<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Fiber Erhverv Case, Strøjer Tegl1

Strøjer Tegl

Strøjer Tegl har mere end 140 år på bagen. Det betyder dog ikke, at virksomheden står stille. Tværtimod. Strøjer Tegl er en innovativ virksomhed i rivende udvikling - og det kræver en hurtig internetforbindelse.

Et samarbejde mellem virksomheder og lokale ildsjæle

Mellem Assens og Glamsbjerg ligger Strøjer Tegl midt i idylliske omgivelser. Ikke lige det mest oplagte sted for en virksomhed i vækst. Men det var nu engang her, leret var, dengang teglværket blev grundlagt tilbage i 1800-tallet.

Strøjer Tegls placering ude på landet betød, at virksomheden i flere år kæmpede med en langsom internetforbindelse, der besværliggjorde virksomhedens udvikling. Strøjer Tegl tog derfor fat i Energi Fyn for at få etableret fibernet. På grund af Strøjer Tegls placering ville etableringen af fibernet dog være meget omkostningsfuld. Derfor gik Strøjer Tegl sammen med andre virksomheder i området og lokale ildsjæle for at undersøge interessen for fibernet. 

- Vi holdt flere informationsmøder og vi var rundt og tale med mange i lokalområdet. Efter et års tid med en masse benarbejde var der tilstrækkelig tilslutning til, at det var økonomisk rentabelt for Energi Fyn at udrulle fibernet til hele området, fortæller økonomichef Jan Søgaard fra Strøjer Tegl. 

Fiber erhverv case, Strøjer Tegl

Hurtigt internet er afgørende for udviklingen

For Strøjer Tegl har det været afgørende at få en hurtig internetforbindelse.

- Vi kunne ikke have gennemgået den udvikling, vi har gennemgået, hvis vi ikke havde haft fibernet. Vi har lagt vores it- og økonomisystemer ud i skyen og bruger en ekstern server, forklarer Jan Søgaard.     

Strøjer Tegl producerer årligt 43 millioner mursten. En meget stor del af produktionen er styret af robotteknologi. Det betyder, at produktionen kører døgnet rundt alle årets dage. Både ovn og tørkamre er computerstyrede, så medarbejderne kan overvåge produktionen og tilgå systemerne hjemmefra, hvis der skulle opstå problemer.

- I både vores produktion og produktudvikling er vi afhængige af en hurtig og stabil internetforbindelse. Vi er for eksempel ved at opbygge en database med al data om vores 90 forskellige sten og vores produktion. Databasen, der er placeret i skyen, indeholder store mængder af data. Det ville ikke være muligt at opbygge en så omfattende database uden en fiberforbindelse, fortæller Jan Søgaard. 

Et moderne og højteknologisk teglværk 

Strøjer Tegl er et af Danmarks mest moderne og højteknologiske teglværker. Virksomhedens traditionelle produktion suppleres af mange nye udviklingstiltag. Blandt andet investerede virksomheden sidste år 25 millioner kroner i en ny produktionslinje - et teglværk i teglværket - hvor virksomheden producerer facadetegl.  

Det er dog ikke kun mursten, der fylder hos Strøjer Tegl. Virksomhedens ejer Jørgen Strøjer har også en stor bilsamling, der ofte danner ramme omkring eksterne møder og arrangementer.

- Vi bruger biludstillingen og vores mødefaciliteter markedsføringsmæssigt. Vi har mellem 17-18.000 gæster om året. Det ville ikke være muligt for os at afholde eksterne møder og arrangementer, hvis vi ikke kunne tilbyde en hurtig internetforbindelse, slutter Jan Søgaard. 

Firmaprofil

Navn: Strøjer Tegl

Beskrivelse: Strøjer Tegls historie går tilbage til 1800-tallet. Virksomheden har i dag 70 ansatte og producerer årligt 43 millioner mursten. Produktionen, der primært er styret af robotter, kører i døgndrift hele året. Virksomheden er et af Danmarks mest moderne og højteknologiske teglværker.  

Udfordring: Strøjer Tegl ønskede at lægge deres it-systemer ud i skyen samt på en ekstern server. De havde desuden brug for en hurtig internetforbindelse til at håndtere store mængder data. Virksomhedens placering mellem Assens og Glamsbjerg gav virksomheden store udfordringer i forhold til stabilt og hurtigt internet.

Løsning: Fiber Flex fra Energi Fyn. Strøjer Tegl har i dag en stabil og hurtig internetforbindelse. Virksomhedens it- og økonomisystemer ligger på en server i udlandet samt i skyen. Det har blandt andet gjort det muligt for Strøjer Tegl at gennemgå en rivende udvikling de seneste år.  

Fibernet til erhverv

Fibernet til erhverv

Bliv klogere på vores fiberprodukter til erhverv, hvor vi har fokus på kvalitet, leveringssikkerhed, god service og konkurrencedygtige priser.

Gå til fibernet erhverv

Fibernet til erhverv

Bliv klogere på vores fiberprodukter til erhverv, hvor vi har fokus på kvalitet, leveringssikkerhed, god service og konkurrencedygtige priser.

Gå til fibernet erhverv

Vil du høre mere?


Har du spørgsmål til vores fiberløsninger, eller skal vi tage et uforpligtende møde, så kontakt vores erhvervskonsulenter på tlf. 63 17 25 69 eller send en mail til [email protected]