Varmepumper Kunde Installation

Hvad koster en varmepumpe?

Prisen på en luft til vand-varmepumpe afhænger af, hvor stor en varmepumpe, du har brug for, og hvor stort et beløb du kan få i energitilskud.

Hvad koster en varmepumpe?

Prisen på en luft til vand-varmepumpe afhænger først og fremmest af, hvor stor en varmepumpe, der er brug for i netop din bolig. Jo større varmepumpe, jo højere er prisen typisk også. Prisen påvirkes desuden af, hvilken type og model, du beslutter dig for.

Vælger du en varmepumpe gennem os, bliver du ejer af en Vaillant aroTHERM plus. Du kan læse om vores varmepumper her.

Modellen har en høj energiklasse på A+++ og det lave støjniveau gør den egnet til selv meget tæt bebyggelse. Den kan uden problemer kobles til hjemmets radiator- eller gulvvarmeanlæg og levere tilstrækkelig varme året rundt – og dét er netop vigtigt: Din varmepumpe skal kunne opvarme dit hjem på selv den koldeste vinterdag.

Det er ikke en god ide, at spare på udgifterne ved at vælge en mindre model, end der er brug for i din bolig, da det er vigtigt, at din varmepumpe kan opvarme dit hjem på selv den koldeste vinterdag.

At spare på udgifterne til en varmepumpe ved at vælge en mindre model, end boligen har brug for, er derfor ingen god idé. For at gøre skiftet til en varmepumpe fra Energi Fyn økonomisk muligt for endnu flere, har vi i stedet en hjælpende hånd til dig: Finansiering af din varmepumpe over elregningen.

Finansiering af varmepumpe

Som privat elkunde hos Energi Fyn har du mulighed for at optage lån hos Merkur Andelskasse til finansiering af dine udgifter i forbindelse med energiforbedringer. For eksempel ved køb af varmepumpe.

Du har mulighed for at låne op til 100.000 kr., uden at du skal skifte fra din nuværende bank, og med ordningen får du én samlet regning på dit lån og dit elforbrug.

Ofte kan energibesparelsen ved at skifte til en varmepumpe i sig selv finansiere udgifterne til lånet. Dermed bliver din månedlige elregning ikke nødvendigvis større end den var før.

Læs mere om Finansiering af din varmepumpe

Lavere pris på din varmepumpe med energitilskud

Den endelige pris på din varmepumpe påvirkes også af, hvor mange kroner, du kan få i energitilskud.

Tilskudsbeløbet til din varmepumpe afhænger af, hvor du bor, hvordan din bolig er opvarmet i dag og hvor stor den er. Du kan beregne, hvor meget du cirka vil kunne få i tilskud til din varmepumpe med Sparenergi's tilskudsberegner. På Sparenergi.dk kan du også læse om betingelserne for at få tilskud.

Tilskuddet udbetales dog først når din varmepumpe er færdiginstalleret og betalt, og du har indsendt dokumentation herfor.

Når du opvarmer din bolig med en varmepumpe, kan du i øvrigt få reduceret elafgift. Det betyder helt konkret, at du kun betaler 1 øre inkl. moms i elafgift på den del af dit forbrug, der overstiger 4.000 kWh. 

Et årligt elforbrug til en varmepumpe alene ligger typisk mellem 4.000 og 8.000 kWh, afhængigt af varmepumpetype samt boligens størrelse og øvrige forhold. I praksis betyder det, at den el din varmepumpe kommer til at benytte i princippet næsten er afgiftsfri.

Værd at vide om finansiering af en varmepumpe

  1. Kan jeg få min varmepumpe finansieret gennem Energi Fyn?
  2. Hvordan får jeg finansiering over min elregning?
  3. Kan jeg få tilskud?
  4. Hvor meget kan jeg få i tilskud?
Gert 850X600px

Få et tilbud på en varmepumpe

Lad os rådgive dig om, hvordan en varmepumpe kan passe ind i netop dit hjem og give dig et uforpligtende tilbud på en varmepumpe.

Book et møde med en af vores varmepumpeeksperter på telefon 63 17 32 20 eller skriv til os, så kontakter vi dig.

Få et tilbud på en varmepumpe

Lad os rådgive dig om, hvordan en varmepumpe kan passe ind i netop dit hjem og give dig et uforpligtende tilbud på en varmepumpe.

Book et møde med en af vores varmepumpeeksperter på telefon 63 17 32 20 eller skriv til os, så kontakter vi dig.