Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet
Navigation Søgning

Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet

16. september 2020

Energi Fyn og Kviknet har indgået en aftale, der betyder, at de 80.000 husstande, som i dag tilbydes fibernet fra Energi Fyn, kan vælge bredbånd fra Kviknet, når Energi Fyn i starten af 2021 åbner fibernettet.

Energi Fyn har igennem de seneste 15 år udrullet fibernet til 80.000 husstande på Fyn. I starten af 2021 åbner Energi Fyn fibernettet, hvilket giver de fynske husstande mulighed for at vælge mellem forskellige indholdsudbydere. 

Kviknet er den første indholdsudbyder, som Energi Fyn indgår aftale med, men bestemt ikke den sidste.

- Aftalen med Kviknet er den første aftale, som er på plads, men vi vil indgå aftaler med flere indholdsudbydere i løbet af de næste måneder, så det i løbet af 2021 vil være muligt for vores andelshavere at vælge mellem en række forskellige indholdsudbydere, fortæller Carsten Nedergaard Hansen, bredbåndsdirektør hos Energi Fyn.

Hos Energi Fyn arbejder man på højtryk med at gøre fibernettet teknisk klart til en åbning.

- Vi ønsker at give vores andelshavere de bedste digitale muligheder til den bedst mulige pris og kvalitet. Når vi åbner vores fibernet for forskellige indholdsudbydere, kan man frit vælge det indhold, der passer til ens ønsker og behov, siger Carsten Nedergaard Hansen.

Lokal udbyder med store ambitioner

Kviknet har som Energi Fyn deres rødder plantet solidt i den fynske muld.

- Som fynsk virksomhed er det selvfølgelig vigtigt for os at være til stede på det fynske marked. Vi dækker allerede det meste af Jylland og har en klar ambition om at dække samtlige åbne fibernet i Danmark. Det kommer vi i høj grad tættere på med den aftale, som vi har indgået med Energi Fyn, siger Yoel Caspersen, direktør for Kviknet.

Han ser frem til, at Kviknet i starten af 2021 kan tilbyde bredbånd til fynboerne via Energi Fyns fibernet, og han er ikke i tvivl om, at Kviknet med deres lidt anderledes profil vil være attraktivt for mange fynboer.

- Vi har et simpelt produkt, hvor vi tilbyder højhastigheds internet til lave priser. Vi går ikke ind for at pulje flere ydelser sammen i forskellige pakker. Hos os skal det være let og ligetil – og så skal det være til at betale for alle, lyder det fra Yoel Caspersen.

Frit valg

Siden september 2010 har der kun været en indholdsudbyder på Energi Fyns fibernet - Waoo, der er ejet af Energi Fyn og en række andre energiselskaber. Energi Fyns andelshavere kan fortsat vælge indhold fra Waoo, men med et åbent net vil de fynske andelshavere fremover også have andre valgmuligheder.

- Markedet har udviklet sig, og kunderne efterspørger flere valgmuligheder på fibernettet. Det skal vi naturligvis lytte til, og da vi samtidig ønsker at få den absolut bedst mulige udnyttelse af det fibernet vi etablerer på Fyn, åbner vi fibernettet i starten af 2021, så man som kunde på Energi Fyns fibernet frit kan vælge på alle hylder fra forskellige indholdsudbydere, forklarer Carsten Nedergaard Hansen.