Navigation Søgning
Fiber gravearbejde

Når vejret kommer i vejen

Når vi udruller fibernet, spiller vejret en afgørende rolle , og det sker desværre, at vejret kommer i vejen for vores arbejde.

Når efteråret og vinteren sætter ind i Danmark, betyder det ofte regn og køligere temperaturer. Det er ikke noget, vi er glade for, når vi skal udrulle fibernet.

Falder der så meget regn, at jorden ikke kan nå at absorbere det, så fyldes graverenderne med jord og vand, mens vi graver, og vi kan ikke stampe renderne efterfølgende. Det bliver derfor umuligt for os at gennemføre vores arbejde.

Frosten er en anden fjende, når rørerne skal graves i jorden. Der skal ikke megen frost til, før det er umuligt at fortsætte gravearbejdet, der hvor der er fliser. Fliserne fryser til, så vi ikke kan få dem op. Dog kan vi stadig ved let frost fortsætte gravearbejdet i løsere jord som fx vejrabatter. Men er der hård og/eller længerevarende frost, bliver vi nødt til at stoppe alt gravearbejde.

Hvad gør vi?

Vi holder nøje øje med vejrsituationen i løbet af efteråret og vinteren, så vi kan være på forkant. Vi kan selvsagt ikke styre vejret, men vi kan i samarbejde med vores entreprenørere planlægge, hvor og hvordan vi graver. Og vi kan være på forkant med information til de kunder, som bliver påvirket af fx nye tidsplaner eller reetablering af huller og fortov.