Tips til en klimavenlig ferie i Danmark
Navigation Søgning

Tips til en klimavenlig ferie i Danmark

19. juni 2020

Sommerferien står for døren, og det er tid til at rykke ud i sommerlandet. Her kommer et par forslag til, hvordan du kan holde en klimavenlig sommerferie i Danmark og samtidig få en masse fantastiske oplevelser.

Sommeren i år bliver nok anderledes for mange, men måske er det ikke så skidt endda. Ferie under hjemlige himmelstrøg er uden tvivl et langt mere klimavenligt valg end den lange bilrejse syd på eller flyrejsen rundt i verden. Så for klimaet og vores CO2-aftryk er det positivt, at vi i år er mange, der holder ferie i Danmark.

Her kommer et par forslag til, hvordan du kan gøre din sommer endnu mere klimavenlig og samtidig få fantastiske oplevelser i vores dejlige land.

Vilde naturoplevelser

Drømmer du om den vilde naturoplevelse, så er der mange muligheder lige rundt om hjørnet. På Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde en oversigt over spændende naturoplevelser i Danmark samt en guide til overnatning i naturen. Du kan også se, hvor i Danmark du må slå dit telt op.

Hvis du er mere til at sove i shelter, kan du hente Friluftsrådets app Shelter, hvor du kan finde en beskrivelse af mere end 2000 shelters i hele landet.

Du kan også finde steder at overnatte på hjemmesiden Brugminbaghave.dk, der er et landsdækkende netværk af frivillige folk, som åbner deres baghaver for rejsende, som mangler et sted at overnatte. 

Masser af smukke cykel- og vandreruter

Vil du gerne gå hele vejen, når det kommer til at holde en klimavenlig ferie, så hop på cyklen eller i vandrestøvlerne og følg nogle af de mange cykel- og vandreruter, som findes i Danmark.

På Sydfyn kan du for eksempel vandre på Øhavsstien, der er en 220 km lang vandresti med en smuk udsigt over Det Sydfynske Øhav.

Eller du kan følge Østersøruten, der er en af Danmarks smukkeste cykelruter. Den 820 km lange cykelrute følger kysten i det sydlige Danmark. 

Ferie til søs

Du kan også overveje ferie til søs. For eksempel tilbyder De Forenede Sejlskibe sejlferie på historiske sejlskibe. Det er klimavenligt, og du får med garanti masser af frisk luft og uforglemmelige oplevelser. 

Byt bolig

Er du mere til fastgrund under fødderne og tag over hovedet, så er det også en mulighed at bytte hjem med andre. Hvis du ikke kender nogen, som du kan bytte hjem med, findes der flere hjemmesider, hvor man kan søge efter familier, som også gerne vil bytte bolig.  

Spar på energien i sommerhuset

Er du den heldige ejer af et sommerhus, så kan du med nogle enkle tiltag spare på energien og dermed gøre en forskel for klimaet.

Har du for eksempel givet dine gamle apparater nyt liv i sommerhuset, så kan det måske godt betale sig for dig at investere i nye og mere tidssvarende apparater. Ifølge SparEnergi.dk kan et gammelt køleskab med energimærke D for eksempel bruge fem gange så meget strøm som et nyt med energimærke A+++.

Husk også at slukke helt for tv, radio, spillekonsoller og anden elektronik, når det ikke bliver brugt, så undgår du et stort standby forbrug. Med Energi Fyns app kan du følge dit forbrug både hjemme og i sommerhuset og holde øje med, om du bruger uhensigtsmæssigt meget strøm. 

Få flere tips til at spare på energien om sommeren.

Rigtig god sommer.