Pas på telefonsvindel

Pas på telefonsælgere

Mange Energi Fyn-kunder oplever at blive kontaktet af telefonsælgere fra andre elselskaber med tilbud, der kan være svære at gennemskue.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skifter ellevarandør?

Fordi elmarkedet i forvejen kan være svært at forholde sig til, falder mange derfor for en umiddelbar udsigt til lavere elpriser og store årlige besparelser.

Virkeligheden er dog ofte en anden. Det skyldes måden, elprisen er sammensat på.

Sådan er elprisen sammensat

Prisen på strøm er sammensat af forskellige elementer – betaling for el, betaling for transport, afgifter til staten samt moms.

Faktisk er op til 86 procent af elprisen afgifter til staten, moms og udgifter til transport af strømmen. Disse udgifter er ens for alle, uanset hvilket elselskab, der benyttes.

Det er derfor kun omkring 14% af din elpris, der kan forhandles og det gør samtidig den mulige besparelse relativt lille.

Tjek altid hvad du kan spare

Har din husstand et forbrug på 4.000 kWh om året, vil en prisforskel på 10 øre pr. kWh resultere i en besparelse på udgifterne til den rene el på blot cirka 30 kroner pr. måned.

Er abonnementsprisen samtidig højere end hos dit nuværende elselskab kan det således betyde, at du slet ingenting sparer i sidste ende. I værste fald ender du måske endda med en højere elregning.

Foretag derfor altid en faktisk udregning af, hvad du kan spare, før du skifter elselskab ved også at indregne eventuelle udgifter til abonnement eller medlemsgebyrer.

Tjek også altid, hvor lang bindingsperiode det pågældende elselskab benytter sig af. Det er nemlig ærgerligt at takke ja til en ny el-aftale, der viser sig at være dyrere og mere besværlig for dig og ikke kunne komme ud af den i umiddelbar fremtid.

Hos Energi Fyn er vores månedlige abonnement et af de laveste i branchen med kun 15 kroner pr. måned og vi har inden binding på vores aftaler.

Vi hjælper dig desuden gerne med at vurdere, om du har den rigtige el-aftale. Ring blot på telefon 70 13 19 00. Så hjælper vi dig med at skabe klarhed over situationen.

Du kan også læse mere på siden Gode råd når du køber el

Intet selskab kan garantere grøn strøm i dine stikkontakter

Der findes ikke et særligt ledningsnet specielt til transport af grøn strøm. Elnettet i Danmark er derimod fælles og benyttes af alle danske elselskaber.

Det er heller ikke muligt at separere strømmen alt efter, hvilken energikilde der er anvendt til fremstillingen af den. Elektricitet er nemlig, i sin fysiske form, ens uanset hvordan den er opstået.  Den eneste måde du kan garanteres, at du bidrager med ren vindmøllestrøm til elnettet i samme omfang, som du forbruger, er gennem oprindelsescertifikater, der angiver hvor strømmen stammer fra. Dem benytter vi os også benytter af hos Energi Fyn.

Energi Fyn samarbejder ikke med andre elselskaber

Den hårde konkurrence om kunderne på elmarkedet har medført, at nogle elselskaber misbruger Energi Fyns navn og troværdighed i deres markedsføring. For eksempel ved at fortælle, at det pågældende selskab samarbejder med Energi Fyn eller at selskabet har overtaget dele af Energi Fyn.

Derfor understreger følgende:

  • Energi Fyn videregiver ikke dit telefonnummer og din adresse til andre elselskaber og giver heller ikke andre tilladelse til, at de må kontakte dig.
  • Energi Fyn samarbejder ikke med andre selskaber omkring dit kundeforhold.
  • Dele af Energi Fyn er ikke blevet overtaget af et andet elselskab.

3 gode råd, når du bliver ringet op af en telefonsælger

  • Bed om at få tilsendt salgsmaterialet på mail og sig ikke ja, før du har gennemgået priser, bindingsperioder og abonnementsvilkår i ro og mag.
  • Fortæl at du selv tager kontakt, hvis tilbuddet har interesse og bed om ikke at blive ringet op igen.
  • Vil du gerne undgå at blive uopfordret kontaktet af telefonsælgere fremadrettet, kan du tilmelde dig Robinsonlisten på Borger.dk