Navigation Søgning

Varmepumper - en vej til et grønnere Danmark

1. marts 2020

Hos Energi Fyn ser vi det som en naturlig del af vores forretningsgrundlag at tage aktivt del i at løse de energi- og klimaudfordringer, som vi står over for. Det gør vi blandt via vores aktiviteter inden for varmepumper.

En varmepumpe bruger udelukkende el, men afgiver tre til fire gange så meget varme i forhold til dens elforbrug. Derfor er en varmepumpe ikke bare en god forretning, men også et mere klimavenligt alternativ til opvarmning med olie og naturgas.

Hvis du overvejer at få installeret en varmepumpe, kan det godt betale sig at prøve vores beregner, hvor du kan få et vejledende billede af de økonomiske og praktiske fordele, som du kan opnå ved at skifte din nuværende opvarmningsform ud med en varmepumpe. Beregneren er gratis at benytte og tager kun få minutter.

Vi tilbyder desuden uforpligtende rådgivning, hvor vores varmepumpeekspert undersøger, om din bolig er egnet til en varmepumpe, så du opnår den forventede besparelse.
Læs mere om vores rådgivning

Finansiering

Vores beregninger viser, at mange kan sænke deres varmeregning med flere tusind kroner om året ved at skifte deres gamle olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe. Det betyder, at investeringen i en varmepumpe typisk vil være indtjent på 5-10 år. 

Der er flere måder, man kan finansier en varmepumpe på. Som elkunde hos Energi Fyn har du mulighed for at få finansieret dit køb af en varmepumpe. Lånet finansieres af vores samarbejdspartner Merkur Andelskasse og afdrages via din elregning. Din samlede energiregning bliver ikke nødvendigvis større, end den plejer at være, selv om du samtidig betaler af på dit lån. Energibesparelsen i sig selv vil ofte kunne betale for lånet.

Du kan også vælge en varmepumpe på abonnement gennem ordningen FyrFyret. Efter at have betalt en engangsydelse betaler du kun for den varme, som du bruger. Dermed undgår du den forholdsvis store investering i en varmepumpe og usikkerheden omkring din varmeøkonomi.

Fordelene ved at leje en varmepumpe frem for at eje den er de samme, som når man for eksempel leaser en bil. Det giver den tryghed, at man kender sine omkostninger, og at der ikke kan komme uforudsete udgifter til service og vedligeholdelse. 

Læs mere om finansiering

Store besparelser

En varmepumpe vil typisk medføre en stor besparelse på din varmeregning, og investeringen vil derfor hurtigt være tjent ind igen. Du kan som udgangspunkt regne med en besparelse på 60 procent, hvis du i dag har elvarme, 55 procent hvis du har oliefyr, og 50 procent hvis du har gas. 

Reduktion i elafgiften

Husk også at hvis du opvarmer din bolig med en varmepumpe og mere end 50 procent af opvarmningen af din bolig kommer fra en varmepumpe, har du mulighed for at få nedsat elafgiften på en del af dit elforbrug. Du søger om reduktion i elafgiften hos dit energiselskab. 

Læs mere om reduktion i elafgiften