<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Hus Pumpe3 850X600px

Er det tid til at skifte dit fyr ud?

Hvis du i dag opvarmer din bolig med et olie-, gas- eller pillefyr, overvejer du måske at skifte til en billigere og mere klimavenlig opvarmningsform. Men for mange kan det være vanskeligt at gennemskue, hvad der er det rigtig valg, og hvornår tidspunktet er det rigtige.

Bor du i et område, hvor der er fjernvarme eller planer om at etablere det, er det en god idé at blive koblet på fjernvarmenettet. Fjernvarme er generelt billigt og klimavenligt og kræver minimal vedligeholdelse. Du kan se på SparEnergi.dk, om der er fjernvarme på vej i dit område.

Er der ikke fjernvarme eller planer om at etablere fjernvarme i dit område, giver det rigtig god mening at overveje en varmepumpe.

En miljøvenlig varmekilde

En varmepumpe er en miljøvenlig varmekilde, som egner sig særligt godt til områder uden fjernvarme. Den er langt mere energieffektiv og afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug. Med en varmepumpe får du en løsning, som både sparer dig for penge på dit varmeforbrug og skåner miljøet sammenlignet med for eksempel olie- og gasfyr.

Køb eller abonnement?

Overvejer du at skifte din nuværende opvarmningsform ud med en varmepumpe, er der overordnet to muligheder, du kan vælge imellem: Du kan enten vælge at købe din varmepumpe, eller du kan vælge at få en varmepumpe på abonnement.

Vælger du at købe din varmepumpe, skal du regne med, at en luft til vand-varmepumpe til et gennemsnitligt enfamiliehus vil koste fra 125.000 kr. inkl. installation. Prisen afhænger af din boligs størrelse og af varmepumpens størrelse og type. Vores beregninger viser, at udgifterne til en varmepumpe typisk vil være tjent ind i løbet af 8-13 år, når man indregner reduktion i elafgiften, tilskud fra Varmepumpepuljen og bankernes finansieringsmuligheder.

Ønsker du ikke selv at investere i en varmepumpe, kan du vælge en varmepumpe på abonnement. Her betaler du et engangsbeløb for oprettelse, et månedligt abonnement samt betaling for dit elforbrug. Du behøver ikke sætte dig ind i teknologien og skal ikke bekymre dig om drift og service, da det er inkluderet i dit abonnement. Vælger du en abonnementsløsning, er det vigtigt, at du er opmærksom på bindingsperioden og sætte dig ind i, hvad det koster at komme ud af aftalen.  

På sigt giver det den bedste økonomi at eje sin varmepumpe. Men abonnementsløsningen gør det nemt at komme i gang med en ny varmeforsyning, uden at du skal lægge et større beløb til køb fra start. Hvorvidt køb eller abonnement er det rette valg for dig, kommer an på dine behov og ønsker.

Vi har samlet en masse viden om de forskellige løsninger og finansieringsmuligheder, som kan hjælpe dig med at afklare, hvad der er det rette valg for dig.

Læs mere om de forskellige løsninger og finansieringsmuligheder

Brug Afkoblingsordningen og Varmepumpepuljen

Siden den 18. januar har gasfyrsejere kunnet søge Afkoblingsordningen, der giver mulighed for at få afkoblet et gasfyr uden at betale de gebyr, der ellers skal dække afkoblingen af gasfyret. Desuden forventes Varmepumpepuljen at åbne igen i løbet af foråret. 

Sparenergi.dk kan du læse mere om valg af forskellige opvarmningsformer.

Hvis du overvejer at få installeret en varmepumpe, kan du få et vejledende billede af de økonomiske og praktiske fordele, som du kan opnå ved at skifte din nuværende opvarmningsform ud med en varmepumpe i vores varmepumpeberegner. Beregneren er gratis at benytte og tager kun få minutter.

Prøv vores beregner 

Seneste nyt

Klimavenlig strøm - Hvilket produkt skal jeg vælge?
Klumme

Sommertariffen giver dig en lavere elregning

Vi har taget hul på foråret og lige om lidt skriver vi 1. april. Det betyder, at vi kan se frem til en lavere elregning. 1. april går de fleste af landets netselskaber nemlig over til at opkræve sommertariffer, og det betyder faktisk, at nettariffen mange steder halveres i de perioder, hvor de fleste af os bruger mest strøm.
Læs klummen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Nyheder Transformerstation 2021
Presse

Markante udbygninger af elnettet på Fyn

Elforsyningsnettet på Fyn bliver udbygget markant i løbet af de kommende år. Alene i løbet af de næste 3 år forventer Energi Fyns datterselskab Vores Elnet at opføre minimum 8 nye 60/10 kV transformerstationer.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Odense

Den 19. marts fra kl. 14-20 inviterer vi til fynsk fiberfest i Næsbyhallerne i Odense. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Krøllet Barn I Sofa 2020
Presse

Aftale mellem Energi Fyn og Heimstaden Danmark sikrer fibernet til 620 boliger på Fyn

Energi Fyn Bredbånd og boligudlejeren Heimstaden Danmark har indgået en aftale om fibernet til 620 boliger på Fyn. Beboerne kan se frem til at få fibernet og et væld af valgmuligheder i løbet af det kommende år.
Læs presse­meddelelsen
Ladestandere Ladestik Evbox Hånd Armbånd 2021
Klumme

Kan du nå hjem for at lade?

Overvejer du, som mange andre danskere, at skifte benzin- eller dieselbilen i carporten ud med en elbil, men lider du af rækkeviddeangst? Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om rækkeviddeangst. Måske behøver du slet ikke være nevøs.
Læs klummen
Fynsksupport Hojby 850X600
Presse

Energi Fyn sender rekordstore checks til foreninger på Fyn

Netop nu sender Energi Fyn checks ud til over 600 lokale foreninger på Fyn. I år skal et rekordstort beløb afsted. Hele 1,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 30% i forhold til sidste år.
Læs presse­meddelelsen