Ladestandere Ladestik Evbox Hånd Armbånd 2021

Ladestandere til boligforeninger

Fremtidens energi er grøn, og andelen af elbiler vokser. Det samme gør derfor behovet for at kunne oplade tæt på hjemmet for de elbilejere, der er lejere i boligforeninger.

5 gode grunde til at få ladestandere i boligforeningen

Hos Energi Fyn gør vi det nemt for jeres boligforening at tage et stort og vigtigt skridt ind i den grønne omstilling og få installeret ladestandere på foreningens parkeringsarealer.

Der er især 5 gode grunde til at tage skridtet nu:

  • Tilgængeligheden af ladestandere er for elbilister et vigtigt element, når der skal vælges lejebolig, og jeres boligforening bliver således mere attraktiv.
  • Antallet af elbiler og plugin-hybrid-biler stiger, og det forventes, at dette fortsætter. Behovet vil derfor kun bliver større i årene fremover.
  • Det er en god service til boligforeningens lejere – og deres gæster - at de kan oplade deres elbiler tæt på boligen.
  • Jeres boligforening sender et vigtigt signal om, at I bakker op om den grønne omstilling.
  • Hvis jeres parkeringsareal består af mere end 10 pladser – og I enten renoverer eller bygger nyt – er det et lovkrav, at der er en ladestander tilgængelig.

I ejer jeres ladestandere - Vi klarer resten

Når I vælger ladestandere gennem Energi Fyn, køber I standerne af os og ejer dem således selv.

Det har den fordel for jer, at I ikke bliver bundet af en lang aftale eller faste elpriser. I stedet betaler I blot for de kWh, der rent faktisk bliver brugt. I slipper også for at skulle udskifte jeres ladestandere med nogle andre, hvis I på et senere tidspunkt vil vælge en anden leverandør eller servicepartner.

Jeres ladestandere er nemlig jeres.

Det betyder dog ikke, at I er overladt til jer selv. Vi sørger naturligvis for både service og support, når I samtidig laver en elaftale med os. 

Ladestandere med reduceret elafgift

Når jeres boligforening har et abonnement med os, opfylder den SKAT’s krav til afgiftsrefusion på de kWh, jeres ladestandere forbruger, hvis jeres forening er berettiget til det

I praksis betyder dét, at I får reduktion i elafgiften for hver eneste kWh, ladestanderne forbruger.

Er jeres boligforening el-kunde hos Energi Fyn, sørger vi desuden for, at afgiftsrefusionen automatisk overføres direkte til jer, hver gang der er ladet på jeres ladestandere.

Udover den reducerede elafgift får I med en aftale med Energi Fyn adgang til support.

Bemærk: Folketinget har besluttet, at elafgiften stort set forsvinder i første halvår af 2023. Det betyder, at der ikke er nogen afgift at refundere. Energi Fyn sænker prisen på serviceaftalen i samme periode. 

I fastsætter selv elprisen på jeres ladestandere

Fordi I selv ejer jeres ladestandere, er det helt op til jer, hvilken el-pris der kan oplades til. I kan endda differentiere priserne, så de er forskellige for henholdsvis boligforeningens lejere eller ansatte samt besøgende.

Dermed kan I for eksempel lade jeres ansatte oplade boligforeningens egne køretøjer uden beregning eller give beboerne rabat.

Det sker ved, at ansatte og beboere får udleveret en ladebrik, der gør det muligt enten at lade gratis eller til en fastsat, lav kWh-pris.

En ladeløsning der passer til jeres boligforening

Da boligforeninger er forskellige, er behovet for ladestandere det som regel også.

Vores ladestanderløsninger tager derfor altid udgangspunkt i jeres boligforening: Hvor mange forskellige matrikler skal der bruges ladestandere til - og hvor mange? Har I brug for hjælp til hjælp i forbindelse med installationen? Vi hjælper jer gerne hele vejen.

Er der tvivl hos jer om, hvad I skal vælge, rådgiver vi jer desuden meget gerne med afsæt i vores erfaringer fra andre boligforeninger.

Vil du høre mere?

Kontakt os for rådgivning og en uforpligtende snak om, hvordan din boligforening kommer i gang med en miljøvenlig og fleksibel ladeløsning.

Peterresen

Peter Resen
Key Account Manager
Telefon: 20 51 03 64
E-mail:

Peter Resen
Key Account Manager
Telefon: 20 51 03 64
E-mail: