Navigation Søgning

Kabel TV Forening

Hvis du er medlem af en forening som har indgået aftale med Energi Fyn om leverance af Kabel TV Forening, kan du også modtage TV-signal via antennekabel. Med Kabel TV Forening fra Energi Fyn får du knivskarpe tv-signaler og en stadigt stigende mængde HD-kanaler. Når du abonnerer på Kabel TV Forening, kan signalet fra fiberboksens antennestik splittes ud til flere fjernsyn, uden brug af TV-boks eller kort. Du kan vælge mellem 3 forskellige Kabel TV pakker og du kan modtage signalet på 2 forskellige måder, afhængig af dit fjernsyn. I kanaloversigten kan du se, hvilke TV-kanaler du har mulighed for at se.

Fjernsyn med indbygget DVB-C MPEG4 tuner

Du har mulighed for at se alle kanaler i enten lille eller stor TV-pakke i knivskarp digital kvalitet. Du skal finde manualen til dit fjernsyn og foretage en ny kanalsøgning på digitale signaler. Hvis du på dit fjernsyn skal vælge om du vil søge efter signaler fra ”luft” eller ”kabel”, skal du vælge ”kabel”. De fleste fjernsyn kan lave en automatisk søgning, men nogle modeller har behov for én eller flere af følgende oplysninger:

  • Netværks-ID: Auto (eller 100)
  • Startfrekvens: 234.000 kHz (eller 234 MHz)
  • Evt. slutfrekvens 850.000 kHz (eller 850 MHz)
  • Modulation: QAM 256
  • Symbolhastighed: 6875

Fjernsyn uden DVB-C MPEG4 tuner

Du skal finde manualen til dit fjernsyn og foretage en ny kanalsøgning. Du har mulighed for at se en stor del af kanalerne i de enkelte TV-pakker analogt. Ønsker du at se alle kanaler digitalt, har du mulighed for at tilslutte en ekstern TV boks med DVB-C MPEG4 tuner til dit fjernsyn via HDMI eller SCART-stik. En sådan boks kan købes hos din lokale radio/tv forhandler.

Kabling og signalkvalitet

Når du abonnerer på Kabel TV, vil lampen ”TV” øverst på fiberboksen lyse grønt. Du skal herefter tilslutte et antennekabel med F-stik (skruestik) på stikket ”TV” i bunden af fiberboksen.

Fra antennekablet er du nu klar til at fordele dit TV-signal til de enkelte fjernsyn vha. en antennesplitter. Brug kun splittere med skrueterminaler og stik med metalhætter. Brug ikke stik med plastichætter, da installationen ellers vil være modtagelig for indstråling af støj som kan påvirke kvaliteten af TV-signalet.

Bemærk at signalstyrken på fiberboksens antennestik er dimensioneret til at blive splittet ud til flere fjernsyn. Ønsker du kun at anvende et enkelt fjernsyn uden antennesplitter, kan signalet være for kraftigt og give pixeleringer (DVB-C) eller løbende striber i billedet (analogt). Er signalet for kraftigt, skal der monteres et dæmpeled direkte på fiberboksens antennestik inden antennekablet skrues på. Du kan i så fald bestille et gratis Kabel TV dæmpeled ved at kontakte os på telefon 70131900.