elpriserne

Ny analyse fra Energi Fyn og A&B Analyse viser, at danskerne fortsat er interesserede i at tale om energi. Her små to år efter energikrisen interesserer hele 80 procent af de adspurgte sig fortsat for elprisen, og 57 procent tænker på at spare på strømmen hver dag.
Læs presse­meddelelsen
App Elpris 850X600
Nyhed

Vi har opdateret vores app

Vi har opdaterer vores app. Den har fået en helt ny navigation, så du nemmere kan finde rundt i appen. Og så er det blevet lettere for dig at se din elpris det kommende døgn.
Læs nyheden
Zaptec 2022 2 1600Px (1)
Presse

Hvor skal du lade elbilen?

68% af danskerne vil kunne lade bilen op i indkørslen. Men hvad gør du egentlig, hvis du ikke kan få en ladeboks derhjemme?
Læs presse­meddelelsen
Energifyn Kvind Og Barn I Hule I Stuen 2020
Presse

Kom til fiberfest i Bogense

Den 4. juni fra kl. 14-19 inviterer Energi Fyn til fynsk fiberfest i Bogense Hallerne. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Opladningpåfarten 850X600
Klumme

Er kør-selv-ferien i fare, hvis du skifter til en elbil?

Ferien nærmer sig, og du mærker sveden pible frem på panden, for du har lovet familien, at turen går til Italien i jeres elbil. Men hvad gør du lige med opladninger, ladeapps og kø ved ladestanderne? Læs Maria Liv Varnilds klumme og bliv helt køre klar.
Læs klummen
4AT2044 1600Px
Nyhed

Test af opladning på arbejdspladsen: Den første måned som elbilejer

Hver dag hjælper hun virksomheder med at etablere ladestandere. Noget, der mere og mere bliver anset som et medarbejdergode for virksomhedernes ansatte. Derfor satte Katja Jepsen som ny elbilejer sig for at teste, om hun er dækket ind ved at lade elbilen på arbejdet.
Læs nyheden