Navigation Søgning

Teknisk support

Her på siden kan du finde hjælp til opsætning samt svar på forskellige tekniske spørgsmål.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her på siden, kan du få yderligere teknisk support på waoo.dk.

IP-adresser

Som udgangspunkt har du én IP-adresse til rådighed. Ønsker du at tilslutte flere enheder samtidig, skal der tilsluttes en router. Med en router er det muligt at have flere elektroniske enheder tilsluttet fibernettet samtidig.

NAT-adresser

IP-adresser er efterhånden blevet en mangelvare på verdensplan. Derfor er vi hos Energi Fyn også nødsaget til at ændre måden hvorpå vi tildeler disse IP-adresser.

Rent teknisk betyder det, at vi for privatkunder går over til at bruge NAT-adresser (Network Address Translation).
For størstedelen af vores kunder vil denne ændring ikke kunne mærkes. Men der vil givetvis være enkelte kunder, som kan opleve, at det får konsekvenser for den måde, de bruger internettet på.
  
Hvis du oplever problemer med skiftet til NAT-adresser, beder vi dig kontakte vores teknisk support på 70131900, så vi kan hjælpe dig med at løse problemet. 

Vi gør opmærksom på, at det fremadrettet vil være alle privatkunder, som bliver tildelt NAT-adresser. 

Ønsker du en fast offentlig dhcp tildelt IP-adresse, har du stadig mulighed for at tilkøbe dette. Kontakt os på telefon 70131900, hvis du ønsker at bestille.

 

60 minutters regel

Hos Energi Fyn Bredbånd er lease tiden for internet ip add 60 min.

Hvis du har egen router og ønsker at skifte router eller tilkobler andet udstyr, skal du vente 60 minutter, fra du frakobler gl. udstyr, før du tilslutter det nye udstyr igen. 

 

Frigive ip add:

Hvis du vil frigive din ip add på din Windows computer skal du trykke på "Windows tast" + "R" og i "kør" feltet skrive "cmd" og trykke på "enter", så vil en commandpromt starte op, her skal du skrive "ipconfig /release" og trykke på "enter" herefter vil din ip add blive frigivet. Ønker du at gøre dette på din router skal du logge ind på routers hjemmeside og frigive ip add under WAN opsætningen.

 

Cyberangreb:

Vi oplever fra tid til anden, at kunder bliver udsat for cyberangreb, i form af DDoS (Distributed Denial oService) eller anden form for angreb. Når vi opdager disse angreb, vil kunden blive lukket i kortere eller længere periode indtil angrebet er overstået. Dette gøres af hensyntagen til, at vores øvrige kunder ikke bliver berørt af angrebet.

IP TV

Hvis du skal bruge flere stik, end der er porte til i din fiberboks, skal du bruge en switch.

DNS adresser

Adresser til DNS serverne for privat og Erhverv Basis internetforbindelser er: 80.71.82.82 og 80.71.82.83

R-DNS:

Der kan kun tilkøbes R-DNS til Erhvervs forbindelser.

Telefoni via fibernettet

Hvis du i forbindelse med IP telefoni ønsker at genbruge den eksisterende interne kabling fra den gamle TDC forbindelse, skal du kontakte en tekniker som kan være dig behjælpelig, inden det nye telefonsignal sendes rundt i huset.

I menuen til højre kan du finde mere hjælp til blandt andet fiberboksen.

 

Router:

Kunder der har bestilt 100mbit og derover skal huske at den router de benytter skal have 1Gbit porte, både på WAN siden og på LAN siden, hvis ikke kan der forekomme pixelering på tvboksen hvis kunden også har IPTV aktiveret.