<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Nyheder Vindmøller Lindø 2020

Vi har brug for mere grøn energi

Fyens Stiftstidende bragte den 3. november et synspunkt af Erik Holk, hvor han sætter fokus på, at energipriserne skal ned. Hos Energi Fyn er vi helt enige. Priserne på energi skal ned.

I mange år har markedsmodellen i det europæiske energisystem sikret os billig energi. Modellen fejler ikke noget. Problemet er, at Europa siden 70'ernes energikrise, hvor vi var afhængig af olie, nu i stedet har gjort sig afhængige af at importere russisk gas. Det betaler vi regningen for nu.  

 

Løsningen er mere grøn energi. Vi skal producere mere grøn energi, så vi bliver uafhængige af russisk gas.

Hvis vi ikke handler nu, løser vi ikke udfordringerne med de høje energipriser. Politikerne har ambitiøse mål om mange flere vindmøller og solceller, og der er et enormt behov for, at vi sætter turbo på udbygningen af grøn energi. Men desværre halter vi bagefter på Fyn. Der er idriftsat store solcelleparker, og flere er på vej, men de fynske vindmøller er små og gamle. I de sidste 5-6 år er der i hele Danmark sat 300 nye vindmøller op på land, men kun tre på Fyn. Nemlig de tre vindmøller, som Energi Fyn har sat op på Lindø.

Samtidig skal elnettet udbygges, så det kan understøtte den grønne omstilling. Det kræver investeringer på flere milliarder kroner, hvis vi skal imødekomme samfundets stigende krav til elektrificering af transport og opvarmning.

Vi geninvesterer alt overskud i selskabet og har i år investeret 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi, fordi vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling og fynsk fremdrift til gavn for vores ejere, og fordi vi som andelsejet energiselskab ønsker at bidrage til at løse den energikrise, som vi står midt i.

Vi er en regionalt forankret energikoncern ejet af 215.000 fynske andelshavere, hvilket svarer til over ¾ af Fyn. Vores formål er at skabe værdi for vores andelshavere, kunder og medarbejdere. Vi geninvesterer alt overskud i selskabet og har i år investeret 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi, fordi vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling og fynsk fremdrift til gavn for vores ejere, og fordi vi som andelsejet energiselskab ønsker at bidrage til at løse den energikrise, som vi står midt i.

Konkret spørger Erik Holk til, om den el, som Fjernvarme Fyn producerer på Fynsværket, kan sikre Energi Fyns andelshavere billig strøm. Så fungerer elmarkedet ikke. Den strøm, som bliver produceret i Danmark, bliver solgt via den nordiske elbørs Nord Pool. Det er her, at elpriserne bliver fastlagt - ud fra udbud og efterspørgsel. Her udbyder blandt andet svenske, norske og danske producenter (for eksempel kraftværker og vindmøller) el fra forskellige energikilder. Og det er her, at vi køber strømmen til vores kunder.

Vi holder, som Erik Holk skriver, netop nu valg til vores repræsentantskab. Man kan stemme frem til den 11. november kl. 15. Og der er ingen tvivl om, at et af de vigtigste emner, som det kommende repræsentantskab skal drøfte, er energikrisen og behovet for, at vi handler hurtigt i forhold til at udbygge elnettet og øge produktionen af grøn energi.   

Vi holder netop nu valg til vores repræsentantskab. Man kan stemme frem til den 11. november kl. 15. Og der er ingen tvivl om, at et af de vigtigste emner, som det kommende repræsentantskab skal drøfte, er energikrisen og behovet for, at vi handler hurtigt i forhold til at udbygge elnettet og øge produktionen af grøn energi.   

Seneste nyt

App Prisvisning Hånd 850X595
Nyhed

Se din personlige elpris i vores app

Vi har opdateret vores app, så du nu kan se din personlige elpris. Prisen er beregnet ud fra din valgte elaftale og er inklusive transportbetaling til dit netselskab, elafgift til staten, eventuelle tillæg og moms.
Læs nyheden
4AT1972
Presse

Historisk lave priser: "Det er nu, I skal investere i solceller"

Lige nu ligger solcellepaneler og samler støv. Det giver ifølge Energi Fyn en oplagt mulighed for både virksomheder og private. For der er nemlig et stort besparelsespotentiale at hente.
Læs presse­meddelelsen
Norlys På Fibernettet
Presse

Nu kan du vælge Norlys på Energi Fyns fibernet

Hos Energi Fyn byder de i dag Norlys velkommen til det fynske fibernet – det er godt for fynboerne, mener direktøren for Energi Fyn Bredbånd.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Nyborg

Den 28. februar fra kl. 14-20 inviterer Energi Fyn til fynsk fiberfest i Nyborg Idrætscenter. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Hus Pumpe3 850X600px
Klumme

Er det tid til at skifte dit fyr ud?

Hvis du i dag opvarmer din bolig med et olie-, gas- eller pillefyr, overvejer du måske at skifte til en billigere og mere klimavenlig opvarmningsform. Men for mange kan det være vanskeligt at gennemskue, hvad der er det rigtig valg, og hvornår tidspunktet er det rigtige.
Læs klummen
Zaptec 2022 18
Klumme

Er du køreklar?

Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om markedet for ladestandere. Læs den og få en række tips til, hvad du med fordel kan undersøge, inden du vælger en ladeløsning.
Læs klummen
Zaptec 2022 14.Logo
Presse

Er der overhovedet brug for at lade på farten?

Frygten for at løbe tør for strøm fylder fortsat meget ved overvejelserne om at skifte til en elbil. Den seneste tids omtale har yderligere sat ekstra fokus på antallet af offentlige ladestandere, men elbilister skal ikke frygte at køre tør, lyder det nu fra Energi Fyn.
Læs presse­meddelelsen