<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Ladestandere Ladestik Hånd Ur Mobil Telefon 2021

Mænd over 50 år har givet alle baghjul på elbilsmarkedet - nu kommer den yngre generation op i gear

Den ældre generation har hidtil været den bedst repræsenterede gruppe på elbilsmarkedet, men tendensen ser ud til at ændre sig.

Der bliver talt meget om dem for tiden. Elbilerne. Det skyldes ikke mindst, at salget af elbiler i november har givet de traditionelle biler baghjul. Der er nemlig i perioden solgt flere nye elbiler, end det er tilfældet for det samlede antal nye benzin- og dieselbiler.

Men hvem er det egentlig, der køber dem? Hidtil har ét særligt segment været repræsenteret i markedet. En undersøgelse, som Energi Fyn har lavet, viser, at 69% af elbilsejerne har en alder på 50 år eller derover - og 84% af dem er mænd. De tal er også tydelige i det daglige arbejde med at rådgive kunderne.

Det er klart alderssegmentet på 50 år eller derover, der udgør størstedelen af den kundegruppe, som ejer en elbil.

Maria Varnild, teamleder for ladestander, Energi Fyn

Det kan ifølge Energi Fyns kommercielle direktør, Finn Andersen, forklares ud fra markedets modenhed og ikke mindst, hvad det kræver at købe en elbil.

Elbiler har hidtil været dyre at anskaffe, og ikke alle har luft i budgettet til at lave investeringen. For det er en investering, og selvom udgiften til el-opladningen er markant lavere end prisen for at tanke fossile brændstoffer, har det fortsat krævet en større engangsudgift. Men markedets udvalg og pris giver en god forklaring på, hvorfor vi ser, at det er forbrugere over 50 år, som er hoppet ombord på elbils-vognen.

Finn Andersen, kommerciel direktør, Energi Fyn

Er de yngre forbrugere klar til at overhale?

Selvom det især er mænd fra den ældre generation, der har sat sig bag rettet i de stort set lydløse biler, kommer de yngre forbrugere mere og mere med. På Fyn ligger salget af elbiler i 2023 i omegnen af 7.000 biler, og for omtrent 98% af dem, der køber en elbil, er det et førstegangskøb.

 Hos forhandlerne i Odense ser de et mere nuanceret billede på elbilskøberen. De mærker en stor interesse for elbiler generelt, men alligevel oplever de en forskel på aldersgrupperne. 

Det er ikke kun de ældre, der kommer og er interesseret i elbiler, men det er klart de ældre, der er mere undersøgende og spørger mere ind til, hvilke løsninger omkring opladningen, der passer bedst. Både i forhold til at vælge den optimale løsning på hjemmeadressen, og når man er på langtur. Der er de yngre købere mere ’det gør vi bare’.

Michael Espersen, filialchef for Volkswagen, Audi og Skoda i Odense.

Den forskel kan de nikke genkendende til i Energi Fyns ladeteam.

- Det bliver spændende at følge udviklingen på markedet i 2024. Mange af vores ladestanderkunder fra den ældre generation har taget skridtet mod el-kørsel i flere trin, hvor de måske er startet mere forsigtigt med en plug-in hybridbil. Derefter har de så lavet skiftet videre til en bil, der udelukkende er drevet af el, hvorimod den yngre gruppe springer direkte ud i at skifte fra en benzin- eller dieselbil til en elbil.

- Derudover er den ældre generation meget optaget af det økonomiske aspekt, hvor de sammenligner med benzinkvitteringer, de har fra deres tidligere bil. For den yngre generation mærker vi meget mere interessen for klimadelen ved opladningen. Her er prisforskellen helt klart også en faktor, men klimadelen fylder meget mere i bevidstheden hos den gruppe.

Maria Varnild, teamleder for ladestander, Energi Fyn

Seneste nyt

4AT1972
Presse

Historisk lave priser: "Det er nu, I skal investere i solceller"

Lige nu ligger solcellepaneler og samler støv. Det giver ifølge Energi Fyn en oplagt mulighed for både virksomheder og private. For der er nemlig et stort besparelsespotentiale at hente.
Læs presse­meddelelsen
Norlys På Fibernettet
Presse

Nu kan du vælge Norlys på Energi Fyns fibernet

Hos Energi Fyn byder de i dag Norlys velkommen til det fynske fibernet – det er godt for fynboerne, mener direktøren for Energi Fyn Bredbånd.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Nyborg

Den 28. februar fra kl. 14-20 inviterer Energi Fyn til fynsk fiberfest i Nyborg Idrætscenter. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Hus Pumpe3 850X600px
Klumme

Er det tid til at skifte dit fyr ud?

Hvis du i dag opvarmer din bolig med et olie-, gas- eller pillefyr, overvejer du måske at skifte til en billigere og mere klimavenlig opvarmningsform. Men for mange kan det være vanskeligt at gennemskue, hvad der er det rigtig valg, og hvornår tidspunktet er det rigtige.
Læs klummen
Zaptec 2022 18
Klumme

Er du køreklar?

Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om markedet for ladestandere. Læs den og få en række tips til, hvad du med fordel kan undersøge, inden du vælger en ladeløsning.
Læs klummen
Easee Ladeboks Pris 1600Px
Presse

Er du dus med ladestanderen? Bliv helt køreklar

For nogle er det en helt ny – og kompleks – verden, der åbner sig, når de køber en elbil, og det kan vise sig at være en jungle at navigere i opladningsmuligheder, kørselsbehov, software og ikke mindst el-aftalen.
Læs presse­meddelelsen
App Prisvisning Hånd 850X595
Nyhed

Se din personlige elpris i vores app

Vi har opdateret vores app, så du nu kan se din personlige elpris. Prisen er beregnet ud fra din valgte elaftale og er inklusive transportbetaling til dit netselskab, elafgift til staten, eventuelle tillæg og moms.
Læs nyheden