Kan jeg få trådløst netværk i hjemmet med fibernet?

Gode råd om WiFi i hjemmet 

WiFi i hjemmet er nødvendigt, hvis du ønsker at tilkoble elektroniske enheder til internettet uden brug af kabling. For at få Wi-Fi kan du enten bruge den trådløse router, som allerede sidder i den fiberboks, der skal installeres i dit hjem. Bemærk dog, at denne har begrænset rækkevidde. Du kan også tilkøbe Smart WiFi gennem os, eller du kan vælge selv at købe en router, som du efterfølgende skal tilkoble fiberboksen. 

Det skal du være opmærksom på ved brug af trådløs router

  • Hastigheden på internetforbindelsen er afhængig af signalet mellem Smart WiFi/routeren og de tilkoblede elektroniske enheder
  • Signalstøj fra andre enheder samt bygningsmæssige forhold kan have indflydelse på internethastigheden

Derudover har vi en række gode råd til dig, hvis du ønsker trådløst internet i dit hjem.

Hardware
Den teknologiske udvikling går stærkt og elektronisk udstyr bliver hurtigt forældet. Er din trådløse router mere end 5 år gammel, kan det være en god idé at skifte den ud med en ny, da dette både kan øge rækkevidden samt øge hastigheden på din trådløse internetforbindelse. En ny router er ikke en dyr investering, og det tager ikke lang tid at skifte den ud. Invester i én der understøtter N eller bedst AC-standard, som er den nyeste type.

Placér routeren det rigtige sted
Routeren skal stå så centralt og frit som muligt

 – stil derfor helst ikke routeren i et skab, i et rum med lukket dør eller nær enheder som bruger radiosignaler som for eksempel mikrobølgeovn. Den skal gerne stå så højt som muligt, da det øger rækkevidden for det trådløse netværk. Derudover skal den helst ikke stå direkte ved en varmekilde, et sted med fugt, store temperaturudsving eller meget støv.

Genstart din router med jævne mellemrum
Det er en god idé at genstarte din router af og til. Ofte er det også det, der løser problemer, hvis der ikke kan oprettes forbindelse til internettet eller hvis internetforbindelsen ”hænger”. Hvis din router står et sted, hvor det er svært at komme til, kan det være en idé at sætte en timer til stikkontakten, som slukker og tænder på bestemte tidspunkter og dermed genstarter routeren automatisk.