<iframe src="/scm.html?id=GTM-58DL2QS" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden" title="gtm"></iframe>
Energiraadgivning Plæneklipper 2020

Har du styr på dine elektriske haveredskaber?

Mange haveredskaber bruger el og det kan derfor være en god idé at gennemgå dine udendørs redskaber. Måske har du haveskuret fyldt med strømslugere?

Tips når du skal købe nye haveredskaber

Hvis du er på udkig efter nye haveredskaber, er det især en god idé at se på, hvor mange watt redskabet bruger, hvor lang tid det tager at lade det op, og hvor lang rækkevidde, det har.

Du kan også gå sammen med dine naboer og dele haveredskaberne. Ofte er det begrænset, hvor meget vi benytter vores haveredskaber, og hvis vi deler dem med naboerne, giver det både gevinst for os selv og miljøet.

Overvej også, om du kan kombinere havearbejdet med lidt gratis motion - og samtidig spare lidt på strømmen - ved for eksempel at udskifte den elektriske hækklipper med en manuel hæksaks.

Plæneklipperen

Den mest energirigtige græsslåmaskine er naturligvis den gode gammeldags skubbemodel, som hverken bruger el eller olie. For de fleste med en have af en vis størrelse, kan det dog blive enormt tidskrævende, hvis plænen skal trimmes på gammeldags manér.

Mange har en benzindreven plæneklipper stående. Den kan med fordel skiftes ud med en eldreven plæneklipper med et lithium-batteri, som er mindre miljøbelastende og samtidig gør maskinen meget støjsvag.

Robotplæneklipperen

Hvis tid er penge, er der ingen tvivl om, at det bedst kan betale sig at skrotte din motorplæneklipper og i stedet købe en robotplæneklipper. Også selvom den i indkøb koster 2-4 gange så meget.

Selvom både anskaffelsespris og vedligehold er dyrere med en robotplæneklipper, er den væsentligt billigere i drift end den benzindrevne model, og den forurener mindre.

Græstrimmer til kanterne

En græstrimmer er for dig, der kan lide de rene kanter og linjer på græsplænen. Den fås også med batteri, så du kan sende den benzindrevne model på pension.

Du kan også vælge at bruge en saks, så du manuelt kan klippe kanterne.

Energisparetips

Energisparetips

Få gode energispareråd og tips, der gør din hverdag mere energivenlig.

Energisparetips

Energisparetips

Få gode energispareråd og tips, der gør din hverdag mere energivenlig.

Energisparetips