Nyheder Vindmøller Lindø 2020

Vi har brug for mere grøn energi

Fyens Stiftstidende bragte den 3. november et synspunkt af Erik Holk, hvor han sætter fokus på, at energipriserne skal ned. Hos Energi Fyn er vi helt enige. Priserne på energi skal ned.

I mange år har markedsmodellen i det europæiske energisystem sikret os billig energi. Modellen fejler ikke noget. Problemet er, at Europa siden 70'ernes energikrise, hvor vi var afhængig af olie, nu i stedet har gjort sig afhængige af at importere russisk gas. Det betaler vi regningen for nu.  

 

Løsningen er mere grøn energi. Vi skal producere mere grøn energi, så vi bliver uafhængige af russisk gas.

Hvis vi ikke handler nu, løser vi ikke udfordringerne med de høje energipriser. Politikerne har ambitiøse mål om mange flere vindmøller og solceller, og der er et enormt behov for, at vi sætter turbo på udbygningen af grøn energi. Men desværre halter vi bagefter på Fyn. Der er idriftsat store solcelleparker, og flere er på vej, men de fynske vindmøller er små og gamle. I de sidste 5-6 år er der i hele Danmark sat 300 nye vindmøller op på land, men kun tre på Fyn. Nemlig de tre vindmøller, som Energi Fyn har sat op på Lindø.

Samtidig skal elnettet udbygges, så det kan understøtte den grønne omstilling. Det kræver investeringer på flere milliarder kroner, hvis vi skal imødekomme samfundets stigende krav til elektrificering af transport og opvarmning.

Vi geninvesterer alt overskud i selskabet og har i år investeret 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi, fordi vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling og fynsk fremdrift til gavn for vores ejere, og fordi vi som andelsejet energiselskab ønsker at bidrage til at løse den energikrise, som vi står midt i.

Vi er en regionalt forankret energikoncern ejet af 215.000 fynske andelshavere, hvilket svarer til over ¾ af Fyn. Vores formål er at skabe værdi for vores andelshavere, kunder og medarbejdere. Vi geninvesterer alt overskud i selskabet og har i år investeret 560 mio. kr. i udviklingen af den fynske fiber- og elnetinfrastruktur. Det gør vi, fordi vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling og fynsk fremdrift til gavn for vores ejere, og fordi vi som andelsejet energiselskab ønsker at bidrage til at løse den energikrise, som vi står midt i.

Konkret spørger Erik Holk til, om den el, som Fjernvarme Fyn producerer på Fynsværket, kan sikre Energi Fyns andelshavere billig strøm. Så fungerer elmarkedet ikke. Den strøm, som bliver produceret i Danmark, bliver solgt via den nordiske elbørs Nord Pool. Det er her, at elpriserne bliver fastlagt - ud fra udbud og efterspørgsel. Her udbyder blandt andet svenske, norske og danske producenter (for eksempel kraftværker og vindmøller) el fra forskellige energikilder. Og det er her, at vi køber strømmen til vores kunder.

Vi holder, som Erik Holk skriver, netop nu valg til vores repræsentantskab. Man kan stemme frem til den 11. november kl. 15. Og der er ingen tvivl om, at et af de vigtigste emner, som det kommende repræsentantskab skal drøfte, er energikrisen og behovet for, at vi handler hurtigt i forhold til at udbygge elnettet og øge produktionen af grøn energi.   

Vi holder netop nu valg til vores repræsentantskab. Man kan stemme frem til den 11. november kl. 15. Og der er ingen tvivl om, at et af de vigtigste emner, som det kommende repræsentantskab skal drøfte, er energikrisen og behovet for, at vi handler hurtigt i forhold til at udbygge elnettet og øge produktionen af grøn energi.   

Seneste nyt

App Elpris Maj 2023 850 X 600
Klumme

Hvornår er strømmen billigst?

Mange tænker måske, at strømmen er billigst om natten, hvor der er færrest, der bruger strøm, men sådan er det ikke altid i øjeblikket. Kigger man på elprisen gennem den seneste tid, vil man se, at prisen oftest er lavest om eftermiddagen mellem klokken 12 og 16.
Læs klummen
Om Energi Fyn Domicil Facade Bygning Vinduer 2020
Presse

Energi Fyns formandskab er genvalgt

Energi Fyns bestyrelse holdt konstituerende møde i går. Energi Fyns formandskab blev genvalgt med Søren Thorsager som bestyrelsesformand og Ulrikka Brændgaard Nissen som næstformand.
Læs presse­meddelelsen
OUH Transformerstation 2500X700
Presse

Tilfredsstillende årsresultat i et udfordrende år

Vores repræsentantskab har i dag godkendt vores årsrapport for 2022. På trods af et år præget af høje og meget svingende energipriser er vi kommet godt igennem året og slutter 2022 af med et tilfredsstillende resultat.
Læs presse­meddelelsen
Fondsmodtagere 2023 850X600
Presse

Energi Fyns fonde hjælper gode ideer godt på vej

Vores to fonde har netop uddelt fondsmidler til 27 fynske foreninger, virksomheder og forskere, der alle medvirker til at skabe glæde og udvikling på Fyn. Samlet uddeler fondene i år 2,5 millioner kroner.
Læs presse­meddelelsen
Kundecenter Roed Lampe 2020
Presse

Nu kan vi glæde os over lavere elpriser

Gennem de seneste måneder har prisen på el været langt mere stabil og betydelig lavere, end vi oplevede i efteråret. Det betyder, at elkunder hos Energi Fyn nu kan se frem til markante prisnedsættelser, hvis de har en elaftale med en fast kvartalspris.
Læs presse­meddelelsen
Pas på telefonsvindel
Nyhed

Pas på telefonsælgere

Hos Energi Fyn tager vi stor afstand fra de uhæderlige og vildledende salgsmetoder, som bliver vist i Operation X på TV2.
Læs nyheden
Kundecenter Finger Stikkontakt 2020
Klumme

Sol og vind giver lave elpriser

Det sidste stykke tid er vi blevet forkælet med masser af solskin og vind. Det gode vejr kombineret med mange fridage har givet os meget lave elpriser.
Læs klummen