Tilskud til varmepumpe

Besparelse med en varmepumpe

Der kan være store besparelser i sigte, hvis du skifter dit olie- eller gasfyr ud med en luft-til-vand varmepumpe.

Besparelser på op til 75 %

Hvor meget du kan opnå i besparelse med en varmepumpe afhænger primært af, hvordan du opvarmer din bolig i dag.

Typisk vil du kunne spare op til 70 procent af dine nuværende varmeudgifter, hvis du i dag benytter elvarme. Har du et oliefyr, kan du spare omkring 75 procent, og opvarmer du i dag din bolig med naturgas, kan du spare cirka 60 procent.

Eksempler på besparelse med en varmepumpe

  • Et hus fra 1960 på 160 m2 – med et 15 år gammelt oliefyr og en årlig varmeudgift på 20.000 kroner – vil kunne spare cirka 15.000 kroner om året.
  • Et hus fra 1980 på 180 m2 – med et 10 år gammelt oliefyr og en årlig varmeudgift på 25.000 kroner – vil kunne spare cirka 18.750 kroner om året.
  • Et hus fra 1990 på 170m2 – med et 15 år gammelt gasfyr og en årlig varmeudgift på 15.000 kroner – vil kunne spare cirka 9.000 kroner om året.
  • Et hus fra 1970 på 150 m2 – med et 5 år gammelt gasfyr og en årlig varmeudgift på 13.000 kroner – vil kunne spare cirka 7.800 kroner om året.

Se hvor stor besparelse en varmepumpe kan give dig

Med vores varmepumpeberegner kan du få et vejledende billede af, hvor store besparelser netop du kan opnå ved at udskifte din nuværende varmeløsning med enten en luft-til-vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg.

Beregneren består af 3 lette trin og du får derfor dit resultat på under 2 minutter.

Oplysningerne du skal bruge er:

  • Din boligs alder og areal
  • Dine årlige varmeudgifter og alderen på din varmekilde

Beregn din besparelse her

Endnu større besparelser med energitilskud

Energistyrelsen giver gennem Bygningspuljen tilskud til en række forbedringer i din bolig, som kan gøre den mere klimavenlig. Det bliver den for eksempel af, at du udskifter dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe.

Du kan få helt op til 25.000 i energitilskud i forbindelse med installationen af din nye luft-til-vand varmepumpe.

Der gives dog ikke energitilskud til projekter, der allerede er sat i gang. Derfor er første skridt altid at ansøge om tilskud til din varmepumpe, før du gør andet. Du må dog gerne få et gratis besøg af en energirådgiver fra Energi Fyn, der kan rådgive dig i den bedste løsning, beregne din besparelse samt give dig et uforpligtende tilbud.

Læs mere om tilskud til varmepumper

Book et gratis rådgivningsmøde

Kundecenteret har lukket. Vi åbner førstkommende hverdag kl. 8.
Teknisk support Fiber Bredbånd - 10.00 til 16.00

Få rådgivning om varmepumper