<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Easee Installation

Sådan går det med elnettet, når der kommer flere elbiler på vejene

1 million elbiler på vejene i 2030 lyder den politiske ambition. Men er elnettet rustet til den store omstilling, eller går Danmark i sort, når flere og flere vælger grønt? Bliv klogere her.

Elbiler i medvind. Det er virkeligheden i Danmark, for bestanden af grønne biler steg med 69 procent sidste år. Men hvad sker der, når der kommer flere elbiler på vejene, har vi strøm nok til at lade alle biler op, og hvad kan du gøre?

Med den grønne omstilling vil elforbruget blive to-tre gange større i 2030. Det skyldes, at vi både får flere elbiler, varmepumper og en industri på el. I dag er elnettet rustet til vores elforbrug, og landets netselskaber arbejder hele tiden på at udbygge elnettet, så det også kan følge med den fremtidige elektrificering.

Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn

En rapport fra Green Power Denmark viser, at elnettet i løbet af de næste 10 år skal kunne servicere cirka 700.000 elbiler og 300.000 plug-in hybrider. Og fra 2035 er målet, at elnettet skal være klar til, at danskerne ikke længere kan købe biler, som bruger fossile brændstoffer.

Fremtid og forbrug

Produktionen af strøm foregår i dag mere og mere decentralt. Tidligere kom strømmen fra få store kraftværker, men nu og i fremtiden vil den ifølge Finn Andersen primært blive produceret af vindmøller og solceller, som er spredt over hele landet.

- Fremtiden kræver mange flere kabler og transformatorstationer, så vi kan få transporteret strømmen fra vindmøller og solceller ud til forbrugerne. Det tager tid at planlægge, indkøbe og bygge, men Danmark går ikke i sort, når der kommer flere elbiler på vejene, konstaterer han og uddyber:

Der er hele tiden strøm på elnettet, og når vinden blæser, og solen skinner, er der masser af den. Det er der også om natten, hvor de fleste mennesker sover og derfor har et minimalt strømforbrug. Så her er strømmen ofte billig, og typisk vil du kunne spare 30 til 50 kroner ved at oplade bilen om natten i stedet for at lade om aftenen, hvor strømmen er dyrest.

Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn

Styr din opladning

Mens kraftig vind, sol og nattetimer gør noget godt for strømmen, er der derimod mindre strøm tilgængelig, når vinden er mild, himlen er dækket af skyer, og de fleste er vågne og i gang med dagens opgaver.

Det betyder, at strømmen koster lidt mere, fordi der skal produceres ekstra elektricitet, så alle kan få den strøm, de har brug for. Og er du elbilejer, kan du styre opladningen af din elbil med en app, som automatisk sørger for at oplade din bil, når strømmen er billigst.

Vi anbefaler og benytter Monta-appen, fordi den konstant holder øje med elprisen og optimerer opladningen i forhold til elprisen og dine behov for, hvornår din bil skal være fuldt opladet.

Finn Andersen, kommerciel direktør hos Energi Fyn
Easee Opladning

Sammen gør vi det let at få smartere opladning til din elbil

Der er mange penge at spare ved at oplade din elbil smartere. Og med den komplette ladeløsning har vi gjort det let at lade smart.

Din nye lade-app oplader nemlig automatisk din elbil til dit behov, når prisen på el er lavest. Helt uden du selv skal gøre noget.

Læs mere og beregn dit ladeforbrug

Sammen gør vi det let at få smartere opladning til din elbil

Der er mange penge at spare ved at oplade din elbil smartere. Og med den komplette ladeløsning har vi gjort det let at lade smart.

Din nye lade-app oplader nemlig automatisk din elbil til dit behov, når prisen på el er lavest. Helt uden du selv skal gøre noget.

Læs mere og beregn dit ladeforbrug

Vil du modtage nyheder fra Energi Fyn?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tilbud, de vigtigste sandheder og den nyeste viden om energi direkte i din indbakke.

Vi holder dig opdateret, så du kan følge med - og tale med næste gang snakken falder på energipriser, elbiler og sparetips. Seneste nyt

4AT1972
Presse

Historisk lave priser: "Det er nu, I skal investere i solceller"

Lige nu ligger solcellepaneler og samler støv. Det giver ifølge Energi Fyn en oplagt mulighed for både virksomheder og private. For der er nemlig et stort besparelsespotentiale at hente.
Læs presse­meddelelsen
Norlys På Fibernettet
Presse

Nu kan du vælge Norlys på Energi Fyns fibernet

Hos Energi Fyn byder de i dag Norlys velkommen til det fynske fibernet – det er godt for fynboerne, mener direktøren for Energi Fyn Bredbånd.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Nyborg

Den 28. februar fra kl. 14-20 inviterer Energi Fyn til fynsk fiberfest i Nyborg Idrætscenter. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Hus Pumpe3 850X600px
Klumme

Er det tid til at skifte dit fyr ud?

Hvis du i dag opvarmer din bolig med et olie-, gas- eller pillefyr, overvejer du måske at skifte til en billigere og mere klimavenlig opvarmningsform. Men for mange kan det være vanskeligt at gennemskue, hvad der er det rigtig valg, og hvornår tidspunktet er det rigtige.
Læs klummen
Zaptec 2022 18
Klumme

Er du køreklar?

Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om markedet for ladestandere. Læs den og få en række tips til, hvad du med fordel kan undersøge, inden du vælger en ladeløsning.
Læs klummen
Easee Ladeboks Pris 1600Px
Presse

Er du dus med ladestanderen? Bliv helt køreklar

For nogle er det en helt ny – og kompleks – verden, der åbner sig, når de køber en elbil, og det kan vise sig at være en jungle at navigere i opladningsmuligheder, kørselsbehov, software og ikke mindst el-aftalen.
Læs presse­meddelelsen
App Prisvisning Hånd 850X595
Nyhed

Se din personlige elpris i vores app

Vi har opdateret vores app, så du nu kan se din personlige elpris. Prisen er beregnet ud fra din valgte elaftale og er inklusive transportbetaling til dit netselskab, elafgift til staten, eventuelle tillæg og moms.
Læs nyheden