<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
201606101G8A7833 1600Px

Melder sig på banen: Nu tilbyder Energi Fyn også varmepumper på abonnement

Er en varmepumpe stadig en god investering? Ja, er det korte svar fra Energi Fyn, der nu tilføjer endnu en mulighed for, at danskerne kan holde sig varme i vintermånederne. Nu kan energiselskabets kunder også få en varmepumpe på abonnement.

Energi Fyn melder sig nu også på banen med en abonnementsløsning på varmepumper. Det taler ind i andelsselskabets vision om at bidrage til den grønne omstilling samt levere løsninger, der gør det enkelt og trygt for selskabets andelshavere og kunder.

Spørger man Energi Fyns kommercielle direktør, Finn Andersen, er det netop tanken, der ligger bag selskabets tilbud om at få en luft-til-vand varmepumpe på abonnement.

- At købe en varmepumpe kan være en stor investering. Den tjener sig hjem i løbet af 8-13 år, men for nogle er det ikke en mulighed at lægge et større beløb til køb. Det vil vi gerne være lydhøre overfor, og derfor har vi kigget ind i en abonnementsløsning, udtaler han og fortsætter:

- Vi er ikke de første til at komme med et abonnementstilbud til forbrugerne, men det har været helt afgørende for os at lave en aftale med en samarbejdspartner, som vi mener, kan løfte opgaven succesfuldt.

Det er Varmeo, som Energi Fyn har valgt at indgå et samarbejde med. Det gør det muligt at tilbyde en fordelagtig abonnementsløsning, hvor man som kunde kan komme i gang med sin nye varmepumpe fra 6.000 kroner i engangsbeløb samt et månedligt abonnement fra 1.100 kroner. Dette er inklusive levering, installation og service.

Store besparelser på op til 70%

Uanset om man køber eller abonnerer på en varmepumpe, er der store fordele at hente for de danskere, som lige nu opvarmer deres bolig med naturgas eller olie.

- Har man et hus fra 1960 på 160 m2 med et 15 år gammelt oliefyr, kan man se ind i en kæmpe reduktion af varmeomkostningerne på 60-70%, fortæller Finn Andersen.

- På samme vis er der penge at hente som ejer af et gasfyr. Det hele kommer selvfølgelig an på boligens størrelse og både husets og fyrets alder. Men for et hus fra 1990 på 170 m2 med et 15 år gammelt gasfyr og for et hus fra år 2000 på 110 m2 med et fem år gammelt gasfyr kan man kigge ind i en besparelse på cirka 60%.

Det grønnere valg tilskyndet af Varmepumpepuljen

Udover den åbenlyse mulighed for besparelse, kan der også være penge at hente, hvis man har styr på timingen. Den 12. september åbner Energistyrelsens varmepumpepulje, hvor man kan søge om tilskud, hvis man vil konvertere fra olie-, gas- eller træpillefyr til en varmepumpe. Puljen er skabt for at tilskynde flere grønnere varmeforsyninger i de danske husstande, og her er varmepumpen velkendt som et miljøvenligt alternativ til eksempelvis olie og gas.

Tilskuddet er muligt at opnå, uanset om man går efter at købe en varmepumpe eller få den på abonnement.