<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Kundecenter Kvinde Vaskemaskine 2023

Flyt dit forbrug og spar penge

Den 1. januar ændrede flere netselskaber deres nettariffer. Det betyder, at du med fordel kan flytte dit forbrug til tidspunkter, hvor der er mindst belastning på elnettet, uanset om du har en elaftale med en fast eller en variabel pris.

Der er store prismæssige forskelle på nettariffen afhængigt af, hvornår på døgnet du bruger strømmen.

Nettariffen er det, som du betaler for at få transporteret strømmen frem til dig. På din regning opkræves det som transportbetaling til dit lokale netselskab. Vi opkræver beløbet på vegne af dit lokale netselskab, der bruger det til at dække deres udgifter til drift og vedligeholdelse af elnettet.

Flyt dit forbrug til om natten

Flere netselskaber har fra 1. januar valgt at opdele døgnet i 3 tidsperioder. Det betyder, at nettarifferne eller transportbetalingen varierer afhængigt af, hvornår på døgnet, du bruger strømmen, uanset hvilken elaftale du har.

Nettariffen er væsentligt lavere om natten i tidsrummet mellem kl. 24-6 sammenlignet med tidsrummet mellem kl. 17-21, hvor der er mest pres på elnettet. I mellemperioden mellem kl. 6-17 og kl. 21-24 vil prisen cirka svare til den årlige gennemsnitspris.

De nye tariffer indføres for at få os til at flytte vores forbrug væk fra de tidspunkter, hvor der er størst belastning på elnettet, så vi udnytter det eksisterende elnet bedre.

Særligt det stigende forbrug til opladning af elbiler og til varmepumper presser det eksisterende elnet i tidsrummet mellem kl. 17 og 21. Derfor kan man spare betydelige beløb, hvis man flytter sit forbrug væk fra det tidsrum.

Du betaler nettariffer, uanset hvilket elprodukt du har, og hvor du er kunde. Den konkrete pris afhænger af, hvilket netselskab der leverer strømmen, der hvor du bor.

Det kan du spare

Nettariffen udgør kun en mindre del af din samlede elpris, men da forskellen på de billige og dyre tidspunkter er vokset betydeligt, kan det godt betale sig at overveje, hvornår du for eksempel starter opvaskemaskinen.

Konkret kan du spare ca. 1,20 kr. alene i transport af strøm ved at bruge 1 kWh om natten i stedet for mellem kl. 17-21. En opvaskemaskine bruger typisk omkring 1 kWh pr. vask.

Find dit netselskab og få mere viden om, hvornår dit netselskab indfører nye nettariffer.

I vores app kan du altid se den aktuelle elpris og nettariffen time for time i dit område. 

App Prisvisning 850X595

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Uanset om du har en elaftale med en variabel eller en fast pris, er det en god idé at holde øje med elprisen, da transportbetalingen til dit lokale netselskab svinger i forhold til, hvornår på døgnet, du bruger strømmen. 

Se hvornår strømmen er billigst

Se elprisen lige nu

Prisen på el skifter time for time og kan svinge meget i løbet af et døgn. 

Uanset om du har en elaftale med en variabel eller en fast pris, er det en god idé at holde øje med elprisen, da transportbetalingen til dit lokale netselskab svinger i forhold til, hvornår på døgnet, du bruger strømmen. 

Se hvornår strømmen er billigst

Seneste nyt

Klimavenlig strøm - Hvilket produkt skal jeg vælge?
Klumme

Sommertariffen giver dig en lavere elregning

Vi har taget hul på foråret og lige om lidt skriver vi 1. april. Det betyder, at vi kan se frem til en lavere elregning. 1. april går de fleste af landets netselskaber nemlig over til at opkræve sommertariffer, og det betyder faktisk, at nettariffen mange steder halveres i de perioder, hvor de fleste af os bruger mest strøm.
Læs klummen
Fiber Sæt Siddende Personer Ben Og PC Mobil Og Ipad Synlig 2020
Nyhed

Vælg MaxSpeed på Energi Fyns fibernet

Nu kan 100.000 fynske andelshavere med fibernet fra Energi Fyn vælge lynhurtigt internet fra Telenors produkt MaxSpeed.
Læs nyheden
Nyheder Transformerstation 2021
Presse

Markante udbygninger af elnettet på Fyn

Elforsyningsnettet på Fyn bliver udbygget markant i løbet af de kommende år. Alene i løbet af de næste 3 år forventer Energi Fyns datterselskab Vores Elnet at opføre minimum 8 nye 60/10 kV transformerstationer.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Datter Giver High Five 2020
Presse

Kom til fiberfest i Odense

Den 19. marts fra kl. 14-20 inviterer vi til fynsk fiberfest i Næsbyhallerne i Odense. Dagen byder på foredrag med Sara Lygum og masser af viden om mulighederne med fibernet.
Læs presse­meddelelsen
Fiber Far Og Krøllet Barn I Sofa 2020
Presse

Aftale mellem Energi Fyn og Heimstaden Danmark sikrer fibernet til 620 boliger på Fyn

Energi Fyn Bredbånd og boligudlejeren Heimstaden Danmark har indgået en aftale om fibernet til 620 boliger på Fyn. Beboerne kan se frem til at få fibernet og et væld af valgmuligheder i løbet af det kommende år.
Læs presse­meddelelsen
Ladestandere Ladestik Evbox Hånd Armbånd 2021
Klumme

Kan du nå hjem for at lade?

Overvejer du, som mange andre danskere, at skifte benzin- eller dieselbilen i carporten ud med en elbil, men lider du af rækkeviddeangst? Vores teamleder for ladestandere Maria Liv Varnild har skrevet en klumme om rækkeviddeangst. Måske behøver du slet ikke være nevøs.
Læs klummen
Fynsksupport Hojby 850X600
Presse

Energi Fyn sender rekordstore checks til foreninger på Fyn

Netop nu sender Energi Fyn checks ud til over 600 lokale foreninger på Fyn. I år skal et rekordstort beløb afsted. Hele 1,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 30% i forhold til sidste år.
Læs presse­meddelelsen