Navigation Søgning

Fondsstøtte til 21 fynske projekter

25. april 2019

Energi Fyns to fonde har for 14. gang uddelt fondsmidler til en række fynske projekter, der medvirker til at skabe glæde, gavn og udvikling for Fyn og fynboerne.

Takket være Energi Fyns to fonde kan Bikestations opsætte 12 bikestationer rundt om på Fyn, HF & VUC Fyn i Søndersø kan igangsætte en målrettet indsats for ordblinde børn, og SDU kan opbygge to minihuse til at teste energioptimering og forbedring af indeklimaet i bygninger, der er isoleret med naturmaterialer som træ og ler.

De tre projekter har sammen med 18 andre projekter netop modtaget midler fra Energi Fyns to fonde, der i år samlet uddeler knap 2,5 million kroner.

- Igen i år støtter vores to fonde en lang række spændende projekter på Fyn. De spænder vidt, men projekterne har alle det til fælles, at de medvirker til at skabe glæde, gavn og udvikling for Fyn og fynboerne, fortæller Bent Agerholm, adm. direktør hos Energi Fyn og fondsadministrator.

Mange gode ideer

Energi Fyns to fonde blev stiftet i 2005 med det formål at medvirke til at udvikle Fyn. Siden da har fondene hjulpet mere end 200 spændende projekter på vej rundt om på Fyn.

- Som fynboernes energiselskab betyder det meget for os, at vi med vores fonde kan støtte projekter til gavn for fynboerne og udviklingen på Fyn. Fyn bobler af gode ideer, gejst og engagement - og at dømme ud fra udviklingen i det antal ansøgninger, som Energi Fyns fonde har modtaget siden etableringen i 2005, så er de gode ideer ikke blevet mindre med årene, siger Bent Agerholm.

De mange projekter, som fondene har støttet gennem årene, er meget forskellige, men har alle det til fælles, at de har medvirket til at skabe glæde, gavn og udvikling for Fyn og fynboerne.

Energi Fyns Almene Fond har gennem årene støttet mange lokale initiativer og har blandt andet bidraget til udviklingen af det frivillige forenings- og kulturliv på Fyn og understøttet de frivilliges indsats i lokalområderne.

Energi Fyns Udviklingsfond har støttet mange lokale virksomheder og forskningsprojekter og har bidraget til den fynske energi- og elektrotekniske udvikling.

Om Energi Fyns fonde

Siden etableringen i 2005 har Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond støttet mere end 200 projekter.

Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige formål, der har offentlighedens interesse, og som appellerer til og nydes af et stort publikum.

Fonden uddeler i 2019 i alt 1.502.315 kroner til 18 forskellige projekter.

Energi Fyns Udviklingsfond støtter flere udviklingsprojekter inden for energiudvikling og elektrotekniske/tekniske løsninger med henblik på at fremme udviklingsmiljøet inden for området.

Fonden uddeler i 2019 i alt 995.986 kroner til 3 projekter.

Se årets fondsmodtagere