Sådan undgår du et stort energiforbrug om sommeren
Navigation Søgning

Sådan undgår du et stort energiforbrug om sommeren

2. juni 2020

Vores forbrug af el og varme er generelt mindre om sommeren end om vinteren, men der er steder, hvor du med få ændringer kan mindske dit forbrug endnu mere.

Sluk cirkulationspumpen

Du kan for eksempel med fordel slukke for din cirkulationspumpe. Den sender konstant varmt vand rundt til dine radiatorer, uanset om der er åbnet for radiatorerne eller ej. Hvis du kun har en pumpe, der både styrer varmen og det varme vand, skal du ikke slukke for den, men sætte den på sommerdrift. 

Er din cirkulationspumpe fra før 2010, skal du blot huske at starte den i cirka 10 minutter en gang om måneden. Du kan slukke for din cirkulationspumpe, når du ikke længere har brug for varme i dine radiatorer. Det vil typisk være fra midt i maj måned. På www.sparenergi.dk kan du få mere information om, hvordan du slukker for cirkulationspumpen om sommeren. Her kan du også læse mere om, hvornår det kan betale sig at udskifte cirkulationspumpen til en nyere model.

Tjek dit olie- eller naturgasfyr

Opvarmer du din bolig med et nyere olie- eller naturgasfyr, skifter det automatisk mellem vinter- og sommerdrift. Men hvis du har et ældre fyr, skal du være opmærksom på, at du sandsynligvis selv skal sætte fyret på sommerdrift, når du ikke har brug for varme. Du kan se hvordan i brugsvejledningen til dit fyr. 

Sådan slukker du dit pille- eller brændefyr

Har du et pille- eller brændefyr skal det slukkes. Hvis du har en vandvarmer, der både kan opvarme brugsvand med el og ved hjælp af pille- eller brændefyret, skal du være opmærksom på at få afspærret kredsen, der fører vandet fra fyret over i vandvarmeren, inden du begynder at opvarme dit brugsvand med el. Typisk vil der være monteret en "kuglehane" enten på fremløbet eller på returrøret på vandvarmerens tilgangsrør, som du skal lukke. Hvis kuglehanen ikke bliver lukket, vil vandet i varmekredsen begynde at cirkulere i fyret, hvilket kan give dig et unødigt elforbrug.

Sluk gulvvarmen

Det er rart med et varmt gulv, men det koster meget at have gulvvarmen tændt om sommeren, fordi vi som regel lufter mere ud, og varmetabet derfor er stort. Der kan derfor være en del at spare ved at slukke for gulvvarmen i sommermånederne.

Hold øje med dit forbrug

Som kunde hos Energi Fyn, kan du med fordel hente vores forbrugsapp. Med appen kan du følge dit forbrug hvor som helst og når som helst. Appen har desuden en indbygget alarmfunktion, der giver dig besked, hvis der opstår et uforudset forbrug i dit hjem. Det giver dig mulighed for at reagere, også selvom du ikke er hjemme.

Læs mere om, hvordan du følger dit forbrug.