Nyheder Vindmøller Lindø 2020

Vi har brug for mere grøn energi

Fyens Stiftstidende bragte den 3. november et synspunkt af Erik Holk, hvor han sætter fokus på, at energipriserne skal ned. Hos Energi Fyn er vi helt enige. Priserne på energi skal ned.

I mange år har markedsmodellen i det europæiske energisystem sikret os billig energi. Modellen fejler ikke noget. Problemet er, at Europa siden 70'ernes energikrise, hvor vi var afhængig af olie, nu i stedet har gjort sig afhængige af at importere russisk gas. Det betaler vi regningen for nu.  

 

Løsningen er mere grøn energi. Vi skal producere mere grøn energi, så vi bliver uafhængige af russisk gas.

Hvis vi ikke handler nu, løser vi ikke udfordringerne med de høje energipriser. Politikerne har ambitiøse mål om mange flere vindmøller og solceller, og der er et enormt behov for, at vi sætter turbo på udbygningen af grøn energi. Men desværre halter vi bagefter på Fyn. Der er idriftsat store solcelleparker, og flere er på vej, men de fynske vindmøller er små og gamle. I de sidste 5-6 år er der i hele Danmark sat 300 nye vindmøller op på land, men kun tre på Fyn. Nemlig de tre vindmøller, som Energi Fyn har sat op på Lindø.

Samtidig skal elnettet udbygges, så det kan understøtte den grønne omstilling. Det kræver investeringer på flere milliarder kroner, hvis vi skal imødekomme samfundets stigende krav til elektrificering af transport og opvarmning.

Vi geninvesterer alt overskud i selskabet og har i år investeret 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi, fordi vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling og fynsk fremdrift til gavn for vores ejere, og fordi vi som andelsejet energiselskab ønsker at bidrage til at løse den energikrise, som vi står midt i.

Vi er en regionalt forankret energikoncern ejet af 215.000 fynske andelshavere, hvilket svarer til over ¾ af Fyn. Vores formål er at skabe værdi for vores andelshavere, kunder og medarbejdere. Vi geninvesterer alt overskud i selskabet og har i år investeret 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi, fordi vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling og fynsk fremdrift til gavn for vores ejere, og fordi vi som andelsejet energiselskab ønsker at bidrage til at løse den energikrise, som vi står midt i.

Konkret spørger Erik Holk til, om den el, som Fjernvarme Fyn producerer på Fynsværket, kan sikre Energi Fyns andelshavere billig strøm. Så fungerer elmarkedet ikke. Den strøm, som bliver produceret i Danmark, bliver solgt via den nordiske elbørs Nord Pool. Det er her, at elpriserne bliver fastlagt - ud fra udbud og efterspørgsel. Her udbyder blandt andet svenske, norske og danske producenter (for eksempel kraftværker og vindmøller) el fra forskellige energikilder. Og det er her, at vi køber strømmen til vores kunder.

Vi holder, som Erik Holk skriver, netop nu valg til vores repræsentantskab. Man kan stemme frem til den 11. november kl. 15. Og der er ingen tvivl om, at et af de vigtigste emner, som det kommende repræsentantskab skal drøfte, er energikrisen og behovet for, at vi handler hurtigt i forhold til at udbygge elnettet og øge produktionen af grøn energi.   

Vi holder netop nu valg til vores repræsentantskab. Man kan stemme frem til den 11. november kl. 15. Og der er ingen tvivl om, at et af de vigtigste emner, som det kommende repræsentantskab skal drøfte, er energikrisen og behovet for, at vi handler hurtigt i forhold til at udbygge elnettet og øge produktionen af grøn energi.   

Seneste nyt

Nyheder Julelys 2021
Nyhed

Hvad koster det at tænde julelys?

Vi er vilde med lyskæder og julebelysning i Danmark. Men hvad koster det egentlig, når du tænder dit julelys?
Læs nyheden
Nyheder Vindmøller Lindø Port Of Odense 2020
Presse

51.000 kroner til projekter i Munkebo

Energi Fyns Vindmøllepulje har netop uddelt 51.000 kroner til seks projekter, der skal bidrage til at skabe udvikling i Munkebo.
Læs presse­meddelelsen
EF Valg Benjamin
Presse

Energi Fyns nye repræsentantskab er på plads

Energi Fyns andelshavere har stemt, og de 93 repræsentantskabsmedlemmer, der i de kommende fire år skal være med til at sætte retningen i Energi Fyn, er fundet.
Læs presse­meddelelsen
Kundecenter Pige Med Telefon Og Computer 2020
Klumme

Hvorfor kan jeg ikke komme igennem til jer?

Det spørger mange elkunder om i øjeblikket. Og desværre er det blevet hverdag, at det er vanskeligt at komme i kontakt med os og landets øvrige energiselskaber.
Læs klummen
Nyheder Vindmøller Lindø 2020
Nyhed

Vi har brug for mere grøn energi

Fyens Stiftstidende bragte den 3. november et synspunkt af Erik Holk, hvor han sætter fokus på, at energipriserne skal ned. Hos Energi Fyn er vi helt enige. Priserne på energi skal ned.
Læs nyheden
Kundecenter Mand Med Tablet 2020
Klumme

Bliv klogere på din elregning

Er du en af de mange danskere, der har spørgsmål til dit produkt, priserne og til din regning, så har vi samlet en guide til dig her.
Læs klummen
Fonde 1600X900
Presse

Støtte til lokale fællesskaber og udvikling på Fyn

Med en håndsrækning fra Energi Fyns to fonde kan lokale fællesskaber og projekter nu hjælpes godt på vej. Fondene kan søges frem til den 31. januar 2023.
Læs presse­meddelelsen