Navigation Søgning

Fiberrige skærm-snacks

Mangler du inspiration til madpakken, en lækker aftensnack, eller trænger du til endnu mere fiber i din hverdag? Her har du et par opskrifter, som er smækfyldt med fiber. Og det er næsten lige så hurtigt, som vores internet.

   

FULDKORNSKNÆKBRØD

■     30 g havregryn
■     30 g solsikkekerner
■     30 g græskarkerner
■     40 g sesamfrø
■     50 g hørfrø
■     100 g hvedemel
■     ½ tsk. bagepulver
■     1 tsk. salt
■     1 dl vand
    ½ dl raps- eller olivenolie

Sådan gør du:
Bland, rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, fjern det øverste lag
papir og bag ved 200 grader i 15 minutter. Brødet knækkes i mindre
stykker.

     
   

HINDBÆRSMOOTHIE

■     125 g hindbær
■     2 tsk. havreflager (eller quinoa)
■     8 smuttede mandler
■     1 spsk. honning
■     2 dl mælk


Sådan gør du:
Put alle ingredienser i en blender. Blend og server.

     
 

 MÜSLIBAR

■     1/2 dåse sød kondenseret mælk
■     25 mandler
■     12 hakkede valnøddekerner
■     5 spsk. hørfrø eller solsikkekerner [eller halvt af hver]
■     3 hakkede, tørrede figner 
■     4 spsk. tørret frugt [rosiner, æbler-tern eller tranebær]
■     2 spsk. kokusmel
■     2 spsk. rugflager
■     2 dl havregryn


Sådan gør du:
Lun kondenseret mælk [ikke koge] og tag gryden fra varmen.
Bland alle ingredienser i.
Hæld massen i en bradepande beklædt med bagepapir, fordel den jævnt og tryk massen glat.
Bag ved 125 grader i en time.
Skær ud i passende stykker.