Navigation Søgning

Energirådgivning

Gennem Energi Fyn kan du få et energitilskud på 0,25 kroner pr. kWh, du fremadrettet kommer til at spare i energiforbrug, når energiforbedringen er udført. Du kan for eksempel få 6.000 kroner i energitilskud, hvis du udskifter dit oliefyr med en varmepumpe.

BedreBolig

Når du skal i gang med at renovere eller udføre energiforbedringer i dit hus, er en BedreBolig-gennemgang med til at sikre, at du vælger de energiløsninger, der passer bedst til dine ønsker og behov.

BedreBolig er et projekt etableret af Energistyrelsen, der har til formål at gøre det nemt for boligejerne at realisere energibesparelser.

Bygninger er en af de største energiforbrugere i samfundet. Mellem 30 og 40% af Danmarks samlede energiforbrug anvendes til opvarmning, ventilation og lys i bygninger. Samlet set er der et stort uforløst potentiale for energibesparelser i de danske parcelhuse, da omkring 10% af de samlede udgifter i et privat forbrug går til energi. 

Kernen i BedreBolig-konceptet er, at boligejere kun skal henvende sig ét sted - hos en BedreBolig-aktør - for at få hjælp og rådgivning til finansiering og gennemførelse af energibesparelser. Hos BedreBolig-rådgiveren kan du ligeledes få redskaber til, hvordan du gør husstandens energiforbrug mere økonomisk, og erfaring viser, at en typisk husstand faktisk kan spare 5 - 10% af energiforbruget blot ved at øge opmærksomheden på energiforbruget.

Du kan læse mere om BedreBolig-konceptet her.

 

Energifyn og Fjernvarmefyn i effektivt samarbejde

Hvad enten du vælger  at benytte BedreBolig-konceptet, eller styrer din energirenoveringsproces selv, skal du være opmærksom på, at du kan søge tilskud til dine energibesparelser. Energi Fyn og Fjernvarme Fyn har et samarbejde om energibesparelser. Samarbejdet er indgået for at fremme et grønt energisystem og realisere energibesparelser som et led i Danmarks opfyldelse af klimamål.

I de kommende år har Energi Fyn og Fjernvarme Fyn afsat penge til energiforbedringer i fynske hjem. Penge du kan få del i!

Vil du søge om tilskud til energiforbedringer i din bolig, eller ønsker du yderlige informationer om hvilke energiforbedringer, du kan implementere i dit hus, og hvilke økonomiske besparelser det giver dig og din familie, så læs mere her.

 

En konkret BedreBolig-plan giver resultater

Kunne du tænke dig at gøre din bolig bedre og få et mindre energiforbrug? Her kan du læse, hvilke gode råd Finn og Lene fik, da BedreBolig-rådgiver Ebbe Bernth gennemgik deres hus. 

Læs mere her